Awak Kuier ja Thomas Exaucia Basketball Without Borders -leirille

15.8.2018 10:52 Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvat HBA-Märskyn Awak Kuier ja Thomas Exaucia edustavat Suomea NBA:n ja FIBA:n järjestämällä Euroopan Basketball Without Borders -leirillä Serbian Belgradissa 15.-18. elokuuta.

HBA-Märskyn Awak Kuier on yksi kutsun saaneista 23:sta nuoresta lupauksesta. Kuva: Vesa Koivunen

Belgradin Basketball Without Borders -leirille on kutsuttu vuonna 2001 syntyneiden ikäluokasta 40 poikaa ja 23 tyttöä kaikkiaan 25 eri maasta.

Tulevaisuuden lupauksia ohjeistaa leirillä tukku nykypäivän ja menneiden vuosikymmenten NBA-pelaajia Sacramento Kingsin Bogdan Bogdanovicista ja Denver Nuggetsin Nikola Jokicista legendoihin Predrag Stojakoviciin ja Vlade Divaciin. Ohjaajien joukkoon lukeutuu myös Yhdysvaltain miesten maajoukkueen päävalmentaja Gregg Popovich apuvalmentajineen.

Nelipäiväisellä leirillä pelaajat ottavat osaa mm. taito- ja heittoharjoitteluun ja 5-5-peleihin, unohtamatta seminaariosuutta, joka keskittyy huippu-urheilijana elämiseen.

Peli-Karhujen kasvatti Thomas Exaucia pääsee arvokkaaseen oppiin BWB-
leirillä Serbiassa. Kuva: Vesa Koivunen

194-senttinen Peli-Karhujen kasvatti Awak Kuier on pelannut tähänastisella urallaan viisi naisten ja 39 nuorten maaottelua. Viime kaudella Kuier aloitti Naisten Korisliigassa Peli-Karhujen paidassa, mutta siirtyi talvella HBA-Märskyyn.

Kuierin tavoin 194-senttinen Peli-Karhujen kasvatti Thomas Exaucia siirtyi KTP:n junioreista HBA-Märskyyn syksyllä 2017. Exaucia on pelannut juniorimaajoukkueurallaan jo 54 ottelua.

 
28.6.2019 13:13 Sudenpennut

Veera Pirttinen siirtyy Islannin pääsarjan Snæfelliin

Päättyneellä kaudella debyyttinsä ulkomailla Saksan Bundesliigassa tehnyt Veera Pirttinen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Islannin pääsarjan Snæfelliin.

1.4.2019 08:46 NCAA

Nenna Lindström siirtyy ensi kaudeksi Liberty Universityyn

Viimeiset kaksi kautta Western Wyomingissa NJCAA:ta pelannut Nenna Lindström, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han Liberty Universityyn.

5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

5.11.2018 07:31 NCAA

Miesten NCAA:n ykkösdivisioonassa nähdään yksitoista suomalaislupausta

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kausi 2018/19 käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomella on jälleen kerran vahva edustus Atlantin takana, kun yksitoista suomalaislupausta pelaa NCAA:n ykkösdivisioonassa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Näytä lisää vastaavia