Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

17.11.2021 10:25 Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

Miesten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Naisten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Naisten Korisliigan seuralla, joka on 17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-9 otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Naisten Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Jos joukkueiden voittosuhde on sama, käytetään toisena kriteerinä kaikkien otteluiden korisuhdetta. Jos nämä kriteerit eivät tuo ratkaisua, arvotaan järjestys. Voittosuhde lasketaan jakamalla voitettujen ottelujen määrä pelattujen ottelujen määrällä ja korisuhde jakamalla tehtyjen koripisteiden määrä päästettyjen pisteiden määrällä.

Korisliigassa 17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 ja naisten Korisliigassa kierrosten 1-9 otteluiden jälkeen voittosuhteen mukaisesti runkosarjan 1. valitsee itselleen vastustajan sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan 2. valitsee itselleen sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista itselleen vastustajan, jonka jälkeen runkosarjan 3. suorittaa valinnan sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista. Runkosarjan 4. saa vastustajakseen sijoilla 5-8 olleen joukkueen, jota sijoilla 1-3 olleet joukkueet eivät ole valinneet. Puolivälierissä kotiottelun saa runkosarjassa sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Korisliigan keskiviikon 17.11. otteluiden panokset

Helsinki Seagulls – Kobrat

 • Seagulls on voitolla vähintään rankingin 2.
 • Kobrat voi voitolla nousta rankingin 4:ksi ja tappiolla olla 7:s

Bisons Loimaa – KTP-Basket

 • Bisons Loimaa tarvitsee suurinumeroisen voiton selvitäkseen rankingin 8:ksi.
 • KTP-Basket voi voitolla olla rankingin 4:s ja tappiolla 7:s

Lahti Basketball – Kauhajoki

 • Kauhajoki varmistaa voitolla rankingin 1. sijan, mikäli Seagulls voittaa myös ja Kauhajoen koriero on parempi
 • Mikäli Lahti Basketball voittaa ja KTP sekä Kobrat häviää, nousee Lahti Basketball rankingin 4:ksi. Tappiolla Lahti Basketball on rankingin 7:s

Tampereen Pyrintö – Kouvot

 • Tampereen Pyrintö nousee voitolla rankingin 8 parhaan joukkoon ja vastaavasti tappiolla jää rankingin 8 parhaan ulkopuolelle ellei Kataja tai Vilpas häviä otteluaan suurinumeroisesti.
 • Kouvot on rankingin 3:s. Suurinumeroinen voitto ja Kauhajoen sekä Seagullsin suurinumeroinen tappio voi nostaa Kouvot rankingin 1. tai 2. mikäli Kouvot voittaa ottelun suurinumeroisesti.

Kataja Basket – Salon Vilpas

 • Ottelun voittaja on rankingin 8 parhaan joukossa.
 • Ottelun häviäjä on rankingin 8 parhaan joukossa, mikäli Kouvot voittaa Pyrinnön. Jos Pyrintö voittaa oman ottelun, jää ottelun häviäjä rankingin 8 parhaan ulkopuolelle.

Naisten Korisliigan keskiviikon 17.11. otteluiden panokset

Peli-Karhut – Tampereen Pyrintö

 • Peli-Karhut varmistaa voitollaan itselleen rankingin 1. sijan
 • Tampereen Pyrintö nousee voitolla rankingin 8 parhaan joukkoon, jos sekä Catz että FoA häviävät omat ottelunsa.

Catz Lappeenranta – HBA-Märsky

 • Catz Lappeenranta voi nousta voitolla rankingin 8 parhaan joukkoon, jos sekä FoA että Pyrintö häviävät omat ottelunsa. Mikäli FoA häviää ottelun suurinumeroisesti ja Catz pieninumeroisesti ja samalla Pyrintö häviää, voi Catz nousta tappiolla rankingin 8 parhaan joukkoon.
 • HBA-Märsky voi voitolla nousta rankingin neljän parhaan joukkoon, jos Kouvottaret tai Vimpelin Veto häviävät ottelunsa suurinumeroisesti.

Espoo Basket Team – Vimpelin Veto

 • Espoo Basket on voitolla rankingin 6:s tai 7:s riippuen ottelun piste-erosta. EBT on rankinkingin 8 parhaan joukossa myös tappiolla, jos  FoA tai Catz häviää ottelunsa. Jos EBT häviää ottelun suurinumeroisesti ja sekä FoA että Catz voittavat ottelunsa suurinumeroisesti, voi EBT jäädä rankingin 8 parhaan ulkopuolelle.
 • Vimpelin Veto varmistaa voitolla sijoituksen rankingin 3 parhaan joukkoon. Jos Vimpelin Veto häviää ja HBA voittaa on Vimpeli mahdollisesti rankingin 5:s

Kouvottaret – Forssan Alku

 • Kouvottaret varmistaa voitolla sijoituksen rankingin 3 parhaan joukkoon. Jos Kouvottaret häviää ja Vimpelin Veto sekä HBA-Märsky voittavat, on Kouvottaret mahdollisesti rankingin 5:s. Jos Kouvottaret häviää ja Vimpelin Veto voittaa, mutta HBA-Märsky häviää, on Kouvottaret mahdollisesti rankingin 4:s. Jos Kouvottaret häviää, Vimpelin Veto häviää ja HBA-Märsky voittaa, on Kouvottaret mahdollisesti rankingin 5:s

Korisuhteet ovat monien joukkueiden kesken niin pienet ennen keskiviikon otteluita, että tarkkojen piste-erojen ja niiden vaikutusta rankingiin on mahdotonta kirjottaa auki.

Suomen Cup -valintatilaisuus järjestetään 22.11. ja tapahtuma striimataan suorana lähetyksenä. Suomen Cupin puolivälierät pelataan 11.12. Miesten ja naisten Suomen Cupin Final Four -tapahtuma pelataan 14.-16.1.2022 Helsingissä Urhea-hallissa.

 
20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

Näytä lisää vastaavia