Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

26.2.2020 21:39 Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

Jamar Wilsonin suoritus hänen Korisliiga-paluussaan poiki neljä pistettä ja viisi syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliiga-illan merkkitapaus oli ehdottomasti Espoon Hongasta vuonna 2011 maailmalle lähteneen Jamar Wilsonin paluu kotimaan sarjaan. Kataja Basketin paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Wilson antoi vielä toistaiseksi epätasaisen esityksen kentällä ottelun voittanutta Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Wilsonin pelivire ei ymmärrettävästi ole parhaimmillaan, sillä hän on ollut jumissa Ranskassa kokoonpanon ulkopuolella ennen siirtymistään Joensuuhun. Hän jäi illan ottelussa neljään pisteeseen kehnoilla heittoprosenteilla mutta jakoi sen vastapainoksi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä. Katajan pistetiliä täytti hänen puolestaan Jarred Ogungbemi-Jackson, joka 21 pisteen upottamisen lisäksi tilastoi hervottomat 11 syöttöä.

Vierasjoukkue Kauhajoki vei sarjapisteet mukanaan luvuin 89–95, ja voittajien puolella vahvimmalta näyttivät Samuel Givensin ja Cameron Jonesin tilastokortit. Givens keräsi nimiinsä 23 pistettä ja viisi levypalloa, ja Jones puolestaan 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Meillä oli hyvät harjoitukset juuri ennen ja jälkeen pelitauon. Myös Lucky pelasi hyvin. Hänen puolustuksensa on ensiluokkaista, ja olen varma, että ajan myötä myös hänen hyökkäyksensä paranee, totesi Cameron Jones.

Puhuessaan Luckysta Jones viittasi joukkueensa tuoreimpaan ulkomaalaisvahvistukseen Lucious Jones Jr:iin, joka tilastoi ottelussa yhdeksän pistettä. Myös Katajan näkökulmasta ottelua kommentoinut Aapeli Alanen pysyi positiivisena tappiosta huolimatta.

– Pelasimme hyvin, vaikka Karhu pelasi vielä paremmin ja olivat juuri tuon kuuden pisteen verran parempia. Kyllä Jammun mukaan tulo näkyy tuolla kentällä, kun on yksi pallonkäsittelijä lisää pyörittämässä peliä, Alanen pohti.

Ottelutilastot

 

Sarjakärkien murskaavat vierasvoitot Lapualla ja Kupittaalla

Ura Basket eGame Stars kärsi kotonaan Kupittaan palloiluhallissa järisyttävän 59 pisteen tappion. Korisliigan toista sijaa pitävä Salon Vilpas kävi hakemassa sarjapisteet itselleen luvuin 71–130. Kun asetelmat olivat näin epätasapainoiset, mestaruutta realistisesti tavoittelevan Vilppaan pelaajat päättivät etsiä yksittäistä voittoa tärkeämpiä ulottuvuuksia pelistä.

– Täytyy olla ylpeä siitä, että emme lopettaneet pelaamista puoliajalla. Peli oli jo ratkennut siinä vaiheessa, mutta yritimme kehittyä loppuun asti tässä tapahtumassa. Meillä on hyvä ryhmä kasassa, iloitsi Vilppaan laituri Riku Laine.

Ottelun paras pistemies oli Vilppaan Tim Coleman 28 pisteellä. Myös joukkuetoveri Aatu Kivimäki näytti taitonsa keräämällä 20 pistettä osuen kaukoheitoistaan 4/8. Uran kovimmat korintekijät olivat 13 pisteeseen jääneet Darious Moten ja Eero Sahlberg.

Ottelutilastot

Ihan yhtä raju ei ollut ero, kun sarjakärki Helsinki Seagulls kaatoi jumbojoukkue Korihait. Siitä huolimatta epäselvyyksiä ei jäänyt Uudessakaupungissakaan, sillä ottelun loppulukemat näyttivät 70–104.

Illan ehdoton tähti oli Seagullsin Antti Kanervo, joka villiintyi upottamaan 40 pistettä ja osui peräti 8/13 kolmen pisteen heitoistaan.

– Tänään oli vähän halua näyttää, että osaan pelata. Siksi varmaan upposi niin hyvin, Kanervo totesi.

Korihaiden riveissä Ernest Zeigler III yritti parhaansa 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

 

Voittoja jaossa myös molemmille Pirkanmaan joukkueille

BC Nokia kävi ottamassa Kouvolassa Kouvoista reippaan 75–94-voiton. Kumpikin on Korisliigassa lähekkäin lievästi playoff-viivan yläpuolella – Nokia sijalla kuusi ja Kouvot kahdeksantena – joten odotettavissa olisi ollut tiukempikin vääntö.

Nokian peliä pyöritti monipuolisesti Stacy Davis, joka tilastoi 33 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi syöttöä eli joukkueensa korkeimmat luvut kaikissa kolmessa kategoriassa.

– Valmentaja on vaatinut meitä olemaan aggressiivisia harjoituksissa, koska se johtaa suoraan siihen, että olemme aggressiivisia myös pelissä. Pelasimme hyvin joukkueena, ja tiesimme puoliajalla, ettei peli ollut vielä ohi, kommentoi Davis.

Kouvoista näyttävimmin edusti Derrick Barden 21 pisteellä.

Ottelutilastot

Tampereella ottelu meni yllättävästi huomattavasti tasaisemmaksi. Pyrintö pitää Korisliigan viidettä sijaa, kun taas heidän vastustajansa Kobrat on toiseksi viimeisenä, mutta peli ratkesi lopulta vain kahdella pisteellä, 86–84.

Kobrat jopa johti koko ensimmäisen puoliajan, ja heidän ehdoton nokkamiehensä ottelussa oli Jordan Capps, jolle kertyi 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen esiintyi myös edukseen upottamalla 13 pistettä ja antamalla yhdeksän syöttöä.

– Ensimmäisellä puolikkaalla emme antaneet yhtään helppoa koria, mutta toisella puolikkaalla annoimme paljon vapaita kolmosia ja layupeja. Loppu oli aika lailla kori korista pelaamista. Kyllä Pyrintö kuitenkin siinä niskan päällä oli, Nikkarinen totesi.

Voittajajoukkue Pyrinnön paras pistemies ottelussa oli Raymond Nixon, jolle kertyi niitä 20.

Ottelutilastot

 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Näytä lisää vastaavia