Taru Tuukkasella huippuilta ToPon rajussa kotivoitossa – muita voittajia Kouvottaret, PeKa ja ViVe

9.10.2021 19:19 Naisten Korisliigassa nähtiin hurjia yksilötilastoja ympäri Suomen. Muiden muassa Taru Tuukkanen, Zykera Rice, Carmen Tyson-Thomas ja Anni Jämsä olivat iskussa.

ToPo oli kovassa iskussa kotikentällä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen esitteli korinalustaitojaan tuttuun tapaansa, kun ToPo kaatoi kotikentällään Catz Lappeenrannan 86–61. Tuukkaselle merkittiin ottelussa 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Oli aika sekavaa pelaamista, kun tuli melkein 50 menetystä koko ottelussa. Meitä auttoi todella paljon hyökkäyspään levypallojen voittaminen, minkä kautta saimme paljon toisia mahdollisuuksia, kommentoi Tuukkanen.

Liekeissä oli myös hänen joukkuetoverinsa Erika Davenport, jolle kirjattiin 23 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Tappion kärsineen Catzin riveissä puolestaan edukseen erottui Lotta Hämäläinen, joka keräsi 20 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Oli meiltä ihan pirteä esitys. Olemme aika lyhyt joukkue, joten meidän pitää tehdä vielä enemmän työtä levypallopelaamisen kanssa. Ihan tyytyväinen olen myös omaan esitykseeni, sillä menivät ainakin kakkoset sisään, totesi Hämäläinen.

Ottelutilastot

Hirmuisia yksilötilastoja ympäri Suomen

Tapiolan Honka joutui taipumaan Kouvottarien käsittelyssä 70–78. Voiton vieneiden vieraiden työtä johti Sarah Toeaina 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Järisyttävän tilastorivi nähtiin kuitenkin hävinneen kotijoukkueen puolella. Carmen Tyson-Thomas nimittäin taiteili nimiinsä 31 pistettä, 17 levypalloa ja 36:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Kaveri pelasi tänään vajaalla, ja yksi jenkki oli poissa. Ei ollut kyllä hyvä esitys meiltä. Paljon on vielä tekemistä tässä. Kamppailupelaamisessa hävisimme ensimmäisen puoliajan, mutta hyökkäsimme kyllä ihan hyvin, kommentoi Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig.

Ottelutilastot

Peli-Karhujen roimassa kotivoitossa tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Zykera Rice. Isännät kaatoivat Espoo Basket Teamin luvuin 75–49.

Ricelle merkittiin 34 pistettä ja 18 levypalloa. Pelinjohtaja Linda-Lotta Lehtoranta tuki työtä yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla syötöllä. EBT:n kovin pistetykki puolestaan oli Alyesha Lovett 23 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

Pyynikin palloiluhallissa Tampereen Pyrintö sai kokea 78–88:n arvoisen pettymyksen. Vimpelin Veto kävi kylässä ja haki sarjapisteet kamppailun jälkeen itselleen.

Vedon riveissä kovimmassa vedossa tänään oli Kym Royster, jolle merkittiin 24 pistettä ja kymmenen levypalloa. Kaikkein kovimmasta esityksestä vastasi silti tappion kärsineen Pyrinnön Anni Jämsä, jonka tilastorivi näytti 28 pistettä ja 11 syöttöä.

– Ei auta kuin painaa hommia. Kyllä tässä suunta on oikea, ja pystyimme viimeisellä jaksolla ottamaan askeleen eteenpäin. Kun kolmen jakson ajan emme pelanneet ja sitten yhden jakson pelasimme, niin silloin lopputulos on tietysti tämä. Mutta olen ylpeä, sillä moni pelaaja astui tänään esiin ja antoi kaikkensa, totesi Jämsä.

Ottelutilastot

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia