Susijengin suurlupaus Fiifi Aidoo Ura Basketiin

16.8.2018 15:07 Korisliigan nousijajoukkue Ura Basket Kaarinasta on saanut riveihinsä kansainvälisen tason vahvistuksen, kun Susijengin nousevaan nuoreen kaartiin lukeutuva Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 22, liittyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. 189-senttinen Aidoo pelasi edelliset kaksi kautta Yhdysvaltain NCAA-liigaa Grand Canyonissa.

Susijengissä Fiifi Aidoo on pelannut neljä ottelua 3,3 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen

Aidoo on aiemmin pelannut Suomessa divari A:ta ja divari B:ta, mutta helsinkiläislähtöisen takamiehen ensiesiintyminen Korisliigassa tapahtuu Ura Basketin paidassa.

- Halusin seuraan, minne minut oikeasti haluttiin. Omalle pelipaikalleni oli vielä tilaa ja tiedän, että voin auttaa joukkuetta, kertoo Aidoo, joka sai tarjouksia myös Euroopasta ja muista Korisliiga-joukkueista.

- Joukkuehenki pitäisi olla ainakin kohdillaan. Varmasti vitsejä löytyy kyllä kova määrä. Todellakin odotan Korisliiga-debyyttiäni ja uskon, että yllätetään moni, Aidoo jatkaa.

- Fiifi on fyysisesti poikkeuksellisen lahjakas koripalloilija, jonka erikoistaidot tuo meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Me puolestamme haluamme tarjota hänelle sopivia haasteita ja auttaa häntä pääsemään lähemmäs henkilökohtaisia tavoitteitaan ja kehittymään pelaajana, Ura Basketin apuvalmentaja Juho Kailio kertoo.

- Uskon, että rosterimme ja pelitapamme on lähestulkoon täydellinen Fiifille, ja vielä tärkeämmin: Fiifi joukkueelle. Kunhan puolustuksen intensiteetti saadaan asetettua, tempo nostettua äärirajoille ja laatu uusiin ennätyksiin, pystymme varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia tämän kauden vastustajille, jatkaa Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie.

Ura Basketilla on voimassa sopimukset kaudesta 2018-19 Fiifi Aidoon, Malik Dimen, Stephen Croonen, Mikael Sandbergin, Pyry Rainamaan, Eero Sahlbergin, Ville Hännisen, Joona Airennen, Aleksi Akpason ja Eldar Skamon kanssa.

Viimeiset kaksi kautta Aidoo vietti Phoenix Suns -legenda Dan Majerlen valmennuksessa Grand Canyonin yliopistossa.
Kuva: Ville Vuorinen

NCAA- ja nuorisomaajoukkuekokemusta

Aidoo pelasi juniorien SM-sarjoja Sykissä ja Pussihukissa ennen siirtymistään HBA-Märskyn valkoviherpaitaan kaudeksi 2012-13. Viimeisellä divarikaudellaan Aidoo kuului HBA:n kantaviin voimiin 13,1 pisteen, 5,8 levypallon, 3,1 syötön ja 3,0 riiston keskiarvoillaan.

Suomen juniorimaajoukkueissa Aidoo ehti pelata 73 ottelua 4,3 pisteen ottelukeskiarvolla. Aidoo juhli 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kultaa kesällä 2015 ja edusti Suomea 20-vuotiaiden miesten A-divisioonan EM-kotikisoissa kesällä 2016.

Viimeiset kaksi kautta Aidoo vietti Phoenix Suns -legenda Dan Majerlen valmennuksessa Grand Canyonin yliopistossa. Aidoo viimeisteli kahden kauden keskiarvoikseen 4,2 pistettä, 1,6 levypalloa ja 0,9 syöttöä ottelua kohden.

Kesällä 2017 Aidoo edusti Suomea Taipein universiadeissa. Aidoo urakoi universiadikentillä 9,0 pistettä, 2,5 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 1,3 riistoa per ottelu.

Susijengissä Aidoo on pelannut neljä ottelua 3,3 pisteen keskiarvolla.

Henkilöt

 
3.1.2019 12:31 Korisliiga

Myös Nenonen solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa – ”Mikäs täällä on jatkaessa”

31-vuotias maajoukkuelaituri jatkaa vielä ainakin kaksi seuraavaa kautta Salossa.

14.5.2018 18:07 Korisliiga

Antto Nikkarinen jatkaa KTP:n pelinjohtajana

Hallitseva Korisliigan MVP, alkuvuonna ruotsalaisesta Jämtlandista KTP-Basketiin siirtynyt pelinrakentajaveteraani Antto Nikkarinen, 27, jatkaa kotkalaisjoukkueessa. 185-senttinen Pussihukkien kasvatti on solminut KTP:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia