Puolivälieräennakko 2/2: HBA ja ViVe toisilleen tuttuja – ToPo ennakkosuosikkina EBT:n kimppuun

27.3.2022 18:50 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat huomenna. Käsittelyssä otteluparit HBA-ViVe ja ToPo-EBT.

HBA hyökkää Vimpelin kimppuun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA:lla ja Vimpelillä edessä ennakkoon tasainen sarja

Ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi sijoittunut HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon, joka oli ylemmän jatkosarjan viides. Ottelu on puolieräpareista se, jossa joukkueet ovat kauden aikana tulleet toisilleen tutuiksi sillä kohtaamisia on tällä kaudella takana neljä kappaletta.

Molemmat joukkueet ovat kirjauttaneet kaksi voittoa, joten odotettavissa on jännittävä ottelusarja.

- Meillä on joukkueessa positiivinen fiilis ja kiva, että saadaan yleisöä halliin. Vastassa kova joukkue ja edessä on varmasti jännittäviä pelejä, HBA:n Janette Aarnio sanoo.

HBA rakentuu naiskoripallon tulevaisuuden lupauksista ja se on näkynyt joukkueen tasaisuudessa. Onnistujia on kauden aikana löytynyt laajalta rintamalta. Isossa roolissa ovat tällä kaudella mm. Elina Aarnisalo, Henna Sandvik, Saana Kujala sekä Aarnio.

- Puolustuspeli on ehdottomasti meidän vahvuus. Hyökkäyspäässä pyritään pelaamaan nopeasti, Aarnio pohtii.

Vastassa on Vimpelin Veto, joka ihastutti erityisesti syksyllä, mutta kevätkaudella joukkueella on ollut hankalampaa.

Joukkue nojaa kovasti yksilötaitoon ja sillä on riveissään kaksi kuukauden Valopilkku palkinnon pokannutta pelaajaa Shaylen Burnett ja Kym Royster. Burnett on ollut loukkaantunena, mutta palasi joukkueen riveihin pudotuspelien kynnyksellä.

- Vimpeli on hyvä levypallojoukkue ja muutenkin vahva korin alla. Lisäksi kaukoheittojen kanssa on oltava tarkkana, Aarnio sanoo.

Ottelusarjan avausottelu pelataan maanantaina Helsingissä.

ToPo saa vastaansa EBT:n

Ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittunut ToPo kohtaa puolivälierissä alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n. Muihin puolivälieräsarjoihin verrattuna ainakin matkustuskilometrit jäävät vähäisiksi. Molemmissa joukkueissa odotetaan pudotuspelejä vesi kielellä.

- Hienoa päästä pelaamaan pudotuspelejä yleisön edessä. Se tuo tunnelmaa, joka on erittäin olennaista ratkaisupeleissä, ToPo:n Meri Kanerva sanoo.

ToPo on tällä kaudella hallinnut keskinäisiä kohtaamisia. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen on kuitenkin joulukuulta ja molemmat joukkueet ovat ehtineet muuttua. ToPo on sen jälkeen vahvistunut Gabriela Bronsonilla ja EBT puolestaan Taylor Jonesilla.

- Jatkosarjojen myötä edellisestä pelistä ToPoa vastaan on kulunut jo yli kolme kuukautta. Molempien joukkueiden peli on tässä ajassa varmasti muuttunut ja kehittynyt. Mielenkiintoista nähdä, onko eri jatkosarjoissa pelaaminen vaikuttanut paljon esimerkiksi pelaamisen tempoon tai fyysisyyteen, EBT:n Venla Määttänen pohtii.

EBT:n amerikkalaisvahvistukset Alyesha Lovett ja Jones ovat onnistuneet hyvin. Lisäksi kotimaisista nimistä Sanni Tuomisto, Lotta Vesiluoma ja Määttänen ovat jälleen vuoden kokeneempia.

- Pyritään pitämään pelin tempo korkealla ja siirtymään hyökkäyksiin nopeasti. 1vs1 ajot korille sekä vapaan pelaajan löytäminen kaarelta ovat meille tyypillinen tapa onnistua korinteossa, Määttänen kertaa.

ToPo:n vahvuuksiksi Määttänen kertoo korinaluspelaamisen ja taitavat pallonkäsittelijät. Levypallopelaaminen näytteleekin isoa roolia pudotuspelisarjassa.

- Voitot puolivälieräsarjassa kulminoituvat todennäköisesti levypallopelaamiseen sekä siirtymäpuolustukseen, Määttänen kertaa.

ToPo:lta löytyy riveistään mm. Taru Tuukkanen, jolla on kokemusta kevään peleistä enemmän, kuin monilla joukkueilla. Hänen lisäkseen Erika Davenport ja Bronson ovat pelanneet tilastollisesti vahvasti. Kotimaiset pelaajat täydentävät rungon.

Myös Kanerva nostaa joukkueensa koon ja levypallopelaamisen ToPo:n vahvuuksiksi. EBT:n vahvuudet ovat myös tiedossa.

- EBT on hyvä juoksemaan kenttää sekä pelaamaan kovaa jokaisessa tilanteessa, hän sanoo.

Asenne ja voitontahto näyttelevät isoa roolia ottelusarjassa.

- Puolivälierät tulevat olemaan varmasti kovia vääntöjä. Peleissä tärkeänä tulee olemaan yhdessä tekeminen ja oman pelitavan toteuttaminen. Näissä peleissä joukkueen tahto voittaa tulee olemaan ratkaiseva, Kanerva kertaa.

Puolivälieräsarja alkaa maanantaina Helsingissä.

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia