Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

8.4.2020 16:13 Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

Ilari Seppälä odottelee päätöksiä kauden jatkosta Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan ProA ja ProB ovat olleet keskeytettynä muutaman viikon ajan eikä sarjojen jatkosta ole vielä varmaa tietoa.

- Jos ihan maalaisjärjellä ajatellaan, niin aika epätodennäköiseltä näyttää että kausi jatkuisi. Tartuntojen määrä kasvaa edelleen ja Ranska on yksi pahimmista epidemia-alueista. Minä en ole kuitenkaan se joka näistä asioista päättää, mutta varmasti päätökset tehdään terveys edellä. Luotetaan, että oikeat ratkaisut tehdään. Eivät ne ainakaan hätiköityjä päätöksiä ole, Seppälä miettii tilannetta.

Koronapandemia on iskenyt Ranskaan pahasti, mutta pääkeskittymät eivät osu Aix-les-Bainsin kupeeseen. Vajaan 30 000 asukkaan historiallinen kylpyläkaupunki sijaitsee lähellä Italian ja Sveitsin rajaa, mutta on säästynyt pahimmalta. Katukuvassa on kuitenkin nähtävissä, että nyt on tosi kyseessä.

- En ole hirveästi käynyt kaupungilla pyörimässä, mutta autolla kaupassa käydessä on huomannut, että liikenne on vähentynyt ja kaupassa lähestulkoon kaikilla on maskit ja suojahanskat käsissä. Ihmiset ottavat tämän tosissaan ja kaupunki on rauhoittunut selvästi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Seppälä saa ulkoilla kilometrin säteellä kotoaan, mutta muuten voimassa on tiukat rajoitukset eikä esimerkiksi edes pienissä ryhmissä saa kokoontua harjoittelemaan. Seppälä pitääkin kropastaan huolta kotonaan jumppaamalla ja mieli pysyy virkeänä viihdykkeiden avulla sekä läheisten kanssa jutellen.

- Liikuntarajoitukset ovat olleet voimassa nyt kolme viikkoa ja täytyy myöntää, että välillä tulee tylsää, mutta ihan hyvin on mennyt toistaiseksi. Joka päivä tulee harjoiteltua ja lenkillä saa käydä kilometrin säteellä kotoa. Kotona tulee tehtyä kuntopiiriä ja saimme joukkueelta treeniohjelman ja välineitä. Muuten tulee laitettua ruokaa, katseltua Netflixiä ja pelattua pleikkaria. Perheen ja ystävien kanssa tulee sitten puhelimitse pidettyä yhteyttä. Onni on, että on tällaista nykyteknologiaa, että yhteyksien pitäminen on suht helppoa.

Ammattiurheilijana Seppälä ei ole tinkinyt harjoittelustaan siltä varalta, että kausi vielä käynnistyy. Fyysistä kuntoa pystyy ylläpitämään myös kotiolosuhteissa, mutta lajiharjoitteiden tekeminen on vaikeaa.

- Harjoittelu on tullut vuosien aikana jo rutiiniksi ja mielellään sen ajan on päivisin käyttänyt, kun ei tässä juuri mitään muutakaan tekemistä ole.  Jos kausi sattuisi jatkumaan, niin koriskunto saattaisi olla hieman kateissa. Se on kuitenkin eri asia kuin käydä lenkillä ja tehdä kuntopiiriä. Suurin kysymys on, että mikä on tuntuma ja veisi varmaan hetken taas tottua koripalloon.

Ilari Seppälällä oli ikimuistoiset syntymäpäivät. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälän mukaan pelit eivät kuitenkaan alkaisi välittömästi, vaan pelaajille annetaan mahdollisuus päästä taas huippukuntoon.

- Sarjalta ja pelaajayhdistykseltä on tullut viestiä, että jos kautta jatketaan, niin pelaajat saavat kuntoutuskauden. Kaikki lähtevät siinä mielessä samalta viivalta. Se miten sitten runkosarjan loppu ja pudotuspelit saadaan mahdutettua aikatauluun, on sitten taas eri juttu.

Seppälä vietti hiljattain 27-vuotissynttäreitään. Synttärit menivät ymmärrettävästi varsin rauhallisissa merkeissä.

- Ainakin sellaiset syntymäpäivät, että ne muistaa. Puhelimessa meni melkein koko päivä, mutta muuten ei tullut juhlittua sen erityisemmin.

 

Henkilöt

 
14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

Näytä lisää vastaavia