Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

8.4.2021 11:00 Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

Alexander Madsenin VEF Riika voitti Latvian lohkon ylivoimaisesti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliiga jaettiin tällä kaudella maiden omiin lohkoihin, joista lohkojen kolme parasta joukkuetta pääsivät Riiassa pelattavaan lopputurnaukseen. Lohkojen voittajat VEF Riika ja BC Kalev/Cramo saivat suoraan välieräpaikan ja neljä muuta joukkuetta pelaavat puolivälierissä.

Pärnu sijoittui Viron lohkossa toiseksi ja kohtaa puolivälieräottelussa Latvian lohkossa kolmanneksi sijoittuneen BK Ogren. Pärnu pääsee lopputurnaukseen hyvistä asemista, sillä alla on hyvin mennyt runkosarja.

- Kaikin puolin tosi hyvä kausi meiltä tähän saakka. Emme odottaneet ihan näin hyvää kautta, mutta pelasimme tosi hyvin ja kemiamme kohtasivat heti alusta alkaen. Meillä on nuori joukkue, joka haluaa näyttää ja tuoda energiaa kentälle. Olen tyytyväinen miten olemme pelanneet ja suorittaneet koko kauden ja hyvin on mennyt, Maxhuni arvioi joukkueen runkosarjan otteita.

Maxhuni on pelannut erinomaista kautta ollen joukkueen ehdottomia tähtipelaajia. 17,3 pisteen, 1,8 levypallon ja 5,0 syötön tilastokeskiarvoilla operoinut ennakkoluuloton takamies onkin ollut omaan kauteensa tyytyväinen.

- Tämä on mennyt suunnitelmien mukaan. Olen saanut paljon vastuuta ja päässyt johtamaan joukkuetta. Olen päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani ja tämä kausi on ollut tosi hyvä kehitykseni kannalta.

Edon Maxhuni on pelannut hieno kautta Virossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni lähtee luottavaisena taistelemaan paikasta mitaliotteluihin.

- Olemme pelanneet joukkueena hyvin yhteen. Meidän pitää olla valmiina ja koko ajan 100-prosenttisen keskittynyt, mutta samalla meidän pitää pystyä pelaamaan rennosti. Meidän ainoa tavoite on mennä tästä jatkoon ja mitalipeleihin. Vähän on ollut sellaista juttua liikkeellä, että Latvian joukkueet olisivat ennakolta kovempia kuin Viron joukkueet, joten meillä on halua näyttää, että olemme hyvä joukkue ja vaikeasti voitettava, Maxhuni toteaa.

VEF Riialla on tiukka viikko menossa, sillä tiistaina joukkue pelasi vielä Mestarien liigaa Bosniassa, kun se päätti taipaleensa Mestarien liigassa. Vaikka VEF Riika selvitti tiensä Mestarien liigan ensimmäisestä lohkovaiheesta 16 parhaan joukkoon, niin jatkopeleissä se hävisi kaikki ottelunsa.

- Onhan se pettymys, jos jää ilman voittoa. Olisimme voineet pelata paremminkin. Joskus käy näin, eteenpäin, Madsen kuittasi Mestarien liigan edesottamukset.

VEF Riika dominoi odotetusti Latvian lohkossa häviten 25 ottelustaan vain kaksi.

- Runkosarja meni ihan odotetusti. Pari tappiota tuli sarjan keskivaiheilla. Toisaalta ne tulivat ihan hyviin paikkoihin, sillä ne olivat juuri ennen tärkeitä pelejä ja herättivät joukkuetta. Runkosarjalla ei ole kuitenkaan väliä, jos pyttyä ei tule, Madsen muistuttaa.

Latvian lohkon selkeänä voittajana VEF Riika on ennakkosuosikki, mutta Madsen ei suostu pukemaan viittaa mukisematta päälle.

- BC Kalev/Cramo on pelannut myös hyvin Viron lohkossa. Lähdetään pelaamaan omaa peliämme mahdollisimman hyvin ja katsotaan mihin se riittää.

Mikäli Pärnu raivaa tieltään Ogren, nähdään finaalissa varmuudella yksi suomalaispelaaja, sillä Pärnu ja VEF Riika kohtaisivat välierässä.

- Olisihan se kiva pelata muitakin joukkueita kuin latvialaisjoukkueita vastaan. Toivottavasti saisimme Pärnun vastaan, Madsen miettii.

 
30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

Näytä lisää vastaavia