Haku vuoden 2023 juniorivalmennusverkostoon käynnistynyt

1.12.2022 10:25 Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvän juniorivalmennusverkoston viides toimintavuosi alkaa tammikuussa 2023. Haku verkostovalmentajaksi on käynnistynyt.

Juniorivalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteinen hanke suomalainen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi. Hanke toteutetaan koripalloliiton Seurapalveluyksikön, kansainvälisen koripalloliiton, FIBA:n, ja Olympiakomitean tuella.

Juniorivalmennusverkosto on kolmitasoinen verkostomallinen 10–15-vuotiaiden valmennukseen keskittyvä valmentajien täydennyskoulutusohjelma.

Juniorivalmennusverkoston toiminta perustuu siihen, että jokainen valmentaja tuo tilaisuuksiin omaa osaamistaan, jota jaetaan eteenpäin seuroissa ja päivittäisessä harjoittelussa. Verkosto on osa koripallovalmentajien valmentajakoulutustasojen I, II ja III jälkeistä täydennyskoulutusta.

Juniorivalmennusverkostoon haetaan valmentajia vuosittain vuodeksi kerrallaan. Verkoston valmentajilta edellytetään:

  • Voimassa olevaa Koripalloliiton A-valmentajalisenssiä.
  • Toimimista valmennusympäristössä, jossa valmentaja valmentaa säännöllisesti vähintään 10 tuntia viikossa 9-15 -vuotiaita koripalloilijoita.
  • Täysipainoista sitoutumista verkoston tapaamisiin, koulutustilaisuuksiin ja toimintaperiaatteisiin, mm. järjestämällä vähintään neljä paikallista, seurarajat ylittävää valmentajakerhotapaamista verkostovalmentajan johdolla.

Vastavuoroisesti juniorivalmennusverkosto tarjoaa:

  • 10 000 euron palkkaus- ja koulutustuen kuudelle verkostoon valitulle valmentajalle.
  • Kaikille verkostoon valituille valmentajille kuusi kolmen vuorokauden mittaista koulutus- ja verkostotapaamista Kisakallion Urheiluopistolla täysihoidolla.
  • Assist Centerin osaamis- ja konsultaatiopalvelut käyttöönsä.
  • Mentorointivierailun valmentajan päivittäisvalmennusympäristössä.
  • Näköalapaikan Susipelaamiseen eli maajoukkueiden toimintamalliin.

Sama valmentaja voi toimia juniorivalmennusverkoston jäsenenä useamman vuoden. Samoin samasta valmennusyhteisöstä verkostoon voi osallistua samanaikaisesti useampia valmentajia. Valinnassa painotetaan valmentajan alueellista ja paikallista vaikuttavuutta. Eduksi katsotaan se, mitä useammin ja mitä useampia pelaajia sekä muita valmentajia ja ohjaajia valmentaja päivittäisessä valmennustoiminnassaan kohtaa.

”Verkostossa mukana oleminen ja etenkin sen kautta tapahtuvat valmentajakerhotapaamiset ovat hyvä tapa lisätä aitoa keskustelua koripallosta ja nuorten valmentamisesta yli seurarajojen. On tärkeää, miten me 10–15-vuotiaiden junioreiden valmentajat voimme ajatuksia vaihtamalla vaikuttaa siihen, että nuoret pelaajat saavat parempia harjoituksia ja siihen, miten ilmi tulleet asiat pystyttäisiin viemään käytäntöön.” -Emma Malm, JVV-Alumni 2019–2020

”Äärimmäisen laadukas koulutus, jossa on tutustunut valtavaan määrään hienoja ihmisiä ja upeita valmentajia. Valmentaminen ei ole yksin puurtamista, vaan yhdessä oppimista”. -Pena Ranta, JVV-Alumni 2020–2021

Lähijaksojen aikataulut 2023:

Tammikuun verkostotapaaminen; 13.-16.1.2023

Helmikuun verkostotapaaminen; 6.-9.2.2023

Maaliskuun verkostotapaaminen; 27.-30.3.2023

Kesäkuun verkostotapaaminen; 5.-8.6.2023

Syyskuun verkostotapaaminen; 8.-11.9.2023

Joulukuun verkostotapaaminen; 17.-20.12.2023

Verkostotapaamiset järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla. Ensimmäinen verkostotapaaminen sisältää osallistumisen Nuorisovalmennusseminaariin. Viidennen tapaamisen yhteydessä järjestetään juniorivalmennusverkoston pelaajaleiri, johon verkostovalmentajat kutsuvat mukaan pelaajia lähipiiristään.

Mentorointivierailut valmentajien päivittäisvalmennusympäristössä tapahtuvat viidennen ja kuudennen verkostotapaamisen välissä syys-joulukuussa.

Hae juniorivalmennusverkostoon 2023 tästä!

Hakuaika päättyy 11.12.2022

Lisätietoja juniorivalmennusverkostosta antaa:

Jyri Lohikoski
Assist Centerin johtaja
p. +358 40 7343694
jyri.lohikoski@basket.fi

Assist Center on Suomen Koripalloliiton ja Kisakallion Urheiluopiston koripallon osaamiskeskus. Osaamiskeskuksen keskeisimmät toimia-alat ovat seuranta- ja tutkimustyö, suomalaisen valmennusosaamisen kehittäminen sekä koripallovalmentajien valmentajakoulutustasojen I, II ja III jälkeinen täydennyskoulutus. Assist Center seuraa aktiivisesti koripallon kärkimaiden ja -liigojen kehitystä ja valmennustrendejä. Valmennusosaamisen painopisteinä ovat pelin kautta oppiminen, yksilö- ja ryhmätaktiikoiden valmentaminen, taidonoppiminen sekä valmennuspedagogiikan kehittäminen.

 
30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

10.3.2022 10:26 Pelaajat

Suuri lasten ja nuorten harrastusvertailu: Koripallo on edullisin joukkuelaji

Verkkopalvelu VertaaEnsin.fi teki laajan lasten ja nuorten harrastusten kustannusvertailun, jossa vertailtiin yhtätoista suosittua liikuntaharrastusta pääkaupunkiseudulla. Vertailussa laskettiin harrastuksien vuosikustannukset ikäryhmän ja panostustason mukaan. Koripallo oli vertailussa halvin joukkuelaji.

1.11.2021 08:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 28.11. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo kahdeksannen kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 28.11. mennessä.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.9.2021 14:22 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi ennätysmäärän stipendejä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi syyskuussa 110 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

Näytä lisää vastaavia