Jantusen ja Maxhunin joukkueet voittoihin välierissä

12.5.2022 10:09 Belgiassa ja Hollannissa alkoivat kansallisten liigojen välierät suomalaispelaajien voitolla. Japanissa Murphyn veljesten kausi tuli päätökseen ja Saksassa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen eteni finaaliin.

Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantusen Oostende avasi Belgian välierät 84-66 (46-28)-voitolla Mons-Hainautista. Jantunen auttoi joukkuettaan kahdeksalla pisteellä ja viidellä levypallolla.
Ottelutilastot

Hollannin puolella Edon Maxhuni oli iskussa heittäessään 22 pistettä Heroes Den Boschin avatessa välierät 77-65 (37-34)-voitolla Donar Groningenista. Maxhuni sai tilastoihinsa myös levypallon, viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin ja Belgian yhteisliigan pudotuspelien toisella kierroksella Topias Palmin Limburg United nousi vahvan päätösneljänneksen (30-11) kovalla kirillä 84-75 (34-47)-voittoon Spirou Basketia vastaan. Palmi heitti seitsemän pistettä, nappasi viisi levypalloa, ruokki joukkuekaveriaan kolmasti ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenille selvästi 63-95 (31-57) Järven tilastoidessa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten kausi päättyi 57-72 (20-27)-tappioon Sendai 89ersille. Erik Murphy oli Fukushima Firebondsin paras pistemies 14 pisteellä ja lisäksi hän täytti tilastojaan kuudella levypallolla, kahdella syötöllä sekä peräti viidellä torjunnalla. Alexille merkittiin kaksi pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin Tigers Tübingen eteni finaaliin voitettuaan Giants Leverkusenin 74-62 (30-40). Tigers voitti otteluparin suoraan 3-0. Aatu Kivimäki ei ollut kokoonpanossa. Finaalipaikka oikeuttaisi nousuun Bundesliigaan ensi kaudeksi, mutta Tigers ei ole jättänyt lisenssianomusta eikä näin aio nousta, vaikka se kilpailullisesti sen ansaitsisikin.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä oli isossa roolissa, kun Pitesti eteni Romanian liigan välieriin 75-73 (42-35)-voitolla Craiovasta. Ottelussa peräti 39 minuuttia urakoinut Seppälä pussitti 13 pistettä, antoi kahdeksan syöttöä ja otti neljä levypalloa. Pitesti kohtaa välierässä Cluj-Napocan.
Ottelutilastot

Latvian liigan finaaleissa Alexander Madsenin 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tupla ei riittänyt voittoon, kun Ventspils tasoitti finaalisarjan 93-88 (48-42)-voitolla. Madsen tilastoi myös monipuolisesti kolme syöttöä ja kolme riistoa. Finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Manresa nappasi tärkeän 100-95 (52-42)-voiton Malagasta Elias Valtosen kasatessa tilastorivilleen kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Teneriffa palasi Mestarien liigan voiton jälkeen parketeille 78-91 (33-51)-tappiolla Baskoniaa vastaan. Salin latasi 11 pistettä, nappasi viisi levypalloa ja syötti yhden. Suomalais-bosnialainen Emir Sulejmanovic sai tilastoihinsa kaksi levypalloa. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 6-7, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg voitti Le Mansin 89-81 (40-37). Strasbourg on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan voitettuaan Gunners Oberwartin 107-90 (45-34). Swans johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

2.5.2022 07:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsenilla kolmas pokaali tähtäimessä – Jantuselle vuoden kuudennen pelaajan palkinto

Mikael Jantunen sai hienosti alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkinnon, kun hänet valittiin Belgian ja Hollannin yhteisliigan vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Alexander Madsenin VEF Riika eteni Latvian liigan finaaliin.

30.4.2022 08:38 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

24.4.2022 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan

Elias Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan, vaikka hävisi vieraskentällä Baskonialle. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden aloitti pudotuspelit voitolla.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.4.2022 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen, Maxhuni ja Palmi kovassa iskussa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

18.4.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen juhlivat taas voittoja Espanjassa

Sasu Salinin ja Elias Valtosen joukkueet käyvät kovaa taistelua sijoista 3-6 Espanjan liigassa. Saksassa Aatu Kivimäki oli jälleen vedossa Tigers Tübingenin ottaessa jo toisen voittonsa pudotuspelien avauskierroksella.

16.4.2022 15:40 Susijengi

Miro Little valitsi Baylorin yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella HBA Märskyä miesten Divari A:ssa edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 17, on valinnut yliopistonsa. 193-senttinen Little liittyy ensi vuonna kevään 2021 NCAA-liigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

Näytä lisää vastaavia