Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

25.11.2014 Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

Susijengi-faneille on luvassa kattava valikoima matkoja ja palveluita Ranskan EM-kisoissa.

Sudenpesän ja ikimuistoisen fanitapaamisen Bilbaossa yhteistyössä järjestäneet Elämysmatkat ja Koripalloliitto ovat laajentaneet yhteistyötään.

Ensimmäiset Elämysmatkojen matkapaketit julkaistaan jo keskiviikkona 26.11. klo 11.

Koripalloliitto odottaa pääsevänsä informoimaan EM-lipunmyynnin yksityiskohdista ja aikataulusta tarkemmin joulukuussa. Kuvat: Ville Vuorinen & Elämysmatkat.

Tuoreen sopimuksen myötä Elämysmatkoista tulee Koripalloliiton ja koripallomaajoukkueiden virallinen matkan- ja tapahtumanjärjestäjä. Osapuolet toteuttivat jo MM-kisoissa Bilbaossa suomalaisfaneille oman kohtaamispaikan, Sudenpesän sekä fanitapahtuman voittoisan Ukraina-pelin jälkeen.

- Olemme innoissamme päästessämme laaja-alaisen yhteistyösopimuksen myötä koripalloyhteisöön vahvasti mukaan. Bilbao oli huikea kokemus kaikille. Tarkoituksemme on tukea Susijengiä omalla osaamisellamme ja tarjota lisää huikeita elämyksiä korisväelle – niin kannattajille, Koripalloliitolle, faniyhdistykselle kuin yhteistyökumppaneille, kommentoi Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Susijengi-faneille järjestetään Montpellieriin laaja kattaus erilaisia matkapaketteja ja palveluita. Luvassa on muun muassa Sudenpesän laajennettu versio kaikille kisavieraille. Suomen koripallomaajoukkueen kannattajat ry:n jäsenille on valmisteilla fanikylä, jossa järjestetään grillibileitä, katukorista ja kuljetukset pelipaikalle ja Sudenpesään.   

Suomen ja Ranskan koripalloliittojen väliset lippuneuvottelut ovat kesken, mutta Elämysmatkat on saanut erän pääsylippuja käyttöönsä ensimmäisestä saatavilla olevasta kiintiöstä ja pääsee aloittamaan matkapakettien myynnin jo keskiviikkona (26.11.) klo 11 alkaen. Muut matkapaketit julkaistaan joulukuussa, jolloin myös Suomen Koripalloliitto odottaa pääsevänsä tiedottamaan Montpellierin EM-kisalippujen saatavuudesta ja myyntiaikatauluista tarkemmin.

- Aivan kuten Bilbaonkin suhteen, teemme hartiavoimin töitä, jotta suomalaisfanit saavat mahdollisimman paljon lippuja Susijengin peleihin EM-kisoissa, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Olemme erittäin iloisia Elämysmatkojen kanssa solmitusta yhteistyöstä. Fanipalvelut ovat meille lähellä sydäntä. Maajoukkueiden ja Koripalloliiton toiminnoissa matkustaminen ja siihen liittyvät asiat ovat tärkeässä asemassa. On hienoa, että löysimme luotettavan kumppanin hoitamaan molempia, Walldén lisää.

Syyskuussa todistettiin ennennäkemätön suomalaisinvaasio koripallon MM-kisoissa, kun lähes 10.000 suomalaisfania matkusti Espanjan Bilbaoon kannustamaan Susijengiä. Syksyllä 2015 Susijengi pelaa kolmannen kerran peräkkäin EM-kisoissa. Tällä kertaa pelipaikkana on Välimeren rannalla sijaitseva Montpellier Ranskassa. Alkulohkon pelit pelataan 5.-11.9.2015 Montpellier Arenalla, jonka katsomokapasiteetti tullee olemaan median ja muiden tilajärjestelyiden jälkeen 9.000 katsojan luokkaa.

EM-turnauksen jatkopelit pelataan Lillessä. Kisat päättyvät 20.9.2015.

EM-kisojen 2015 järjestelyoikeudet myönnettiin Ranskan lisäksi Kroatialle, Latvialle ja Saksalle kansainvälisen koripalloliiton siirrettyä kisat pois Ukrainasta maan levottomuuksien vuoksi. Samalla järjestäjämaiden sallittiin neuvotella kaupallinen yhteistyö yhden kisamaan kanssa, jotta varmistutaan normaalia nopeammalla aikataululla järjestettävien kisojen onnistuminen. Ranska solmi oman yhteistyönsä Suomen kanssa.

Suomen ja Ranskan alkulohkovastustajat selviävät 8.12.2014 Pariisin Disneylandissa järjestettävissä EM-lohkoarvonnoissa.

Henkilöt

 
14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

14.3.2013 13:00 EM-kilpailut

Yle näyttää Suomen ottelut koripallon EM-kisoista

Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

Näytä lisää vastaavia