Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

2.4.2019 11:42 Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Vilma Kesänen on valmiina Islannin mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

KR:n runkosarja oli vaiherikas. Alkukaudesta reykjavikilaisjoukkue jopa dominoi sarjaa, mutta kauden viimeisellä neljänneksellä loukkaantumiset astuivat kuvaan. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KR voitti ainoastaan yhden.

Islannin liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pääsi suoraan välierävaiheeseen. Vaikeasta loppukaudesta huolimatta KR pystyi pitämään paikkansa neljän joukossa. Neljättä sijaa voidaan pitää KR:lle hyvänä suorituksena, sillä se on nousijajoukkue, jolle ei ennakkoarvioissa juuri menestystä povattu.

- Erittäin kaksijakoinen kausi. Meillä oli tosi hyvä alkukausi ja pääsimme siinä vähän yllättämään. Meidät rankattiin ennen kauden alkua ihan pohjille. Kauden avaustilaisuudessa joukkueiden valmentajat rankkasivat seuroja järjestykseen ja me olimme viimeisenä pienimmällä pistemäärällä mitä valmentajamme on koskaan nähnyt. Olimme kauden ensimmäisen puolikkaan johdossa ja uudenvuoden jälkeen meni vielä hyvin, mutta viimeinen kierros oli aikamoista taistelua. Meiltä loukkaantui pari tärkeää pelaajaa ja usealla oli flunssa päällä, joten jouduimme pelaamaan pienellä rotaatiolla. Maaliskuussa pelasimme myös 2-3 peliä viikossa, kun normaalisti pelasimme vain kerran viikossa. Nyt terveystilanne on parempi ja koko porukka on taas kasassa, Kesänen kertaa joukkueen runkosarjaa.

Vilma Kesänen on pelannut hyvän kauden Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesänen on kuulunut KR:n avainpelaajiin koko kauden ja poissaolosuman iskiessä hän kantoi isoa vastuuta pelaten pariin otteeseen koko 40-minuuttisen. Runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välillä on viikon tauko, jonka aikana Kesänen ehtii ravistelemaan otteluruuhkan rasitukset pois.

- Kiva kun minuutteja tulee, mutta kyllä se näkyy ja kuormittaa. Nyt on ollut hyvää aikaa levätä ennen pudotuspelien alkua.

Kesäselle itselleen kausi on mennyt päinvastaisesti kuin joukkueella. Alkukausi oli vielä hakemista uuteen sarjaan ja loppukautta kohden pelit ovat sujuneet nousujohteisesti.

- Ensimmäinen puolisko meni löytäessä pelirytmiä. Täällä on välillä aika hurlumhei-korista ja peli on tosi vauhdikasta. Hyvä, että joukkue voitti, sillä joukkueellehan tässä pelataan, mutta itse pääsin varsinkin hyökkäyspelin osalta rytmiin vasta jälkipuoliskolla. Puolustuspelin osalta kausi on mennyt koko ajan hyvin, arvioi Kesänen.

Kovat paikallisottelut luvassa

KR:n tuleva pudotuspelivastustaja Valur voitti runkosarjan 22 voiton ja kuuden tappion saldollaan.

- Valur on tosi hyvä joukkue. He vaihtoivat amerikkalaisen takakentän pelaajansa kesken kauden ja islantilainen korislegenda Helena Sverrisdottir palasi Unkarista Islantiin ja sen jälkeen Valur on hävinnyt vain yhden ottelun ja senkin meille. Meidän pitää onnistua joukkueena tosi hyvin ja he ovat tiukka vastus, Kesänen analysoi.

Kesänen ja KR lähtevät hakemaan yllätystä välierissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oman erikoisjännitteensä ottelupariin tuo paikallislataus. Joukkueiden hallit ovat vain kymmenen minuutin päässä toisistaan, joten finaalipaikan lisäksi taistellaan myös seudun hegemoniasta.

- Kun tulin tänne, niin seuran miesten päävalmentaja sanoi minulle, että ihan sama miten menee kunhan voitamme Valurin, Kesänen naurahtaa.

- Odotan kovia pelejä. Intensiteetti on varmasti korkealla ja tulossa on kovia kamppailuja. Kiva päästä vähän painimaan.

KR pääsee lähtemään pudotuspeleihin paineitta, sillä Valur on otteluparin selkeä ennakkosuosikki.

- Meillä on vain voitettavaa. Kaikki paineet ovat Valurilla. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Olemme jo tehneet kauden mihin ei kukaan uskonut ja nyt vain uutta vaihdetta silmään. Kiva päästä pelaamaan pudotuspelejä ja seurassa on kunnon pöhinä päällä ja hallissa varmasti tunnelmaa.

Islannin liigan finaaleihin pääsee kolmella voitolla.

Henkilöt

 
22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Näytä lisää vastaavia