ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

ToPo jahtaa finaalipaikkaa Taru Tuukkasen johdolla. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret haastaa ToPo:n

Kouvottaret pudotti jatkosta Hongan suoraan kolmessa ottelussa. Vaikka Kouvottaret voittikin kaikki ottelut, oli ottelusarja tasaisempi, mitä lopputulos kertoo. Kouvolalaisjoukkueen viimeisin peli on viikon takaa.

- Joukkueessa on hyvä fiilis välierien alla. Olemme saaneet vähän levättyä ja harjoitelleet hyvin, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoo.

Honkaa vastaan Kouvottaret onnistui hienosti hyökkäyspäässä. Joukkue on ollut pudotuspelien parhaiten heittäviä joukkueita. Nyt vastassa on kuitenkin erilainen vastustaja.

- Sisäpuolustus ja levypallopelaaminen ovat meille ottelusarjan kannalta tärkeimmät asiat. Meidän täytyy pystyä suojelemaan kolmen sekunnin aluetta ToPo:n isoja ja vahvoja sisäpelaajia vastaan.

Puolivälierissä erityisesti Re’Shawna Stone ja Doniyah Cliney pelasivat kauden parhaita pelejään. Myös Shaiquel McGruder osoitti vaarallisuutensa ja kotimainen runko täytti tehtävänsä. Vastustajan vahvuudet ovat Kouvolassa tiedossa.

- ToPo on organisoitu joukkue, joka toteuttaa puolen kentän pelaamistaan laadukkaasti. He käyttävät kokoaan todella hyvin ja isot pelaajat Ilmar’I Thomas ja Taru Tuukkanen tekevät tuhojaan jokaista joukkuetta vastaan. ToPo puolustaa fyysisesti ja ottaa hyvin vastustajilta vahvuuksia pois.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kolmesti. ToPo on vienyt kohtaamiset 2-1. Pudotuspelit ovat kuitenkin eri maailma, mutta fyysisyyttä ei sarjasta varmastikaan puutu.

- Fyysinen ottelusarja on varmasti luvassa. Sisällä tullaan näkemään kovaa pystypainia siitä kumpi saa paremman aseman. Odotettavissa on hieno ottelusarja, Frimodig päättää.

ToPo hoiti oman ottelusarjansa myös kolmessa ottelussa. HBA:sta ei ollut haastamaan ToPo:a ja kaikki ottelut päättyivät runsaalla erolla runkosarjavoittajan hyväksi. Myös ToPo:n viimeisestä pelistä on kulunut viikko aikaa.

- Joukkue on innostunut ja valmiina tulevaan välieräsarjaan. Lähdetään pelaamaan yhtä peliä kerrallaan, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Helsinkiläiset ovat olleet läpi kauden todella tehokkaita hyökkäyspäässä. Puolivälieräsarjassa joukkue pussitti keskimäärin 103 pistettä ottelua kohden. Joukkue onkin kärkipäätä lähes jokaisella osa-alueella. Nyt vastustaja on kuitenkin pykälän kovempi.

- Molemmat joukkueet varmasti tietävät aika tarkalla tasolla vastustajan pelaamisen kivijalat. Tällöin pienten asioiden tekeminen ja toteuttaminen nousee todella tärkeäksi. Meidän täytyy pystyä häiritsemään Kouvottarien kolmen pisteen heittoja ja palloscreenien puolustuksessa on onnistuttava. Lisäksi transition puolustus on isossa roolissa.

Ilmar’I Thomas ja Carmen Tyson-Thomas ovat olleet tilastollisesti kovassa iskussa läpi kauden. Sama meno jatkui myös puolivälierissä. Lisäksi kotimaisista pelaajista muun muassa Meri Kanerva ja Taru Tuukkanen lukeutuvat sarjan parhaimmistoon.

Kouvolalaisjoukkue on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on onnistunut kaatamaan ToPo:n tällä kaudella. Kouvottaret pelaa omilla vahvuuksillaan.

- Kouvottaret ovat parantaneet kevätkaudella pelaamistaan todella paljon. Tehokkaat amerikkalaiset, yhdistettynä laadukkaisiin kotimaisiin pelaajiin. Heillä on paljon heittovoimaa monelle pelipaikalle yhdistettynä kovalla tempolla pelaamiseen.

Runkosarjan kohtaamisilla ei tässä vaiheessa kuitenkaan ole enää merkitystä.

- Tiedossa on varmasti tiukka ja kiihkeä ottelusarja. Jokainen peli lähtee 0-0 tilanteesta. Keskittyminen täytyy olla jokaisessa pallonhallinnassa. Lähdemme pelaamaan tilanne kerrallaan finaalipaikasta, Kuusi päättää.

PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Peli-Karhut selvitti oman puolivälieräsarjan neljässä ottelussa. Vimpeli jäi joukkueen jalkoihin otteluvoitoin 3-1. Kotkalaiset pääsevät ottelusarjaan levänneempinä.

- Puolivälierissä oli todella kova pelitahti. Me jouduimme reissaamaan pitkiä matkoja Vimpeliin. Henkisesti ja fyysisesti oli tärkeää, että saimme pari päivää vapaata. Olemme joutuneet kuormittamaan paljon pelaajia, joten lepo teki todella hyvää, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoo.

Puolivälierissä PeKa pelasi kaksi tasaista peliä, mutta oli kahdessa viimeisessä selvästi parempi joukkue. Nyt vastassa on FoA, joka on ollut kevätkaudella yksi sarjan vahvimpia.

- Forssalla on todella laadukas joukkue. Aloitusviisikko on todella kova ja penkiltä löytyy laadukkaita pelaajia. Joukkue hyökkää monipuolisesti. Jade Vega on ollut todella loistava tällä kaudella. Hän ja Shelby Cheslek luovat paljon paikkoja muille ja heitä täytyy pystyä hidastamaan.

Randi Brown on Peli-Karhujen pistekärki pudotuspelien osalta. Hienon runkosarjan pelannut Da’Nasia Hood pääsi puolivälierien edetessä tasolleen ja on Peli-Karhuille tärkeä pelaaja. Roosa Kosonen on jälleen osoittanut vahvuutensa. Nuori Amanda Mäkelä on kasvattanut rooliaan runkosarjasta.

Peli-Karhut vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa 3-0. Kotkalaisilla on kuitenkin ollut huonoa onnea loukkaantumisten suhteen läpi kauden. Odotettavissa on tiukka ottelusarja.

- Emme olisi uskoneet 6-7 viikkoa sitten, että olisimme tässä tilanteessa. Peli oli kaukana siitä, mitä se nyt on ollut. Olemme iloisia, että pelaamme mitaleista. Lähdetään nauttimaan ja pyritään pääsemään mahdollisimman korkealle. Tämä kausi on ollut meille erilainen ja välieräpaikka on jo hyvä saavutus, Haakana päättää.

FoA joutui urakoimaan omassa puolivälieräsarjassaan täydet viisi ottelua. Välieräpaikka ratkesi vasta maanantaina Tampereella. Lepoaika on välieräjoukkueista selvästi lyhyin.

- Välieräsarja alkaa aika nopealla aikataululla. Kääntäisin sen kuitenkin positiiviseksi asiaksi, ainakin meiltä pitäisi pelituntumaa löytyä, Forssan Alun päävalmentaja Tero Niskanen sanoo.

FoA:n suurimpia vastuunkantajia ovat olleet ulkomaalaispelaajat. Shelby Cheslek, Jade Vega ja Jayda Jansen lukeutuvat sarjan parhaimpiin trioihin. Kotimaisista pelaajista Heta Äijänen ja Johanna Timperi onnistuivat hienosti Pyrintöä vastaan. Onnistumisia kaivataan laajalta rintamalta myös välierissä.

- Me tarvitsemme onnistumisia jokaiselta pelaajalta illasta toiseen. Niitä tarvitaan niin hyökkäys kuin puolustuspäässä.

FoA on parantanut peliään kevään edetessä. Joukkue on ollut vahva myös vieraskentällä. Etenkin viimeisessä ottelussa joukkue upotti heittojaan huimalla prosentilla. Vastassa on kokenut ja menestynyt joukkue, joka on hyvin valmennettu.

- PeKa pelaa erittäin fiksusti ja kurinalaisesti. He hyödyntävät omia vahvuuksiaan ja vastustajan heikkouksia hienosti. Toivottavasti saamme tiukan ja tasaisen välieräsarjan, Niskanen päättää.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia