Timo Nieminen Koripalloliiton erotuomaripäälliköksi

15.7.2020 13:00 Suomen Koripalloliiton uudeksi erotuomaripäälliköksi on valittu Timo Nieminen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun puolessa välissä.

Timo Nieminen, 54, on pitkän linjan koripallovaikuttaja, joka tuntee alueellisen toiminnan ja jolta löytyy kokemusta koripallokentästä niin seura-, alue- kuin liittotasolta. Nieminen on toiminut eteläisen aluehallituksen jäsenenä edelliset kuusi vuotta ja Koripalloliiton hallitukseen hänet valittiin viime vuonna. Lisäksi hän toimi liittovaltuuston puheenjohtajana syksystä 2015 aina sen loppumiseen saakka vuoden 2018 loppuun. 

Nieminen siirtyy uuteen tehtäväänsä PuHu Junioreista, jossa hän on toiminut valmennuspäällikkönä vuodesta 2011. 

Timo Nieminen valittiin liittovaltuuston puheenjohtajan jatkokaudelle syksyllä 2017. Kuva: Koripalloliitto
Timo Nieminen valittiin liittovaltuuston puheenjohtajan jatkokaudelle syksyllä 2017. Kuva: Koripalloliitto

Nieminen on toiminut eteläisen alueen erotuomariryhmän jäsenenä vuodesta 2016 sekä erotuomarimaksujärjestelmän (PayRef) järjestelmävalvojana koko järjestelmän olemassaolon ajan. 

Nieminen on tuttu nimi myös huippukoripallon parista. Hän on toiminut Korisliigassa päävalmentajana yhdeksän ja naisten Korisliigassa kahden kauden ajan. Hänet valittiin miesten SM-sarjan vuoden valmentajaksi 1994. Nieminen on luotsannut myös lukuisia nuorten maajoukkueita niin poikien kuin tyttöjenkin puolella.  

Erotuomaripäällikön työnkuvana on vastata erotuomaritoiminnan organisoimisesta, kehittämisestä ja johtamisesta, erotuomareiden koulutus- ja rekrytointiprosesseista sekä erotuomaritoiminnan taloudesta. Tavoitteena erotuomarien määrän kasvattaminen vastaamaan nykyisiä pelimääriä. Työntekijä on myös erotuomarimaksujärjestelmän järjestelmävalvoja. 

- Erotuomaritoiminta on aina ollut lähellä sydäntä, vaikka en enää aktiivisesti ole itse tuomaroinut. Minulla on ollut haaveena työskennellä Koripalloliitossa, ja on hienoa päästä nyt uuden haasteen pariin viemään erotuomaritoimintaa eteenpäin. Paljon puhutaan pelaajien ja valmentajien urista ja haluan, että jatkossa erotuomareiden urista puhutaan yhtä arvostettavasti. Uskon, että yhdessä pystymme tekemään erotuomareille entistä arvostetumman urapolun, Timo Nieminen kommentoi uutta pestiään. 

- Saimme useita varteenotettavia hakemuksia erotuomaripäällikön tehtävään. Hakijoista Timon laaja-alainen koripallo-osaaminen pelin kaikilta osa-alueilta vakuutti ja uskon, että saimme oikean henkilön haastavaan tehtävään erotuomaritoiminnan edelleen kehittämiseen. Timo tuntee sekä Koripalloliiton, että seurakentän ja on monien meistä tuntema koripallopersoona jo vuosien ajalta, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara. 

Nieminen aloittaa tehtävässä 17.8. 

 
15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

28.1.2022 08:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto etsii huippuerotuomarivalmentajaa

Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminta on jaettu huippu- ja kilpakoripalloon, nuorten valtakunnallisiin sarjoihin sekä alueellisiin sarjoihin. Koripalloliiton nykyisen huippuerotuomarivalmentajan lopettaessa liiton palveluksessa pelikauden 2021-22 jälkeen, etsii Koripalloliitto erotuomaritoiminnan ammattilaista vastaamaan huippu- ja kilpakoripallosarjojen erotuomaritoiminnasta. Huippuerotuomarivalmentaja vastaa liiton erotuomaritasojen 5-6 toiminnasta yhteistyössä liiton erotuomaripäällikön kanssa.

28.5.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto kehittää erotuomaritoimintaansa

Erotuomaritoiminnan päällikkönä Koripalloliitossa toiminut Kati Nynäs siirtyy osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä. Samalla Koripalloliitto on tehnyt päätöksen uuden erotuomaripäällikön palkkauksesta. Uusi erotuomaripäällikkö tulee vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

22.8.2018 09:14 Koripalloliitto tiedottaa

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin

Tähän juttuun on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

9.3.2016 20:23 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kilpailuiden vapaaehtoisten haku alkaa 16.3.2016

Mitä Sinä teet heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea kansainvälinen ja korkeatasoinen koripallotapahtuma ja olla itse mukana järjestämässä sitä vapaaehtoisena.

Näytä lisää vastaavia