Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola siirtyvät Pyrintöön

10.8.2020 14:37 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

Reetta-Sofia Tulkki oli voittamassa 16-vuotiaiden Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa Pyrinnön kanssa keväällä 2016. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Reetta-Sofia Tulkki pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa naisten Korisliigaa ja I-divisioonaa, sitä edeltävä kausi meni Peli-Karhujen joukkueessa. PeKassa Tulkki pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruutta. Pyrinnön kasvatti on pelannut urallaan myös 31 nuorten maaottelua Susi-paidassa. 

- Reetta tuo 1- ja 2-paikalle lisää korinteko- ja heittouhkaa. Puolustuksessa Reetta on parhaimmillaan, kun joukkueena pelataan aktiivisesti, näin hän pystyy käyttämään hyvää pelinlukutaitoaan hakemalla riistoja. Luotan, että Reetta pystyy lyömään nyt viimeinkin läpi naisten Korisliiga-tasolla isommassa roolissa. Hän on harjoitellut esimerkillisesti ja tuonut kilpailua harjoituksiin, joukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi seuran tiedotteessa.

- On todella hienoa palata kasvattajaseuraani edustamaan Pyrintöä. Ja on mukava päästä pelaamaan tuttujen pelikavereiden kanssa. Minulla on hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja odotan jo innolla uuden pelikauden alkua. Edelliset kaudet ovat tuoneet kokemusta Korisliigasta, jossa tempo ja peli on kovempaa. Pelinäkemykseni on kehittynyt, kun on päässyt pelaamaan erilaisissa ympäristöissä, Tulkki avaa.

Vimpelin Vedon kasvatti Anna Peltola on pelannut kaksi kautta naisten Korisliigaa Vimpelin paidassa. Tampereelle opiskelujen perässä saapunut Peltola on edustanut Pyrintöä kolme kautta Naisten I-divisioonassa. 

Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.
Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.

- Anna on osoittanut kevään ja kesän aikana esimerkillistä asennetta harjoitteluun ja tuo Pimujen takakentälle heittovoimaa sekä erinomaisen pallollisen puolustajan. Joukkueena haluamme häiritä vastustajan pelinrakentelua ja Annan ominaisuudet, sekä mentaliteetti puolustajana, sopivat tähän mainiosti. Hyökkäyksessä kenttää levittävä heittäjä ja vastustajan lähestymisiä rankaiseva pelaaja on aina tarpeellinen. Kesän aikana päätöksenteko palloscreen-tilanteissa on mennyt eteenpäin, Heinämäki avaa. 

- Vahvuudet ovat kaaren takaa heitto ja puolustus. Tuon peliin omalle joukkueelle taistelutahtoa, joka näkyy kropan likoon laittamisella ja, että jokaiseen tilanteeseen mennään täysillä, varsinkin puolustuksessa. Divarikausien aikana oma itseluottamus on parantunut ja ratkaisujen teko kehittynyt. Tampereella olen lähes aina ollut joukkueen vanhin, tai vanhimmasta päästä, jolloin on pitänyt oppia pois ”junnuroolista”, vastuunottajaksi niin pelissä ja reeneissä myös henkisellä puolella, Peltola kommentoi.

Tampereen Pyrinnöllä on sopimukset Tulkin ja Peltolan lisäksi Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

 
23.9.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Forssan Alun Petra Noponen: ”Tuntuu, että olen vasta vähän aikaa keskittynyt kokonaisvaltaiseen urheiluun”

Alkavan naisten Korisliiga-kauden yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Forssan Alun Petra Noponen, 24, jonka uraan mahtuu kaikenmoista. Yleisöäänestyksen vuoden kuudes pelaaja ja Viron mestari on kulkenut vuoristoratamaisen matkan tavoitteelliseksi urheilijaksi.

22.9.2020 13:43 Naisten Korisliiga

NCAA-mestari Doniyah Cliney Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut sopimuksen amerikkalaisen Doniyah Clineyn kanssa.

21.9.2020 08:23 Naisten Korisliiga

Cierra Dillard sopimukseen Hongan kanssa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen takakenttää vahvistaa alkavalla kaudella 24-vuotias Cierra Dillard.

16.9.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Gabriela Bronson jatkosopimukseen Hongan kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka saa tulevaksi kaudeksi tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa pelannut Bronson palaa joukkueeseen.

9.9.2020 12:44 Susiladies

Susiladies-luottopelaaja Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Susiladiesin takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta, 28, nähdään myös tulevalla kaudella naisten Korisliigassa, kun kolme Suomen mestaruutta voittanut Lehtoranta ja Peli-Karhut ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus sisältää ulkomaanoption.

3.9.2020 21:32 Naisten Korisliiga

Mahtava ura jatkuu, Taru Tuukkanen sopimukseen Hongan kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka solmi sopimuksen suomalaisen naiskoriksen legendan Taru Tuukkasen kanssa.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

2.9.2020 08:11 Naisten Korisliiga

Henna Sandvik ja Susanna Rentto jatkosopimuksiin Hongan kanssa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue sai mieluisia uutisia, kun Henna Sandvik ja Susanna Rentto solmivat jatkosopimukset kasvattajaseuransa kanssa.

1.9.2020 12:46 Naisten Korisliiga

Viivi Mäkinen ja Tinna Rantalainen jatkavat Pyrinnössä

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020-21 takapelaaja Viivi Mäkisen ja laituri Tinna Rantalaisen kanssa.

31.8.2020 09:08 Naisten Korisliiga

Catz sopimukseen kolmen oman kasvatin kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalainen Catz solmi sopimukset Edit Pekkalan, Noora Kuukan sekä Helmi Valtosen kanssa.

29.8.2020 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen vahvistamaan Forssan Alkua

Kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa pelannut Äijänen solmi forssalaisseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

21.8.2020 12:35 Naisten Korisliiga

Pihla Jaatinen ja Minttu Isoranta jatkavat Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut yksivuotiset jatkosopimukset viime kaudella joukkueessa esiintyneiden Jaatisen ja Isorannan kanssa.

17.8.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kova kaappaus, Roosa Lehtoranta palaa kasvattajaseuraansa

Viime kaudella Belgian pääsarjassa pelannut Lehtoranta palaa kasvattajaseuraansa Kotkaan. 23-vuotias Lehtoranta on viime vuosina kuulunut Susiladiesin vakiokalustoon.

17.8.2020 08:04 Naisten Korisliiga

FoA:lle merkittäviä jatkosopimuksia, Ella Salminen pysyy Forssassa

Forssan Alku ja Ella Salminen solmivat vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi on 185-senttiselle Salmiselle kolmas Alussa. Lisäksi viime kauden tehopelaajiin kuulunut Keondria Calloway jatkaa seurassa.

14.8.2020 13:15 Naisten Korisliiga

Destinee Young vahvistamaan Vimpelin Vetoa

ViVe on solminut sopimuksen 25-vuotiaan yhdysvaltalaissentterin kanssa. Viime kaudella Young pelasi Portugalin pääsarjassa.

10.8.2020 12:10 Naisten Korisliiga

Mariah Miller Vimpelin Vetoon

Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen 21-vuotiaan amerikkalaispelaaja Mariah Millerin kanssa. Miller valmistui viime kaudella Clevelandin Staten yliopistosta.

7.8.2020 09:21 Naisten Korisliiga

Kaisa Kuisma siirtyy Kouvottariin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Kouvottaret vahvistuu viime kaudella Portugalin pääsarjassa pelanneella Kaisa Kuismalla.

6.8.2020 14:08 Naisten Korisliiga

Aliyah Jeune Vimpelin Vedon pelipaitaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Vimpelin Veto on kiinnittänyt ensimmäinen vahvistuspalasen ensi kauden joukkueeseensa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 15:06 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö luottaa nousun arkkitehteihin naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020-21 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Näytä lisää vastaavia