Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

2.11.2021 14:53 Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

Daniel Dolenc siirtyi täksi kaudeksi Ranskaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables osoitti halukkuutensa saada suomalaissentteri riveihinsä eikä Dolencin tarvinnut miettiä lähtemistä Ranskaan.

- Valmentaja oli skoutannut minut ja oli kiinnostunut ja halusi minut joukkueeseen. Täällä oli hyvä paikka tarjolla ja hän tiesi mitä tulee saamaan. Sain hyvän kuvan seurasta, joten päätös oli helppo, Dolenc kertoo seuravalintansa taustoista.

Dolencilla on menossa toinen kausi ulkomailla. Viime kausi meni Itävallassa ja nyt hän halusi hakea jälleen uusia haasteita.

- Jatkettiin samalla teemalla mitä ennenkin, eli mentiin taas vähän epämukavuusalueelle ja erilaiseen suuntaan. Tykkään haastaa itseäni erilaisissa koripalloympäristöissä.

Ranskalaista koripalloa kuvaillaan usein atleettiseksi ja pääsarjaa pidetään yleisesti Euroopan atleettisimpana sarjana. Dolenc vahvistaa stereotypiat todeksi myös pari pykälää alemmalla tasolla.

- Täällä pelataan nopeaa korista, jossa välillä ei ole niin paljon järkeä mukana. Tosi atleettinen sarja ja atleettisia kavereita vastassa.

- Tämä on paikka, jossa pitää olla luottamusta itseensä, pelata omilla vahvuuksilla ja luottaa omiin kykyihinsä. Ne ovat tärkeitä tässä sarjassa. Täällä otetaan nopeita ratkaisuja ja luotetaan omaan heittoon. Minulla on iso rooli, joten täytyy uskaltaa ottaa niitä ratkaisuja, Dolenc kuvailee.

NM1 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, josta kaksinkertaisen sarjan jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen erillislohkoon. A-lohkossa mukana ovat molempien alkulohkojen viisi parasta, B-lohkossa sijoille 6-10 sijoittuneet ja C-lohkossa 11-14 sijoittuneet joukkueet.

A-lohkon voittaja nousee suoraan ProB-sarjaan. Sen jälkeen loput A-lohkon joukkueista pelaavat pudotuspeleissä B-lohkon seitsemää parasta vastaan. Pudotuspelien voittaja nousee niin ikään ProB-sarjaan.

Daniel Dolenc tykkää haastaa itseään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables lähti kauteen isoin panostuksin tavoitteenaan kärkisijat. Alkukausi on ollut joukkueelle kuitenkin hankala, sillä kahdeksan ottelun jälkeen Les Sables on lohkossaan toiseksi viimeisenä voitettuaan kahdeksasta pelistään kaksi.

- On ollut vaikea alkukausi joukkueella. Meillä oli kovat odotukset kauteen ja paperilla kova nippu. Emme vain ole saaneet pakkaa kasaan ja olemme hävinneet pelejä. Emme ole täyttäneet odotuksia joukkueena.

- Kaikki ovat uusia toisilleen eivätkä ketkään ole ennen pelanneet yhdessä, joten siinä on kestänyt, että sellainen koheesio kehittyisi, Dolenc pohtii tahmean alkukauden syitä.

Mitään ei ole vielä menetetty, sillä kautta on vielä paljon jäljellä. Dolencin mukaan tavoitteet ovat edelleen lohkon kärkipäässä.

- Odotus olisi, että pääsisimme ylimpään jatkolohkoon, eli pitäisi olla viiden joukossa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja siitä sitten jatkosarjaan sekoittamaan pakkaa. Meillä on tavoitteena olla tämän sarjan kärkijoukkueita, mutta emme ole vielä ensimmäisten pelien perusteella täyttäneet odotuksia.

Henkilökohtaisella tasolla Dolenc on aloittanut kauden hyvin. Hän on joukkueensa ehdotonta tilastokärkeä 26 minuutin peliajalla, 9,3 pistekeskiarvolla ja levypalloja on tarttunut kouriin keskimäärin 6,1. Dolenc tietää kuitenkin pystyvänsä vielä parempaan.

- Omat tavoitteet on vielä auttaa joukkuetta enemmän ja kehittää sekä itseä että sitä kautta joukkuetta samalla, Dolenc alleviivaa.

Henkilöt

 
25.6.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi ammensi kokemusta Belgiasta – ”Kyllä siinä kaikenlaista oppi”

Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

2.6.2022 13:42 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi jätti Aapeli Alaselle hyvän maun – ”Siinä tuli hyviä pelejä”

Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

9.4.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen jahtaa kauden toista pokaalia

Viron ja Latvia yhteisliigassa pelataan viikonlopun aikana Final Four -lopputurnaus, jossa ratkaistaan sarjan voittaja. Alexander Madsenin VEF Riika lähtee lopputurnaukseen ennakkosuosikkina.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

Näytä lisää vastaavia