Tapiolan Honka Suomen suurin koripalloseura

2.7.2004 Espoolainen Tapiolan Honka säilytti kaudella 2003-04 asemansa lisenssimäärillä mitattuna Suomen suurimpana koripalloseurana. Karhun Pojat on suurin tyttökorisseura. Eniten lisenssimääräänsä edellisestä kaudesta kasvatti puolestaan Porvoon Tarmo, jonka 78 lisenssin kasvu on hyvä osoitus koripallon suosion kasvusta Porvoossa. Kyseiset tiedot käyvät ilmi Koripalloliiton tekemistä seurakohtaisista lisenssitilastoista.

Tapiolan Hongan vuosia jatkunut määrätietoinen toiminta näkyy sen kiistattomana asemana Suomen suurimpana koripalloseurana. Honka ylitti ainoana seurana 500 lisenssin rajan ja sen lisenssimääräksi kirjattiin kauden päätteeksi 617 lisenssiä. Honka on suurin myös, kun tarkasteluun otetaan junioripelaajien tai mies- ja poikapelaajien määrää.  

Lisenssimäärissä mitattuna Hongan kovimmat haastajat ovat Helsingin NMKY, vantaalainen Pussihukat ja ToPo Juniorit Helsingistä. Suomen suurimpien seurojen lista on muutenkin vahvasti eteläkeskeinen, sillä kymmenen suurimman seuran listalle mahtuu Eteläisen alueen ulkopuolelta vain seitsemänneksi suurin Kouvot Kouvolasta ja yhdeksänneksi suurin BC Nokia.    

Vantaan Pussihukkien hyvä juniorityö nostaa seuran juniorilisensseinä mitattuna Suomen toiseksi suurimmaksi junioriseuraksi. Miesten ja poikien lisenssejä tarkasteltaessa 300 lisenssin rajan ylittää Hongan lisäksi Helsingin NMKY. Tässä kategoriassa merkittävin ero kaikkiin lisensseihin verrattuna on mies- ja poikakoripalloon erikoistuneen Turun NMKY:n nouseminen kuudennelle sijalle.     

Karhun Pojat suurin tyttöseura 

Helsinkiläinen Karhun Pojat on Suomen suurin nais- ja tyttökoripalloseura. Nais- ja tyttökoripalloon erikoistunut seura oli 248 lisenssillään hieman Tapiolan Honkaa suurempi. KaPo:n juniorityön laajuudesta kertoo sen 200 tyttöjunioria. Erikoistuminen näyttää muutenkin olevan valttia tyttökoripallossa, sillä vain tyttöpuolelle keskittyvistä seuroista kymmenen kärkeen itsensä kiilaa myös Järvenpään NMKY (8.) ja vantaalainen Tikkurila-Seura (9.). Myös Turun Riennon (4.) painopiste on vahvasti tyttökoripallon puolella.    

Porvoon Tarmo vahvassa kasvussa 

Lisenssimäärässä mitattuna Suomen eniten kasvanut koripalloseura on Porvoon Tarmo. Tarmon kasvu perustui pitkälti juniorityöhön, sillä sen onnistui kasvattamaan juniorilisenssiensä määrä peräti 50 prosenttia. Tarmon takana eniten kasvoivat pääkaupungin suurseurat HNMKY, ToPo Juniorit ja PuHu. Vielä edellisellä kaudella alle sadan lisenssin jääneistä seuroista eniten kasvoivat Pakilan Visa (Hki) ja Vimpelin Veto. Uusista koripalloseuroista toimintansa laajimmassa mittakaavassa onnistui käynnistämään salolainen Mesuca Basket.  

Eniten prosentuaalisesti kasvaneiden seurojen listan kärkipaikka meni Tampereelle, Läntisen alueen miesten III divisioonaan nousseelle Morbid Basketille. Lisenssimääränsä tuplasivat myös Vantaan NMKY sekä junioritoimintaansa aktivoineet Elannon Isku ja Kouvolan Pojat. Junioripuolella suurimman prosentuaalisen kasvun teki Fortuna Orivedeltä. Myös Pakilan Visa, Kotkan naapurissa Pyhtäällä toimiva HuutLakers sekä Vimpelin Veto saivat junioritoimintansa merkittävään nousuun.  

Koripalloliitto kehittää seurantaansa 

Kauden 2003-2004 seurakohtaisten lisenssimäärien TOP20-listat ovat kokonaisuudessaan nähtävissä allaolevan linkin kautta. Nyt julkaistavat listat ovat osa koripallon seurannan ja tilastoinnin kehittämistä. Kyseiset tiedot tullaan jatkossa julkaisemaan vuosittain.Lisätietoja: /alueet_seurat/seurojen_lisenssitilastot/
 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

27.3.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

11.5.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliiton lisenssimäärä kasvoi, mutta kasvu hidastui

Koripallon lisenssimäärä kasvoi kolmantena kautena peräkkäin. Koripalloliiton lisenssimäärä kaudella 2006-07 oli 16 136 lisenssiä. Lisenssimäärä kasvoi kuluneella kaudella kuitenkin vain 50 lisenssillä ja kahden edellisen kauden kolmen prosentin kasvuvauhdista jäätiin selvästi.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

20.11.2004 Pohjoinen alue

Tapiolan Hongan valtakausi Kultainen Kori –kilpailussa jatkuu

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo neljännen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka kävi tuttuun tapaan tiukan kamppailun kisan voitosta Helsingin NMKY:n kanssa. Kolmanneksi kilpailussa nousi viime vuoden seitsemänneltä sijaltaan Lahden NMKY.

2.6.2004 Pohjoinen alue

Koripallon nuorisotoimintalinjan tekeminen käynnistynyt

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt oman nuorisotoimintalinjansa tekemisen. Nuorisotoimintalinjassa määritetään ne arvot ja toimintatavat, joilla suomalaista nuorisokoripalloa lähdetään jatkossa kehittämään. Nuorisotoimintalinjan keskeisenä tavoitteena on kääntää koripallon pelaajamäärät nousuun.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

25.10.2003 Pohjoinen alue

Tapiolan Honka edelleen Kultaisen Korin hallitsija

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka joutui kisassa aiempia vuosia tiukemmalle, sillä Helsingin NMKY antoi sille kovan vastuksen häviten ainoastaan kahdeksalla toimintapisteellä.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Näytä lisää vastaavia