Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

5.3.2018 Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Ville Viking ja Susi ovat tuttuja kaveruksia muun muassa Susijengin ottelutapahtumista. Kuva: Mikko Rajala

Viking Line on mukana Susiladiesin matkalla myös tulevina vuosina.

Vuoden 2018 alusta lähtien Viking Line on näkynyt myös Korisliigaparketeilla. Kuvat: Ville Vuorinen

Pohjois-Itämeren matkustajaliikenteen johtava tuotemerkki Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina monivuotisella sopimuksella.

– Koripallo on Suomessa upeassa nosteessa ja on hienoa, että saamme olla mukana hienossa tarinassa, Viking Linen myyntipäällikkö Sari Wäck iloitsee.

– Susijengi on osoittanut, että yhteistyöllä, kovalla uskolla ja sisulla on mahdollista tehdä unelmista totta. Haluamme, että myös nuorilla tyttökoripalloilijoilla on yhtä hienoja esikuvia ja siksi koemme olevamme etuoikeutettuja saadessamme olla osa Susiladiesin matkaa kohti seuraavia etappeja.

Vuonna 2015 alkanut Susiladiesin ja Viking Linen yhteistyö on ollut paljon muutakin kuin logonäkyvyyttä. Viking Line oli muun muassa mahdollistamassa naisten maajoukkuepelaajien lastenhoitoa marraskuun 2017 EM-karsintaikkunassa.

Seuraavien vuosien aikana Viking Line näkyy paitsi naisten maajoukkueen matkassa, myös Susijengin MM-karsintaotteluissa sekä valmistavissa maaotteluissa. Viking Linen maskotti Ville Viking onkin tuttu näky Susijengin ottelutapahtumista ja Susi-maskotin hyvä kaveri.

– Viking Line on erinomainen kumppani, koska he ovat pitkäjänteisellä sitoutumisellaan osoittaneet sen, että he luottavat ja uskovat yhdessä rakentamaamme yhteistyöhön. Meille on kunnia-asia, että Viking Line halusi jatkaa kanssamme yhteistyötä. Tämä on myös meille viesti siitä, että tekemämme yhteistyö on myös kumppanin näkökulmasta ollut onnistunutta, Koripalloliiton myyntijohtaja Timo Vertio kommentoi tuoretta sopimusta.  

Susijengi goes Viking Line

Monipuolinen yhteistyö ulottuu myös Susijengin fanien keskuuteen. Tulevana kesänä Susijengi goes Viking Line -arvonnan myötä Susijengin 6. pelaajilla on mahdollisuus voittaa risteily Tallinnaan yhdessä Susijengin Sasu Salinin kanssa. Pysy siis kuulolla ja liity 6. pelaajaksi jo nyt!

Maajoukkueiden lisäksi Viking Line on mukana Korisliigassa, kun vuoden 2018 alusta lähtien laivayhtiön logo on näkynyt erotuomareiden paidoissa.

Viking Line myös tarjoaa Koripalloliiton jäsenseuroille sopimushinnat kaikkien joukkueiden reittimatkoille Tukholmaan ja Tallinnaan. Koripalloliitto lähettää tuotetunnuksen ja matkavarausohjeet kaikille seuroille erikseen.

– Etenkin näin seurojen vuonna on hienoa, että Koripalloliitto pystyy tarjoamaan seuroille myös yhteistyökumppaneiden avulla konkreettisia etuja, Vertio lisää.

Viking Line on julkinen osakeyhtiö ja markkinoiden johtava tuotemerkki Pohjois-Itämeren matkustajaliikenteessä. Varustamo tarjoaa matkustuspalveluja, virkistystä ja rahtikuljetuksia aluksillaan Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS sekä uudella lippulaivallaan Viking Gracella.

Suomen Koripalloliitto on kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) jäsen, joka järjestää koripallon kansallista kilpailu-, harrastus- ja koulutustoimintaa. Koripallosarjoissa ”Stadista Sallaan” pelataan vuosittain yli 12 000 ottelua. Kansainvälisille kentille Koripalloliitto lähettää vuosittain kymmenen ikäluokkamaajoukkuettaan edustamaan Suomea ja jättämään maailmalle sinivalkoisia jalanjälkiä. Naisten maajoukkue, Susiladies, pelaa parhaillaan EM-karsintoja vuoden 2019 kisoihin, ja Susijenginä tunnettu miesten maajoukkue taistelee MM-karsinnoissa paikasta Kiinan MM-kisoissa.

Henkilöt

 

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

Korisliigojen tunnukset, koripallon yleisilme uudistuvat

Alkavalla viikolla (2.10.) käynnistyvät Korisliiga ja Naisten Korisliiga saavat uudet tunnukset, jotka on julkaistu. Kyseinen julkistus on ensimmäinen lajin yleisilmeen laajemmasta uudistuksesta, jonka myötä myös muiden sarjojen, brändien ja Koripalloliiton tunnukset uudistuvat.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

Näytä lisää vastaavia