Henrik Dettmannin tekstikokoelma ”Kopautuksia” on julkaistu

22.9.2021 07:32 Susijengin pitkäaikaisen päävalmentajan Henrik Dettmannin kirjoittamia, eri medioissa vuosina 2004–21 julkaistuja tekstejä sisältävä tekstikokoelma ”Kopautuksia – kirjoituksia elämästä ja urheilusta” (WSOY 2021) on ilmestynyt.

”Kopautuksia” koostuu pääosin IS-Veikkaajassa (2004–15) ja Yle.fi:ssä (2018–21) vuosien aikana kirjoitetuista Dettmannin teksteistä, jotka käsittelevät paitsi suomalaista koripalloa ja urheilua, myös laajemmin suomalaista yhteiskuntaa arvo- ja koulutuskeskusteluineen sekä Suomen asemaa Euroopassa ja maailmalla.

Kokoelma sisältää paitsi kolme aiemmin kokonaan julkaisematonta kolumnia, myös saatetekstit vanhoille kolumneille sekä kattavan kehyskertomuksen, jossa Dettmann kertoo ajattelunsa ja arvojensa kehityksestä viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

Kirjan on toimittanut Susijengin tiedottajanakin tunnettu kirjailija Hippo Taatila.

WSOY:n Werner & Jarl -verkkokaupasta ostettuna alekoodilla KOPAUTUKSIA tuotteen kustantajahinnasta 30 % alennus sekä ilmainen toimitus lähimpään noutopisteeseen.

 
22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

12.2.2024 15:05 Susijengi

Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

Näytä lisää vastaavia