Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

28.5.2018 16:12 Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

Gerald Lee Juniorilla on ollut vaiherikas loppukausi Israelissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Israelin liigan loppukausi ehdittiin jo perua pelaajayhdistyksen lakon takia. Lakon taustalla ovat Israelin liigan suunnitellut muutokset koskien israelilaispelaajien peluutusta ensi kaudeksi. Nyt israelilaispelaajia pitää olla kentällä aina vähintään kaksi, mutta liigan suunnitelmissa oli poistaa rajoitus ensi kaudeksi sekä nostaa sallittujen ulkomaalaispelaajien määrää. Pelaajayhdistys ei hyväksynyt suunnitelmia ja meni lakkoon. Tilanne eli vahvasti koko viikon, mutta lopulta osapuolet pääsivät sopimukseen kauden jatkamisesta.

- Päätöstä vekslattiin edestakaisin viikon ajan. Päätöksen takaraja muuttui kolme kertaa. Perjantaina sitten tuli virallinen tieto, että kausi ei jatku. Muutamaa tuntia myöhemmin tuli kuitenkin viesti, ettei kotilentoja kannata buukata vielä, sillä tilanne saattaa muuttua. Lopulta lauantaiaamuna sitten selvisi, että kausi pelataan loppuun, Maccabi Ashdodissa pelaava Gerald Lee Junior valottaa viime viikon tapahtumia.

 

Lee myöntää, että päätöksen poukkoilu ja pitkittyminen oli varsin stressaavaa.

- Ensin harmitti, ettei päässyt pelaamaan pudotuspelejä, mutta oli kuitenkin hyvä mieli, että oli pääsemässä taas kotiin sukulaisten ja ystävien luo. Sitten tuli taas harmistus, ettei pääsekään lähtemään kotiin. Siitä pääsi kuitenkin yli ja ajan myötä fiilis taas parani ja sunnuntaina pääsi pelaamaan taas. Peli meni ihan hyvin, vaikka tuli hankittua uran ensimmäinen teku, Lee kertoo tuntemuksiaan.


Kova haaste edessä pudotuspeleissä

 

Runkosarjan päätöskierroksella Ashdod voitti vieraissa niukasti Maccabi Rishon Lezionin 76-74. Voitolla Ashdod varmisti myös runkosarjan neljännen sijan.

 

Ashdodin kausi alkoi vaikeasti, kun kymmenestä ensimmäisestä pelistä se voitti kolme. Lee oli myös alkukaudesta hieman sivussa, kun hän kärsi alaraajavammasta. Joulun jälkeen kurssi kuitenkin muuttui, kun se voitti 17 seuraavasta pelistään peräti 15.

- Kun palasin Suomesta loukkaantumisen jälkeen, niin meillä oli pelaajien kesken palaveri ja päätimme, ettemme voi voittaa otteluita yksilösuorituksilla. Aloimme jakaa palloa sen jälkeen paremmin ja pelasimme todella hyvin ja joukkueessa on tosi hyvä joukkuehenki. Mikäs siinä sitten pelatessa. Se oli samalla seurahistorian paras runkosarjan sijoitus, Lee valottaa joukkueen vahvan loppukauden saloja.

"Junnu" Lee lähtee luottavaisena pudotuspeleihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Israelin liigan puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä, jonka jälkeen pelataan Final Four -turnaus. Ashdod saa vastaansa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Hapoel Tel Avivin.

- Hyvät ja odottavat tunnelmat. Vastustaja on paha, sillä he ovat viimeisestä yhdeksästä pelistä voittaneet seitsemän. Joukkueessa on kuitenkin positiiviset fiilikset ja kaikki ovat motivoituneita.

 

Lee uskoo vahvasti joukkueensa mahdollisuuksiin päästä Final Fouriin.

- Pelasimme heitä vastaan kolmasti tällä kaudella ja voitimme heidät kahdesti. Meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, jos pelaamme samanlaista joukkuepeliä kuin silloin voittoputken aikana, pohtii Lee.

 

Henkilöt

 
14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

Näytä lisää vastaavia