Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

21.7.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

Hannes Pöllä rynni tuplatuplan, kun 20-vuotiaat miehet löylyttivät Slovakiaa.

Nea Kuisma johdatti 18-vuotiaat tytöt voittoon Baltic Cupin avauspäivänä...

... kun taas Jesper Granlundin 18-vuotiaat pojat hävisivät Virolle.

Eelis Uitto ja 16-vuotiaat pojat voittivat Slovakian.

Teresa Seppälä toimi pistenikkarina 15-vuotiaiden tyttöjen voitossa. Kuvat: Ville Vuorinen ja Oma Design.


20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelasi tasaisesti avausneljänneksen, mutta toisella neljänneksellä Suomi karkasi vahvan puolustuksensa turvin karkumatkalle 41-25. Slovakia sai kirittyä eron 12 pisteeseen puoliajalla, mutta lopulta Sudenpennuilla ei ollut suurempia ongelmia tassutella 93-72 (47-35) -voittoon.
 

– Sekava ottelu, jonka pelaajat ratkaisivat henkilökohtaisella taidolla. Toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia puolustuksemme oli erinomaista ja kokonaisuudessaan joukkueemme viimeistely kahden pisteen heitoissa oli hyvää, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.
 

Suomen tehokaksikko oli miehekkään tuplatuplan kahminut Hannes Pöllä (10/12) ja tarkasti heittonsa upottanut Aatu Kivimäki (21/2/5 syöttöä/3 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Edon Maxhuni (17/2/6), Lassi Nikkarinen (14/1) ja Henri Kantonen (10/3).
 

Suomi pelaa voiton myötä sijoista 9.-12. Huomenna lauantaina 22.7. Sudenpennut saa vastaansa Unkarin kello 18:30.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaat tytöt voittivat avauspelissään Tallinnassa pidettävässä Baltic Cupissa emäntämaa Viron 59-99 (30-43). Avausneljänneksen ajan Suomi haki vielä pelivaihdetta, mutta toiselle neljännekselle mennessä pelirytmi löytyi ja suomalaiset kasvattivat eron tasaisesti murskalukemiksi.
 

– Alussa oli vähän käynnistämisvaikeuksia, mutta sitten palasimme perusasioiden äärelle, paransimme toteuttamista ja pelaaminen lähti rullaamaan, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomen tehokkaimmat olivat Sara Bejedi (23/7/4 syöttöä), Lotta-Maj Lahtinen (16/6), Nea Kuisma (15/1) ja Elina Arike (8/8).
 

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas kärsi tappion Baltic Cupissa, kun Viro oli vahvempi loppulukemin 83-65 (45-32). Viro vei ensimmäisen neljänneksen 23-9 ja kykeni pitämään kaksinumeroisen johdon loppusummeriin asti.
 

– Tämä oli meiltä huono peli. Henkisellä puolella emme olleet valmiita peliin ja annoimme ulkopuolisten asioiden vaikuttaa suoritukseen. Näiden asioiden ei pitäisi antaa vaikuttaa pelaamiseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.
 

Suomen ykköstykki oli Jesper Granlund (10/0/3 riistoa), joka pelasi ammattiylpeydellä ja energisesti. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsi myös Andre Gustavson (12/3/4 syöttöä/3 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) valmistautuva Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti vierasottelussa Slovakian selvin numeroin 55-89 (37-45). Yritteliäs ja sinnikäs Slovakia pyristeli perässä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta Suomi karkasi kohentuneen puolustuksensa myötä toisella puoliajalla.
 

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä rytmin löytämistä. Toisella puoliajalla saimme puolustuspään kuntoon ja pääsimme juoksemaan kenttää ns. neljän takamiehen hyökkäämisellä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen virkkoi.
 

Suomen tehotilastoissa erottuivat Eelis Uitto (14/4), Thomas Exaucia (12/8), Mustapha Amzil (11/8/3 riistoa/3 torjuntaa) ja Erik Sajantila (10/7/5 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti viehättävässä Liettuan Anykščiaissa vilnalaisen kokoelmajoukkueen 73-30 (35-13).
 

– Hyvä peli tytöiltä. Vastustaja hävisi taidollisesti meille, vaikka he olivat vuoden tai kaksi vanhempia. Pystyimme pelaamaan niillä hyökkäysasioilla, joita olemme harjoitelleet. Olemme keskittyneet henkilökohtaisiin taitoihin ja oli kiva nähdä, kun tytöt kamppailivat, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen sanoi.
 

Suomen pistekärjet ottelussa olivat Teresa Seppälä (12/5) ja Laura Väisänen (15/4).

 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

Näytä lisää vastaavia