Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

12.6.2023 11:10 Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Elias Valtoselle kertyi paljon oppia kauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Valtonen pelasi viime kaudella upean debyyttikauden Manresassa lukeutuen joukkueen avainpelaajiin läpi kauden. Täksi kaudeksi vastuu kuitenkin pieneni eivätkä joukkueen pelitkään olleet aivan samanlaista liitoa kuin vuosi aiemmin.

- Edellisenä kautena oma rooli sopi muihin paremmin. Joukkueen alkukausi meni huonosti ja oma vastuu pieneni. Siinä oli myös kaikenlaista muuta hässäkkää, sunnuntaina 24 vuotta täyttänyt Valtonen aloittaa.

Valtonen siirtyikin kesken kauden Rostockiin, jossa hän pelasi loppukauden.

- Ensimmäinen kerta, kun aloitin kauden muualla kuin missä lopetin. Tilanteet vaihtelevat ja päällimmäinen fiilis kaudesta on hankala. Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista kokemuspankkiin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Rostockissa Valtonen sai ison roolin ja nousijajoukkueena se taisteli hienosti pudotuspelipaikasta aina loppumetreille saakka, mutta jäi lopulta runkosarjassa yhdeksänneksi.

- Se tuntui siihen paikkaan hyvältä ympäristöltä. Sain olla oma itseni ja pystyimme loppuun asti taistelemaan nousijajoukkueena pudotuspelipaikasta. Putosimme kuitenkin korierolla, mutta kokonaisuudessaan se oli kova juttu.

Valtonen myöntää kuitenkin, ettei joukkueeseen liittyminen kesken kauden ollut helppoa.

- Omat pelit menivät vähän ailahtelevaisesti ja sellainen tasaisuus puuttui. Oli vaikea löytää omaa roolia, kun tulin mukaan kesken kauden ja kaikilla muilla oli jo oma paikkansa joukkueessa. Joukkueen osalta olen tyytyväinen, että pystyimme taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Valtosella on sopimusta jäljellä vielä ensi kausi Manresan kanssa. Valtonen muistuttaa kuitenkin ammattilaisurheilun lainalaisuuksista.

- Minulla on sopimus vielä ensi kaudesta, mutta tässä on opittu, että tilanteet saattavat muuttua. Tällä hetkellä minulla on kuitenkin edelleen sopimus sinne.

Valtonen on jo usean vuoden aikana lukeutunut Susijengin avainpelaajiin. Susijengillä on edessään historiallinen kesä, kun edessä siintävät Japanissa pelattavat MM-kisat.

- Nyt yritetään huilata ja sitten lähdetään täysillä kesän treeneihin. Olen todella innoissani tulevasta kesästä.

Susijengi pääsee testaamaan taitojaan kovassa seurassa, sillä samaan lohkoon arvottiin EM-pronssimitalisti Saksa, olympiapronssimitalisti ja NBA-pelaajien tähdittämä Australia sekä lohkon isäntämaana toimiva Japani.

- Lohko on kova, mutta nappipelillä pystymme haastamaan minkä joukkueen tahansa. Meillä on Saksaa vastaan hyvä revanssin paikka, kun otimme heiltä karsinnoissa käkättimeen. MM-kisoissa voimme sitten maksaa sen takaisin.

Elias Valtosen tilastot Espanjan liigassa
Elias Valtosen tilastot Mestarien liigassa
Elias Valtosen tilastot Bundesliigassa

Henkilöt

 
27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

Näytä lisää vastaavia