Tuomisto ja Vesiluoma jatkosopimuksiin EBT:n kanssa

10.7.2020 08:42 EBT:n naisten Korisliiga-joukkueen pallollinen pelaaminen on tulevalla kaudellakin vahvasti seuran omien nuorten kasvattien käsissä. Lotta Vesiluoma ja Sanni Tuomisto jatkavat joukkueessa kaudella 2020-21.

Viime kausi oli tilastojen valossa Lotta Vesiluoman uran toistaiseksi paras. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Lotta Vesiluoma, 22, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa Espoo Basket Teamin kanssa. Alkava kausi 2020-21 on hänen viides kautensa naisten Korisliigassa. Kuluneella kaudella 2019-20 Vesiluoma tilastoi keskiarvoikseen 9.7 pistettä, 2.1 levypalloa ja 1.8 syöttöä. 

- Hienoa että oma kasvattimme jatkaa joukkueessa. Lotta on tehnyt sitoutuneesti töitä kehittymisensä eteen vuosia ja saa nauttia työnsä tuloksista koko ajan enenevissä määrin. Hän oli viime kaudella selvästi sarjan toiseksi eniten rikottu suomalaispelaaja Awakin jälkeen, joka kertoo aktiivisesta hyökkäämisestä ja monipuolisesta viimeistelytaidosta. Rohkean hyökkäämisen lisäksi Lotta tuo joukkueeseen uhrautuvaa puolustamista ja hienon esimerkin itsensä kehittämisestä, kuvailee joukkueen päävalmentaja Niko Hellman seuran tiedotteessa.

- Hienoa päästä jatkamaan tutussa ympäristössä näinä epävarmoina aikoina. Vuosien myötä olen saanut kasvaa rauhassa kasvattajaseurassani saaden aina enemmän roolia ja nyt on aika nauttia siitä vastuusta. Tavoitteena on auttaa joukkuetta ja voittaa omat viime kauden haasteeni. Kesätreeneissä on ollut hyvä meininki ja odotan jo innolla pelien alkamista, iloitsee Vesiluoma.

Sanni Tuomisto, 19, on niin ikään EBT:n oma kasvatti, joka jatkaa vuoden mittaisella jatkosopimuksella joukkueessa. Alkava kausi 2020-21 on juuri 19-vuotta täyttäneelle Tuomistolle jo neljäs Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Tuomiston tilastokeskiarvot olivat 9.6 pistettä, 3.6 levypalloa ja 2.6 syöttöä ottelua kohden. 

41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga


- Sanni on pelannut meillä todella nuorena isossa roolissa jo muutaman vuoden ja suoriutunut erinomaisesti. Hän on kansainvälisen tason kokoinen takapelaaja sinne vaadittavilla nopeusominaisuuksilla varustettuna, joten omaa sitä myöden paljon potentiaalia kansainvälisiin peleihin aikuistasolle. Sanni on ollut sarjan parhaita puolustajia jo useamman vuoden ja kunhan kehitys jatkuu, niin hän on kohta nuoresta iästä huolimatta myös sarjan parhaita hyökkäyspään pelaajia, avaa Hellman. 

- EBTssä jatkaminen tuntuu luontevalta ratkaisulta. On kiva päästä aloittamaan taas uusi kausi varsinkin, kun edellistä ei päästy pelaamaan kunnolla loppuun. Omana tavoitteena on saada lisää varmuutta hyökkäyspäähän ja tiedän, että EBT tarjoaa hyvät mahdollisuudet tähän, kertoo Tuomisto.

Espoo Basket Teamin päävalmentajana jatkaa Niko Hellman apunaan Mikko Rönkä.

 
14.8.2020 13:15 Naisten Korisliiga

Destinee Young vahvistamaan Vimpelin Vetoa

ViVe on solminut sopimuksen 25-vuotiaan yhdysvaltalaissentterin kanssa. Viime kaudella Young pelasi Portugalin pääsarjassa.

10.8.2020 14:37 Naisten Korisliiga

Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola siirtyvät Pyrintöön

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

10.8.2020 12:10 Naisten Korisliiga

Mariah Miller Vimpelin Vetoon

Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen 21-vuotiaan amerikkalaispelaaja Mariah Millerin kanssa. Miller valmistui viime kaudella Clevelandin Staten yliopistosta.

7.8.2020 09:21 Naisten Korisliiga

Kaisa Kuisma siirtyy Kouvottariin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Kouvottaret vahvistuu viime kaudella Portugalin pääsarjassa pelanneella Kaisa Kuismalla.

6.8.2020 14:08 Naisten Korisliiga

Aliyah Jeune Vimpelin Vedon pelipaitaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Vimpelin Veto on kiinnittänyt ensimmäinen vahvistuspalasen ensi kauden joukkueeseensa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 15:06 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö luottaa nousun arkkitehteihin naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020-21 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

3.8.2020 14:23 Naisten Korisliiga

Kujalan sisarukset jatkosopimukseen Vimpelin Vedon kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimukset seuran omien kasvattien Anni ja Riikka Kujalan kanssa.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

3.8.2020 08:32 Naisten Korisliiga

Petra Noponen jatkaa Forssan Alussa

Viime kaudella naisten Korisliigan yleisöäänestyksessä parhaimmaksi kuudenneksi pelaajaksi äänestetty Noponen jatkaa forssalaisseurassa.

31.7.2020 12:44 Naisten Korisliiga

Catz kiinnitti kolme omaa kasvattia

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on solminut sopimuksen Sara Behmin, Mari Kihlströmin ja Iiris Muhosen kanssa.

29.7.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Yhdysvaltalainen Alana Gilmer EBT:hen suoraan yliopistosta

Yhdysvaltalaispelaaja Alana Gilmer, 23, aloittaa ammattilaisuransa naisten Korisliigan Espoo Basket Teamissa yksivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

27.7.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Taru Timo isosiskonsa jalanjäljissä Catziin

Naisten Korisliigaan valmistuva lappeenrantalainen Catz on solminut sopimuksen Vimpelin Vedon kasvatin, Taru Timon, kanssa.

23.7.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo jatkaa Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimuksen viime kaudeksi joukkueeseen saapuneen Tuulia Timon kanssa.

22.7.2020 09:26 Naisten Korisliiga

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa. Frimodig on edustanut Kouvottaria koko joukkueen pääsarjahistorian ajan aina kaudesta 2016-17.

21.7.2020 15:27 Susiladies

Susiladiesin Veera Pirttinen palaa Catzin vahvuuteen

Edelliskaudella islantilaista Snæfellia edustanut Veera Pirttinen, 23, palaa Suomeen ja Catz Lappeenrantaan. Kauden 2017/18 naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja edusti Catzia viiden kauden verran ennen siirtymistään ulkomaille.

20.7.2020 13:23 Naisten Korisliiga

ToPon naisten Korisliiga-joukkueelle kasa uusia sopimuksia

Torpan Poikien naiset valmistautuvat tulevaan kauteen viime kaudella tutulla rungolla, mutta myös uusia kasvoa nähdään Munkassa.

17.7.2020 19:48 Naisten Korisliiga

EBT:n naisten Korisliiga-joukkueelle tukku sopimuksia

Espoo Basket Team solmi jatkosopimukset Venla Salaterän, 23, ja Amanda Niinikosken, 18, kanssa. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy Salon Vilppaan kasvatti ja pitkään Turun Riennossa pelannut 19-vuotias Venla Määttänen.

16.7.2020 17:46 Naisten Korisliiga

Kapteeni Roosa Kosonen jatkaa Catzissa

Catz on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueensa ensimmäisen pelaajan, kun seuran junioripolun läpikäynyt ja viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Roosa Kosonen on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Näytä lisää vastaavia