Tuomisto ja Vesiluoma jatkosopimuksiin EBT:n kanssa

10.7.2020 08:42 EBT:n naisten Korisliiga-joukkueen pallollinen pelaaminen on tulevalla kaudellakin vahvasti seuran omien nuorten kasvattien käsissä. Lotta Vesiluoma ja Sanni Tuomisto jatkavat joukkueessa kaudella 2020-21.

Viime kausi oli tilastojen valossa Lotta Vesiluoman uran toistaiseksi paras. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Lotta Vesiluoma, 22, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa Espoo Basket Teamin kanssa. Alkava kausi 2020-21 on hänen viides kautensa naisten Korisliigassa. Kuluneella kaudella 2019-20 Vesiluoma tilastoi keskiarvoikseen 9.7 pistettä, 2.1 levypalloa ja 1.8 syöttöä. 

- Hienoa että oma kasvattimme jatkaa joukkueessa. Lotta on tehnyt sitoutuneesti töitä kehittymisensä eteen vuosia ja saa nauttia työnsä tuloksista koko ajan enenevissä määrin. Hän oli viime kaudella selvästi sarjan toiseksi eniten rikottu suomalaispelaaja Awakin jälkeen, joka kertoo aktiivisesta hyökkäämisestä ja monipuolisesta viimeistelytaidosta. Rohkean hyökkäämisen lisäksi Lotta tuo joukkueeseen uhrautuvaa puolustamista ja hienon esimerkin itsensä kehittämisestä, kuvailee joukkueen päävalmentaja Niko Hellman seuran tiedotteessa.

- Hienoa päästä jatkamaan tutussa ympäristössä näinä epävarmoina aikoina. Vuosien myötä olen saanut kasvaa rauhassa kasvattajaseurassani saaden aina enemmän roolia ja nyt on aika nauttia siitä vastuusta. Tavoitteena on auttaa joukkuetta ja voittaa omat viime kauden haasteeni. Kesätreeneissä on ollut hyvä meininki ja odotan jo innolla pelien alkamista, iloitsee Vesiluoma.

Sanni Tuomisto, 19, on niin ikään EBT:n oma kasvatti, joka jatkaa vuoden mittaisella jatkosopimuksella joukkueessa. Alkava kausi 2020-21 on juuri 19-vuotta täyttäneelle Tuomistolle jo neljäs Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Tuomiston tilastokeskiarvot olivat 9.6 pistettä, 3.6 levypalloa ja 2.6 syöttöä ottelua kohden. 

41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga


- Sanni on pelannut meillä todella nuorena isossa roolissa jo muutaman vuoden ja suoriutunut erinomaisesti. Hän on kansainvälisen tason kokoinen takapelaaja sinne vaadittavilla nopeusominaisuuksilla varustettuna, joten omaa sitä myöden paljon potentiaalia kansainvälisiin peleihin aikuistasolle. Sanni on ollut sarjan parhaita puolustajia jo useamman vuoden ja kunhan kehitys jatkuu, niin hän on kohta nuoresta iästä huolimatta myös sarjan parhaita hyökkäyspään pelaajia, avaa Hellman. 

- EBTssä jatkaminen tuntuu luontevalta ratkaisulta. On kiva päästä aloittamaan taas uusi kausi varsinkin, kun edellistä ei päästy pelaamaan kunnolla loppuun. Omana tavoitteena on saada lisää varmuutta hyökkäyspäähän ja tiedän, että EBT tarjoaa hyvät mahdollisuudet tähän, kertoo Tuomisto.

Espoo Basket Teamin päävalmentajana jatkaa Niko Hellman apunaan Mikko Rönkä.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia