HBA:n Anna Kahelin Mainen yliopistoon

25.2.2019 09:22 HBA:n ikitaistelija Anna Kahelin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Atlantin taakse Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Maineen.

Jo Susiladies-debyyttinsä tehnyt Anna Kahelin lähtee Mainen yliopistoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Karhun Pojat -kasvatti on kuluvalla kaudella vääntänyt Naisten Korisliigaa HBA:n paidassa keskimäärin 27 minuuttia 4,9 pisteen, 2,8 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

Kahelin kävi keskusteluja muutaman yliopiston kanssa, mutta Maine tuntui sopivalta alusta asti ja yliopistovierailun jälkeen päätös syntyi.

– Joukkueessa on paljon eurooppalaisia pelaajia ja luulen, että heidän pelityylinsä sopii minulle todella hyvin. Myös valmentajien kanssa löytyi heti yhteinen sävel ja joukkueessa oli hyvä tunnelma, Kahelin kertoo.

– Minuun teki myös vaikutuksen naiskoripallon suosio ja arvostus siellä. Joukkue on menestynyt viime vuosina todella hyvin konferenssissaan ja heittä on kovat tavoitteet, joten on hieno päästä siihen mukaan.

Maine on edennyt historiansa aikana NCAA:n lopputurnaukseen kahdeksan kertaa, joista viimeisin viime keväänä 2018, kun Black Bears voitti America East -konferenssin mestaruuden.

– Nyt on todella hyvä fiilis siitä, että koulu on vihdoin valittu. Odotan innolla tulevaa ja uusia haasteita. Yliopistouralle tavoitteena on tietysti kehittyä koripalloilijana ja hoitaa opinnot hyvin arvosanoin. Olisi hienoa nousta kovan harjoittelun myötä joukkueen avainpelaajaksi.

Salminen: ”Harjoittelu kannattaa”

Kahelin on ehtinyt pelata jo neljä ottelua naisten maajoukkueessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kahelin on Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, joka on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta tehdä debyyttinsä Susiladiesissa. Naisten maajoukkuepelejä Kahelinille on kertynyt neljä kappaletta.

HBA:n ja Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on mielissään Kahelinin löydettyä yliopistonsa.

– Annan tarina on aika tarina suomalaisen urheilijan polusta ja lahjakkuudesta. Tarinan nimi voisi olla vaikka ”harjoittelu kannattaa”. Ja lahjakkuuden laji on työnteon lahja. Anna on erittäin nopea, vahva ja aivan jäätävän hyvä puolustuspään pelaaja, Salminen kertoo.

– Maine puolestaan on ylemmän keskitason koulu, joka on menossa eteenpäin kovaa vauhtia. Valmennus on hyvällä tasolla ja pelitapa juuri oikea Annalle. Onnittelut molemmille, koululle ja Annalle.

Kahelin ja HBA ovat seuraavan kerran tositoimissa 1.3. Jatke Areenalla, kun HBA matkustaa Kouvottaerien vieraaksi.

Henkilöt

 
20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

18.4.2022 09:37 NCAA

Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

Näytä lisää vastaavia