Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

29.9.2018 10:16 Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

Sofia Pelanderilla alkaa neljäs kausi Norrköpingissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

Pelander aloittaa Norrköpingissä neljännen kautensa. Viime kauden päätteeksi hän puntaroi vaihtoehtojaan ja päätti jatkaa vielä yhden kauden tutuissa maisemissa.

- Viihdyn täällä tosi hyvin, seura on tosi ammattimainen ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Minulla on vuosi vielä koulua jäljellä, niin on mukavampi saada koulu samalla pakettiin ja ensi vuonna voi sitten katsella muita vaihtoehtoja, Pelander toteaa sopimuksensa taustoista.

Viime kaudella Pelander kuntoutti alkuvuoteen saakka pahaa polvivammaa, mutta palasi loppukaudesta pelikentille. Nyt hän on saanut alleen ehjän harjoituskesän ja uhkuu intoa uuden kauden alla.

- Kroppa tuntuu tosi hyvältä ja olen innoissani. Olin maajoukkueen kanssa muutaman viikon ja sain hyvän kesän alle. Sarja alkaa lauantaina ja mielestäni joukkue on valmis.

Sofia Pelander on toipunut polvivammastaan hyvin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime kevään jälkeen Norrköping on kokenut paljon muutoksia. Tietynlainen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen, jonka jälkeen joukkueessa vaihtuivat sekä valmentaja että pelaajarunko.

- Uusi päävalmentaja teki kolmen vuoden sopimuksen ja kerroin haluavani olla mukana ensimmäisen vuoden tässä uudessa projektissa. Uusi valmentaja on tuonut uusia juttuja ja joukkueessa on myös uusia pelaajia. Ne tuovat sellaista mukavaa lisämaustetta eikä tunnu siltä, että on jämähtänyt paikoilleen. Opin varmasti paljon uutta tämän kauden aikana.

Viime kaudella Norrköping sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Uumajalle suoraan kahdessa ottelussa. Tällä kaudella Pelander haluaa päästä vähintään askeleen ylöspäin.

- En ole koskaan Ruotsissa päässyt välieriin ja vähintään sinne haluaisin päästä. Tulossa on mielenkiintoinen kausi. Toivottavasti pystymme yllättämään joitakin meitä paperilla kovempia joukkueita meidän aggressiivisella ja hieman jopa kaaosmaisella koriksella, Pelander naurahtaa.

Norrköping aloittaa kautensa lauantaina IK Eos:n vieraana ja Norrköpingin pelaa peräti kolme ensimmäistä peliään vieraskentällä.

- Sille ei voi mitään, mutta sitten kun pääsemme kotikentällemme, niin olemme varmasti valmiina, Pelander heittää.

Hänninen johdattamassa Uppsalaa uuteen nousuun

Hänninen nimettiin kesällä Uppsalan päävalmentajaksi. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa viimeiseksi, mutta säilytti sarjapaikkansa, kun sarja laajentui 11 joukkueen sarjaksi. Hännisen rooli ei rajoitu pelkästään päävalmentamiseen, vaan hän on antamassa panostaan koko seuran kehitykselle.

- Tosi avoimin mielin olen tullut tänne ja tutustunut ihmisiin sekä tietenkin pelaajiin. Meillä on aika lailla uusi joukkue, sillä viime vuoden joukkueesta jatkaa kaksi sellaista pelaajaa, jotka olivat isommassa roolissa. Se luo tietenkin valmennukselle haasteita. Tämä seura on hieman käymistilassa ja yritämme muuttaa vähän rakenteita ja yhtenäistää juniorijoukkueet lähemmäs edustusjoukkuetta. Odottavin mielin kauden alkuun. Meillä on heti neljä ensimmäistä peliä sellaisia joukkueita vastaan, jotka ennakoin olevan tämän kauden top neljässä, Hänninen kertoo.

JAnne Hänninen kantaa kortensa kekoon koko seuran kehitykseen. (Kuva: Helmi Basket)

Uppsalassa on vankat perinteet koripallon puolella sekä miehissä että naisissa, mutta viimevuosina molempien joukkueiden tilanne on taantunut. Hänninen on kuitenkin huomannut kaupungin kiinnostuksen koripalloa kohtaan.

- Uppsala on perinteinen koripallo- ja urheilukaupunki. Naiskoripalloa kohtaan on iso arvostus ja se kiinnostaa paikallisia.

Yksi Uppsalan ja Hännisen tavoitteista tällä kaudella on tarjota nuorille pelaajille kehitysalusta, josta ponnistaa ylöspäin.

- Meillä on aika pieni ja nuori joukkue. Joukkueessa on pari hyvää kokenutta pelaajia ja sitten nuoria ruotsalaispelaajia, jotka eivät ole aiemmin olleet isossa roolissa. Haluamme tarjota nuorilla ruotsalaispelaajille ja Uppsalan omille pelaajille askeleen uralle. Täällä on ennen pelattu hieman erilailla, kun ollut kaksi amerikkalaispelaajaa, jotka ovat pääasiassa huolehtineet pallosta. Nyt meillä on vain yksi amerikkalaispelaaja, joka ei ole pallollinen.

Pelillisellä puolella tavoitteet niin ikään ovat kehittymisessä.

- Onnistuessamme voimme yltää pudotuspeleissä, mutta silloin pitää kaiken onnistua nappiin. Ensisijainen tavoite on olla parempia kuin viime vuonna eli säilyttää sarjapaikka.

Uppsala kohtaa kauden avauksessaan lauantaina Alvikin kotikentällään.

 
25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

Näytä lisää vastaavia