Tammikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Kotka on minulle kuin toinen koti’’

28.2.2022 12:42 Tammikuussa kuukauden valopilkuksi valittu Zykera Rice tavoittelee jo kolmatta perättäistä Suomen mestaruuttaan Peli-Karhujen paidassa.

Zykera Rice on päässyt maistamaan menestystä tälläkin kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Zykera Rice on viihtynyt Kotkassa jo kolme kautta. Hän on koko sen ajan lukeutunut Naisten Korisliigan parhaimpiin pelaajiin. Kotka on hänelle, kuin toinen koti.

- Olen viettänyt täällä jo pitkän ajan ja päässyt tutustumaan hienoihin ihmisiin myös koripallokentän ulkopuolella. Minulla on täällä paljon ystäviä ja ystävyyssuhteet tulevat jatkumaan myös koripallouran jälkeen. Lisäksi Peli-Karhuilla on joka vuosi kilpailullinen joukkue. Siinä on syitä, joiden takia olen viihtynyt täällä niin hyvin. Tämä kaupunki tuntuu toiselta kodilta, Rice kertoo.

Vielä viime kaudella joukkuetta valmentanut Roope Mäkelä siirtyi täksi kaudelle KTP:n penkin päähän. Peli-Karhujen pääkäskyttäjäksi tuli Mika Hartonen, joka oli joukkueen mukana jo viime kaudella.

- Uuden päävalmentajan myötä olemme pyrkineet ymmärtämään puolustuspelaamista paremmin, Rice sanoo.

Peli-Karhut hävisi lokakuussa kaksi peliä, mutta on sen jälkeen kulkenut voitosta voittoon. Kotkalaisjoukkue nappasi jo kolmannen peräkkäisen Suomen Cupin voiton ja on myös suurin mestarisuosikki.

- Olemme joukkueena parantaneet kauden mittaan peliämme. Suurin syy sille on se, että kommunikointimme kentällä on parantunut, 25-vuotias amerikkalainen pohtii.’

Gonzagan yliopiston kasvatti on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista ja hän haluaakin jättää loukkaantumiset taakseen. Pelatessaan Rice on ollut yksi sarjan parhaita pelaajia. Hän on tilastoinut keskimäärin 21,5 pistettä, 9,5 levypalloa ja 1,4 koriin johtanutta syöttöä. Teholukemakeskiarvoksi näissä peleissä on merkitty 24,9.

- Haluan aina olla parempi. Vaikka olen onnistunut tällä kaudella hyvin, on minulla varaa parantaa yksilönä ja meillä joukkueena.

Rice on opiskellut Suomea jo useamman vuoden. Tällä hetkellä hän harjoittelee sanojen ääntämistä ja viimeiseen kysymykseen vastaus tulee selkeällä Suomen kielellä.

- Opiskelen edelleen Suomea. Se menee tosi hyvin. Nyt harjoittelen sanojen lukemista ääneen. Yritin viimeksi lukea sanan kolmivaihekilowattituntimittari, mutta se ei vielä onnistunut kovin hyvin, Rice päättää nauraen.

Henkilöt

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia