Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

15.7.2019 09:24 Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

Ilari Seppälä siirtyy Ranskaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Olin jo hiukan ehtinyt stadilaistua, mutta kun tällainen tilaisuus tuli, vaikea olisi ollut kieltäytyä. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta tämä oli lopulta paras vaihtoehto, Seppälä kommentoi ulkomaanpestiään.

Useampi suomalaispelaaja on päättyvän vuosikymmenen aikana esiintynyt edukseen Pro B-liigassa, viimeksi Matti Nuutinen ja Antti Kanervo, jotka edustivat Chorale Roannea kaudella 2016-17.

Aix-Maurienne sijoittui viime keväänä Pro B:ssa 16. sijalle ja Seppälästä odotetaan välittömästi yhtä joukkueen uuden nousun avainpelaajista.

- Juttelin valmentajan (Emmanuel Schmitt) kanssa todella paljon ennen päätöksentekoa ja hän teki minuun vaikutuksen. Hän haluaa pelata hieman erilaista koripalloa kuin muut Pro B:n joukkueet, Seppälä kommentoi.

- Viime vuosina olen pelannut enemmän pointtina, mutta alkavalla kaudella on tarkoitus pelata hieman enemmän kakkospaikalla. Tavoitteena on saada ehjä kausi ja osata tilata ravintolasta ruokaa ranskaksi viimeistään joulun jälkeen!

Lapuan kasvatti, kaksinkertainen Suomen mestari

Lapuan Korikobrissa juniorivuotensa pelannut Seppälä saapui valtakunnallisille näyttämöille 16-vuotiaana kaudella 2009-10, jolloin hän debytoi Korisliigassa Kouvojen riveissä. Parhaalla kaudellaan 2014-15 Kouvoissa Seppälä tahditti joukkuettaan 11,6 pisteen, 3,6 syötön ja 2,4 levypallon keskiarvoihin.

Seppälä pelasi kuusi täyttä kautta Kouvoissa ennen siirtymistään Korisliigaa ja VTB-liigaa pelaavan Bisonsin paitaan syksyllä 2015. Seppälä palasi kuitenkin Kouvoihin kevättalvella 2016 ja näytteli avainroolia Kouvojen voittaessa kevään 2016 Suomen mestaruuden.

Kouvolasta Seppälä eteni Joensuuhun ja Kataja Basketiin, missä hän pelasi 2016-19 sekä Korisiigaa että FIBA Europe Cupia. Joensuun vuosien kruununjalokivenä Seppälä juhli kevään 2017 Suomen mestaruutta.

Suomen nuorten maajoukkueissa Seppälä ehti pelata 82 ottelua 6,7 pisteen keskiarvolla. Universiadeissa Seppälä edusti Suomea vuosina 2015 ja 2017.

Susijengissä Seppälä debytoi marraskuun 2017 MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan. Tähän mennessä Seppälä on pelannut yhdeksän miesten maaottelua 1,9 pisteen ja 1,2 syötön keskiarvoin.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

Näytä lisää vastaavia