Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

29.2.2020 19:03 ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

Abria Trice ja ViVe tarrasivat kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuva: Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Forssan Alku nappasi tärkeän voiton Lappeenrannasta

Sarjassa viidentenä majaileva Catz Lappeenranta kohtasi kotonaan Forssan Alun. FoA oli ottelussa tyly vieras ja nappasi tärkeät sarjapisteet 64-75. Voiton ansiosta FoA kasvatti joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Catz joutui pelaamaan ottelussa todella kapealla kokoonpanolla, kun kokoonpanoon oli nimettynä vain seitsemän pelaajaa. Natalie Day ja Erica Covile joutuivatkin urakoimaan ottelussa lähes täydet 40 minuuttia. Tästä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

- Siihen nähden että Jordan Jones puuttui, niin pelattiin hyvä peli. Puolustus pysyi kasassa aika hyvin. Heittoprosentit olivat aika huonot, Catzin Roosa Kosonen totesi.

Puoliajan jälkeen Forssan kokoonpanon leveys alkoi näkymään selkeämmin ja joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 14 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue ei pystynyt kuromaan eroa kiinni ja pisteet matkasivat Forssaan.

- Olen tyytyväinen voittoon sillä ikinä ei ole helppoa voittaa Lappeenrannassa. Vaikka Catz pelasi vajaalla kokoonpanolla, niin silti pelasivat tosi hyvin, FoA:n Taru Tuukkanen sanoi.

Ylivoimaisesti ottelun parhaan tilastorivin keräsi Forssan Alun Tuukkanen. Hän teki 20 pistettä ja poimi hurjat 24 levypalloa. Ensimmäisen ottelun joukkueen riveissä pelannut Monique Coker upotti 12 pistettä. Covile tilastoi lappeenrantalaisille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Day oli joukkueensa toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut murskaava ToPon vieraana

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Kotijoukkue joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman sarjan pistetilastoa johtavaa Alex Louinia. PeKa olikin ottelussa täysin ylivoimainen ja vei sarjapisteet 106-69.

Kotkalaisjoukkue tuli otteluun ryminällä ja heitti tulostaululle ensimmäisen jakson aikana lukemat 36-11. Peli-Karhut oli ottelussa parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja kasvatti johtonsa toisen ja kolmanneksen aikana suurimillaan 52 pisteeseen. 

Viimeisellä neljänneksellä ei siis voittajasta ollut enään epäselvyyttä. Viimeisen neljänneksen vei nimiinsä ToPo 21-15.

Zykira Lewis heitti ottelun korkeimman pistemäärän 30 pisteellä. Hän oli myös aktiivinen puolustuspäässä ja riisti pallon kymmenen kertaa. Zykera Lewis oli myös tehokas hyökkäyspäässä ja upotti 28 pistettä. ToPon 20-vuotias Magdalene Agyei heitti ottelussa uransa piste-ennätyksen. Hänelle kertyi 22 pistettä. Ida Myllyoja teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille tärkeä voitto jumbokamppailussa

Sarjassa viimeisellä sijalla oleva HyPo vieraili neljän pisteen kamppailussa Vimpelissä. ViVe vei ottelun nimiinsä 61-52. Voitto oli todella tärkeä, sillä Vimpeli kasvatti eronsa viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Itse ottelussa ei pisteillä päästy juhlimaan. Kotijoukkueen puolustus oli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä todella rautainen ja se piti HyPon alle kymmenessä pisteessä jokaisella näistä. Samalla joukkueen johto kasvoi enimillään 22 pisteeseen.

Vierasjoukkue sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan vasta viimeisellä jaksolla ja veikin sen nimiinsä 28-16. Joukkue siis teki viimeisellä jaksolla yli puolet omasta pistemäärästään. 

- Upotimme tänään tärkeät heitot, kun niitä tarvittiin, Vimpelin Abria Trice totesi.

Molempien joukkueiden heittopeli takkusi ottelussa. ViVe:llä oli vaikeuksia kahden pisteen heitoissa, jotka osuivat vain 33 prosenttisesti. HyPo ei puolestaan onnistunut kolmosissa ja heittoprosentti jäi 12 prosenttiin.

- Ottelun alussa kukaan ei oikein uskaltanut ottaa ratkaisuja, mutta puolustus toimi kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui puolustuksessa tosi hyvin, HyPon Nea Kuisma totesi.

Trice oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Riikka Kujala upotti 13 pistettä. HyPosta Kuisma tilastoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Iina Keski-Saari upotti 12 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet EBT:ltä

Sarjakärjessä tasapistein Peli-Karhujen kanssa oleva Kouvottaret matkasi Espooseen ja haki kaksi pistettä 72-52. 

Kotijoukkue ei saanut otteluun toivottua aloitusta. Kouvottarien puolustus toimi loistavasti ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin lukemissa 18-7. 

Ottelun edetessä EBT pääsi peliin paremmin mukaan ja vei kaksi seuraavaa jaksoa nimiinsä ja kävi viimeisen neljänneksen alkupuolella jopa johdossa. Kouvottaret kuitenkin kokosi itsensä ja vei jakson lopun 25-4 ja paineli lopulta turvalliseen voittoon.

Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa. Kouvottarien heittoprosentiksi kirjattiin 36, kun taas EBT:n heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Melko vähäpisteisen ottelun korkeimman pistemäärän teki Ameryst Alston, joka upotti 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla.

Ottelutilasto


 

 
8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

7.3.2020 20:55 Naisten Korisliiga

Kouvottaret sarjakärkeen - FoA heitti taululle hurjat pisteet

Kouvottaret nousi Naisten Korisliigan sarjakärkeen, kun se kukisti kotonaan Vimpelin. Forssa puolestaan teki omassa ottelussaan 118 pistettä ja voitii HBA:n. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz, ToPo ja Tapiolan Honka.

6.3.2020 20:05 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan asiakastyytyväisyyskysely on avattu, auta meitä kehittymään

Oletko käynyt viime aikoina naisten Korisliigan ottelussa? Mitä mieltä olit ottelutapahtumasta? Sytyttikö kotijoukkueen taistelutahto?

4.3.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi HBA:n

Tapiolan Honka kohtasi keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa HBA:n. Sarjapisteet jäivät Espooseen 74-72.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

22.2.2020 20:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi peliä - HBA:lle ja FoA:lle tärkeät voitot

HBA voitti ToPon ja nappasi tärkeät pisteet kamppailussa pudotuspelipaikoista. Illan muita voittajia olivat FoA, Kouvottaret, PeKa ja EBT.

20.2.2020 13:08 Naisten Korisliiga

WNBA-kokemusta omaava Orekhova vahvistamaan EBT:tä

Naisten Korisliigassa pelaava EBT on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Inga Orekhovan kanssa. 30-vuotias pelaaja on pelannut viimeksi kaudella 2015-16 Belgian pääsarjassa.

19.2.2020 21:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

12.2.2020 20:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa neljän pelin ilta - Märsky esitti huiman nousun

HBA-Märsky esitti hienon nousun ja voitti EBT:n 74-73. Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kouvottaret, FoA ja Peli-Karhut.

8.2.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - PeKa ja Honka voittoihin paikallisotteluissa

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka voittoihin paikalliskamppailuissa. Muissa otteluissa voitot Catzille, FoAlle ja Vimpelin Vedolle.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

Näytä lisää vastaavia