Anton Mirolybov ja Swans Gmunden jatkosopimukseen

20.5.2022 13:50 Swans Gmundenin Itävallan mestaruuteen kaudella 2020–21 luotsannut Anton Mirolybov ja seura ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Parhaillaan seura valmistautuu sunnuntaina käynnistyvään finaalisarjaan.

Kausi 2022-23 tulee olemaan Anton Mirolyboville jo neljäs Swans Gmundenin päävalmentajana. Kuva: Swans Gmunden

Tuleva kausi 44-vuotiaalle Anton Mirolyboville jo neljäs itävaltalaisjoukkueen peräsimessä. Mirolybovin aikakausi joukkueessa on ollut menestyksekäs, kun se koronan keskeyttämän kauden jälkeen juhli ensimmäistä mestaruutta 11 vuoden tauon jälkeen.

Seura tavoittelee toista perättäistä mestaruutta sunnuntaina käynnistyvässä finaalisarjassa Viennaa vastaan.

- Olen äärimmäisen otettu tästä jatkosopimuksesta. Meillä on seuran kanssa vahva luottamus toisiimme. Joukkueen runko pysyy samana ja seurassa on tehty pitkäjänteistä työtä jo pitkään. Tavoitteet ovat ensi kaudellakin eurokentillä, Mirolybov avaa.

- Haluan vilpittömästi kiittää seurajohtoa, pelaajia ja valmentaja Aleksi Koskista, miten he ovat pitäneet minusta huolta ja kulkeneet tätä matkaa minun kanssani. Tästä kaupungista on tullut toinen kotini. Taistelu jatkuu kentällä ja sen ulkopuolella. Tavoitteena on päättää tämä kausi mestaruuteen viime kauden tapaan.

Mirolybov oli alkukauden poissa Swans Gmundenin päävalmentajatehtävistä, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Hoidot pitivät hänet pitkään sivuista otteluista, mutta harjoituksissa hän on ollut mukana läpi kauden vointinsa mukaan. Helmikuussa hän teki paluun yhdeksän kuukauden tauon jälkeen joukkueen penkin päähän.

- Olo tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvä. Hoidot edelleen jatkuvat, mutta olemme saaneet tällä hetkellä stabilisoitua tilanteen ja ollut tosi kiva olla nyt jo pari kuukautta täyspainoisesti joukkueen mukana, Mirolybov avaa.

- Vaikeista olosuhteista huolimatta hän tekee hienoa työtä ja voimme nähdä positiivisen panoksen, jonka hän voi antaa joukkueelle. Hänen terveydentilansa on nyt vakiintunut siinä määrin, että voimme katsoa positiivisesti tulevaisuuteen ja siten suunnitella seuraavaa kautta. Haluamme jatkaa hänen kanssaan kulkemallamme menestyksekkäällä tiellä, seuran urheilujohtaja Richard Poiger kommentoi seuran tiedotteessa.

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia