Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat Kouvottarissa

22.7.2020 09:26 Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa. Frimodig on edustanut Kouvottaria koko joukkueen pääsarjahistorian ajan aina kaudesta 2016-17.

Roosa Frimodig on pelannut kuusi kautta naisten Korisliigassa. 127 ottelun keskiarvot ovat 4,1 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,3 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Roosa Frimodig, 28, aloittaa syksyllä Kouvottarissa jo kuudennen kautensa. 166-senttinen takapelaaja on pelannut lisäksi kaksi kautta ylintä sarjatasoa Orimattilassa. Viime kaudella seuran oma kasvatti viimeisteli tilastot 5,5/1,9/1,3.

- Kesä on mennyt mukavasti treenatessa ja lomaillessa. Viime kauden jääminen kesken jätti nälkää tulevaan kauteen ja Kouvolassa pidetään pelaajista hyvää huolta, joten jatko täällä tuntui parhaalle vaihtoehdolle. Toivottavasti Taret-fanit ovat yhtä valmiita ensi kauteen kuin mekin ja jatketaan Jatke Areenalla siitä mihin viime kaudella jäätiin, Frimodig sanoo seuran tiedotteessa.

- Roosa tuo Kaisan (Lind) ohella kokemusta kentälle sekä naurua bussimatkoille ja pukukoppiin. Heittäjänä Roosa on sarjan parhaita ja luo tällä uhalla tilaa muille. Tulevalla kaudella pallollinen vastuu todennäköisesti kasvaa myös takapelaajan roolissa ja uskon, että tämä tuo lisää monipuolisuutta hänen hyökkäyspeliinsä, päävalmentaja Joonas Frimodig avaa.

Elli Salovaara, 19, aloittaa syksyllä toisen kautensa Kouvottarissa ja samalla naisten Korisliigassa. Viime kaudella Salovaara tilastoi 3,5 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelua kohden.

Viime kausi oli Elli Salovaaralle ensimmäinen naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Viime kausi oli Elli Salovaaralle ensimmäinen naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

- Kesä on sujunut hyvin treenien ja töiden parissa. On ollut hauska päästä pienen tauon jälkeen taas harjoittelemaan yhdessä. Viihdyn Kouvottarissa hyvin ja päätös jatkaa täällä tuntui oikealta. Henkilökohtaisena tavoitteena on harjoitella kovaa ja laadukkaasti, mikä toivottavasti näkyy myös peleissä. Kouvottarilla on mahtavat fanit, joiden tukea tarvitaan taas heti kauden alusta lähtien, Salovaara kommentoi.

- Elli pelasi hyvän kauden loukkaantumisen jälkeen. Hän omaa kovan potentiaalin nousta sarjan parhaiden suomalaislaitureiden tasolle. Elli on tottunut tekemään koreja aiemmissa joukkueissaan ja tätä samaa röyhkeyttä koitetaan saada vielä enemmän esiin hyvällä harjoittelulla, päävalmentaja Frimodig avaa.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2020-21: ” Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind, Jemina Airaksinen, Roosa Frimodig ja Elli Salovaara.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia