Susiladiesin Helmi Tulonen vaihtaa yliopistokoripallon Saksan Bundesliigaan

13.6.2018 11:33 Viime kaudella Duquesnen yliopistossa pelannut Susiladiesin Helmi Tulonen, 19, on päättänyt siirtyä NCAA-tulokaskautensa jälkeen ammattilaiseksi ja tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Saksan Bundesliigan Saarlouis Royalsin kanssa.

Susiladiesin nuori lupaus Helmi Tulonen siirtyy Saksan Bundesliigaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Yliopistoon Tulonen siirtyi HBA:sta, jossa Salon Vilppaan kasvatti tehtaili kaudella 2016/17 Naisten Korisliigassa keskimäärin 11,5 pistettä, 6,2 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden.

– Tavoitteemme on laittaa parhaat pelaajamme, joihin Helmikin tietysti kuuluu, asemaan ja paikkoihin, joissa he voivat saavuttaa oman potentiaalinsa. Auttaa pelaajia luomaan se polku, joka vie parhaaseen mahdolliseen tulokseen, HBA:n ja Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen aloittaa.

– Usealla pelaajalla tämä tarkoittaa neljää vuotta NCAA-palloa ja sitten ammattilaisuutta. Helmi valitsi kuitenkin oman polkunsa ja siirtyi ammattilaiseksi jo ensimmäisen vuoden jälkeen, Salminen jatkaa.

Tulosen tulokaskausi NCAA:ssa Duquesnen paidassa oli vaihteleva. Välillä peliaikaa tuli runsaammin, välillä taas niukemmin. Keskiarvoiksi muodostuivat 3,0 pistettä ja 1,8 levypalloa vajaan yhdentoista minuutin keskiarvolla.

– Näen tämän parempana ratkaisuna oman uran kannalta. Lisäksi en olisi saanut minua kiinnostavaa tutkintoa, jota olisin voinut jatkaa Euroopassa, Tulonen kertoo.

Tulonen päätti siirtyä ammattilaisparketeille jo NCAA-tulokaskautensa jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen.

Edessä kovatasoinen Saksan Bundesliiga

Saarlouis Royals jäi viime kaudella niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä ollen runkosarjan yhdeksäs kahdeksalla voitolla ja neljällätoista tappiolla.

– Meillä on aika nuori joukkue Saarlouisissa tulossa, joten hyvillä mielin lähden hakemaan rooliani. Kovatasoisesta sarjasta olen innoissani, koska pääsen pelaamaan jo tämän ikäisenä todella kovia pelejä ja näen sen vain positiivisena asiana.

– Odotukset ovat, että pääsen pelaamaan hyvällä tasolla, hyvässä valmennuksessa. Lisäksi odotan sitä, että ei tarvitse yhdistää opiskelua ja korista, koska se on ollut välillä todella haastavaa. Nyt voin keskittyä korikseen sataprosenttisesti, mikä on minulle uutta, mutta odotan sitä innolla.

19-vuotias Tulonen uusi seura on Saarlouis Royals. Kuva: Ville Vuorinen.

Tulonen oli junioriurallaan Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, jonka piste-ennätys 37 pistettä syntyi PM-kisoissa vuonna 2016 Viroa vastaan. Suomen maajoukkueiden kaikkien aikojen tilastoissa 37 pistettä sijoittuu jaetulle 17. sijalle.

Susiladiesissa Tulonen teki debyyttinsä jo vuotta aiemmin 2015 valmistavissa maaotteluissa Belgiaa vastaan. Yhteensä Tulonen on pukenut naisten maajoukkuepaidan ylleen kaksitoista kertaa.

Henkilöt

 
5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Näytä lisää vastaavia