Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

9.1.2021 12:40 Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner lähti vuoteen 2021 Bundesliigan kolmannelta sijalta, kun se on voittanut 10 pelistään seitsemän. Pelanderin mukaan joukkueella on kuitenkin varaa petrata loppukautta ajatellen.

- Olen viihtynyt täällä hyvin. Seura pitää hyvää huolta pelaajista ja tulen hyvin toimeen joukkuekavereiden kanssa. Meillä on vain ollut vähän loukkaantumisia ja vaihtuvuutta syksyn aikana. Nyt tuntuu siltä, että palaset ovat hiljalleen loksahtamassa kohdilleen. Meille tuli syksyllä muutama vähän typerä tappio. Olemme treenanneet paljon tämän vuodenvaihteen ajan ja uskon, että kehityskäyrämme on ylöspäin kohti kevättä, Pelander arvioi joukkueen alkukautta.

Herner lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin ja haastaa sarjaa viime vuosina dominoineet Kelternin ja Wasserburgin.

- Menemme yksi peli kerrallaan. Meillä on ollut sellaisia pelejä, jotka sarjataulukkoa katsomalla olisi luullut helpoksi, mutta sitten se ei ole ollutkaan. Jokaiseen peliin pitää keskittyä koko ajan. Toivottavasti ottaisimme keväällä pari päänahkaa lisää ja saisimme hyvän sijan pudotuspeleihin.

Sofia Pelander ei ole täysin tyytyväinen omiin esityksiinsä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelander on saanut hyvin vastuuta joukkueessa pelaten keskimäärin 20,5 minuuttia ja tilastoiden keskiarvoikseen 8,6 pistettä ja 5,9 levypalloa. Hän ei ole kuitenkaan aivan tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

- Omiin peleihini en ole ihan niin tyytyväinen. Vähän on ollut vaihtelevaa ja liikaa ailahtelua. Muutamia hyviäkin pelejä on ollut, mutta liikaa aaltoilua. Olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että tulen parantamaan loppukaudesta.

- En ole huolissani. Olen joukkuepelaaja ja minun pitäisi olla itse hieman aggressiivisempi. Välillä koris on tällaista.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja oppi tuntemaan Ruotsin sarjan läpikotaisin.  Saksa on tuonut mukaan toivottua vaihtelua ja uusia haasteita.

- Taso on aika samanlainen kuin Ruotsissa, mutta Ruotsissa on enemmän puoliammattilaisjoukkueita. Ero ei ole niin iso tasossa. On kiva, että sarjassa on 12 joukkuetta ja pääsee pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan. Ruotsissa alkoi olla jo vähän tylsää, kun kaikki olivat tuttuja. Siellä kaikki myös tiesivät, etten ole hirveän hyvä heittämään kolmen pisteen heittoja, mutta täällä kaikki eivät onneksi sitä vielä tiedä, Pelander toteaa nauraen.  

Helmikuun EM-karsintakuplaan intoa täynnä

Susiladies jatkaa EM-karsintojaan helmikuun alussa, kun se kohtaa lohkon kärkijoukkueet Belgian ja Ukrainan Portugalissa järjestettävässä kuplassa. Edellisessä karsintakuplassa Susiladies nappasi ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun se voitti Portugalin. Pelanderin mukaan Susiladies lähtee nälkäisenä jahtaamaan lisävoittoja.

- Se oli meille tärkeä voitto. Siitä on pitkä aika, kun olen voittanut maajoukkueen kanssa. Se toi kaikille varmasti lisää itsevarmuutta ja –luottamusta. Samanlaisella innolla lähdemme sitten seuraavaan maajoukkueikkunaan. Jos siellä saisimme yhden kovan joukkueen yllätettyä, niin se olisi mahtavaa. Toivottavasti saamme Awakin mukaan, niin meillä olisi siinä hyvä jokerikortti, Susiladiesin kapteeni toteaa viitaten edellisen karsintaikkunan missanneeseen Awak Kuieriin.

Susiladies pääsee taas haastamaan Belgiaa helmikuussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi on helmikuun karsintaikkunassa kovan paikan edessä, sillä se kohtaa lohkon kärkijoukkueet. Belgia on jo kisapaikkansa varmistanut ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla edelliskuplassa Suomen 84-66.

- Belgia voi olla aika kova, mutta Ukrainaa vastaan meillä on mahdollisuudet. Meillä ei ole niissä peleissä mitään hävittävää. Luulen, että Portugali-voitto oli iso juttu koko naiskoripallolle ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä.

Susiladies kohtaa Belgian 4.2. ja Ukrainan 6.2.

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia