Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

16.6.2020 16:41 Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

Sasu Salin päättää kautensa Espanjan liigan lopputurnaukseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liiga keskeytyi muiden sarjojen tapaan maaliskuussa, mutta pelit käynnistyvät jälleen kauden päättävän lopputurnauksen muodossa. Joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon ja ne pelaavat toisiaan vastaan kertaalleen. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee välieriin. Pudotuspelit pelataan kerrasta poikki.

Lopputurnaus pelataan Valenciassa ja terveysrajoitukset on otettu tiukasti huomioon. Pelaajat majoittuvat omissa hotellihuoneissaan eikä hotelilta saa poistua.

- Saavuimme torstaina ja onhan tässä vähän vankilaolosuhteet. Olemme kuitenkin täällä pelaamassa ja se on se tärkein asia. Hotellin ja hallin väliä tässä sahataan, Salin valottaa.

Erityisistä olosuhteista huolimatta Salin odottaa innolla tositoimiin pääsemistä.

- Tässä on ollut pitkä tovi, kun olemme pelanneet viimeksi. Olemme valmistautuneet hyvin ja kaikki haluavat päästä pelaamaan ja sen jälkeen on sitten hyvä lähteä kesälomille.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnauksen pelitapa on raaka eikä lipsahduksiin ole varaa.

- Pitää heti alusta lähtien olla hereillä tai muuten voi tulla noutaja nopeasti. Pelaajat ovat olleet terveinä ja jotkut näyttävät olevan jopa paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Esimerkiksi Marcelinho Huertas pelasi aika isoja minuutteja aiemmin ja nyt hän on saanut tärkeää lepoa. Olemme saaneet hyviä treenejä, mutta pelit ovat tietenkin aina eri asia.

Tauon aikana Salin ylläpiti kuntoaan omatoimisesti ja joukkueet pääsivät muutama viikko sitten takaisin joukkueharjoituksiin.

- Aluksi oli vähän vaikeuksia ja kropassa oli kaikenlaisia pieniä kipuja, mutta nyt kaikki on hyvin, Salin kertoo omasta kunnostaan.

Teneriffan kanssa samassa lohkossa pelaavat Barcelona, Bilbao, Baskonia, Malaga ja Badalona. Lohko on kova, mutta Salin uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin lopputurnauksessa. Yllätysmomenttia lisää se, että pudotuspeleissä otteluparin voittoon riittää yksi voitto.

- Meillä on ehkä hieman hankalampi lohko kuin se toinen. Millään joukkueella ei oikeastaan ole tässä vaiheessa mitään hävittävää. Haluamme joukkueena saavuttaa jotain todella hienoa. Täytyy päästä alkulohkossa ensin kahden joukkoon ja sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Espanjan liigan lopputurnaus pelataan 17.6.-30.6. Lohkovaihe päättyy 26.6., välierät ovat edessä 28.6. ja mestari ratkaistaan 30.6.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia