Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

21.4.2020 09:30 HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

Teemu Suokas pelaa ensi kaudella NCAA:ssa Ball Staten riveissä. Kuva: Ville Vuorinen.

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti oli päättyneellä kaudella Divari A:ssa pelaavan HBA-Märskyn paras pistemies 12,1 pisteen keskiarvolla. Takapelaajan tontilla viihtyvä Suokas keräsi tilastoihinsa myös keskimäärin 3,3 levypalloa ja 3,8 levypalloa.

Ball State on Indianan Munciessa sijaitseva yliopisto, jonka koripallojoukkue Cardinals on yltänyt NCAA:n lopputurnaukseen historiansa aikana seitsemän kertaa. Ennen koronaviruksen pysäyttämään yliopistokautta Ball State ehti varmistaa Mid-American-konferenssin läntisen divisioonan runkosarjavoiton.

– Ball State oli yksinkertaisesti paras vaihtoehto. He osoittivat olevansa todella kiinnostuneita ja päävalmentaja halusi mut kovasti jengiin. Se sai mut kiinnostumaan tästä vaihtoehdosta, Suokas avaa taustoja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Suokas on edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa 44 ottelun verran 7,5 pisteen keskiarvolla. HBA-Märskyssä hän pelasi viimeiset kolme kautta.

– Olen aina halunnut päästä yliopistoon pelaamaan, mutta tämä on vielä vain välitavoite.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Suokas on Ball Staten historian ensimmäinen eurooppalaispelaaja.

– Joukkue näyttää kilpailukykyiseltä ja toivon, että menestystä tulisi jo ensi kaudella. Omat tavoitteet on päästä pelaamaan paljon ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Tavoitteena on pelata tähänastisen uran paras kausi ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

Lisätietoja: Cardinals Sign Finland Junior National Team Guard Teemu Suokas

Henkilöt

 
14.11.2022 08:56 NCAA

Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

23.1.2024 11:52 NCAA

Teresa Seppälä 20 pistettä Sienan viidennessä peräkkäisessä kotivoitossa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Teresa Seppälä, joka säkitti 20 pistettä, kun Sienan yliopisto nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa.

22.1.2024 11:44 NCAA

Federiko Federiko palasi aloitusviisikkoon, kun Pittsburgh kellisti Duken

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa menneen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka palasi hetken tauon jälkeen Pittsburgin aloitusviisikkoon. Pittsburgh voitti viikonloppuna valtakunnallisesti seitsemänneksi rankatun Duken.

16.1.2024 11:35 NCAA

Sara Bejedi liekeissä NCAA:n konferenssipeleissä – yhteensä 54 pistettä kahteen voitto-otteluun

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Florida Statea edustava Sara Bejedi on äitynyt hurjaan vireeseen kivenkovassa ACC:ssa viimeisen viikon aikana. Bejedi säkitti ensin 23 pistettä North Carolinaa vastaan ja sitten 31 pistettä Virginia Techin kaadossa.

9.1.2024 11:48 NCAA

Sara Bejedi säkitti 19 pistettä ja viisi kolmosta Florida Staten voittaessa Clemsonin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkoivat hienoja otteitaan konferenssissaan ACC:ssa. Florida hävisi jatkoajan jälkeen NC Statelle, mutta voitti Clemsonin Bejedin heittäessä 19 pistettä ja viisi kolmosta.

2.1.2024 07:57 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State aloittivat ACC:n konferenssipelit kahdella voitolla

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedin edustama Florida State aloitti konferenssipelit kivenkovassa ACC:ssa kahdella voitolla.

1.1.2024 11:23 NCAA

Touko Tainamo jakoi 20 levypallolla Denverin yliopiston ennätyksen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen kahden viikon aikana vauhdissa oli suomalaisista erityisesti Touko Tainamo, joka muun muassa repi hurjat 20 levypalloa jatkoaikaottelussa Oral Robertsia vastaan.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

12.12.2023 11:05 NCAA

Teresa Seppälä monipuolisella pelipäällä NCAA:ssa – konferenssipelit alkamassa

Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa Teresa Seppälä lukeutui menneen viikon suomalaisonnistujiin, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti johdatti monipuolisella tilastorivillään Sienan voittoon. Sienalla käynnistyvät konferenssipelit ensi viikonloppuna.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

Näytä lisää vastaavia