Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

7.2.2024 10:01 Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Jussi Savolainen jatkaa Vilppaan peräsimessä. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas teki vuoden jatkosopimukset Savolaisen ja Rannikon kanssa ja kummallekin lähtee käyntiin neljäs kausi Vilppaan penkillä. Jere Anttilan tie Vilppaassa on pitempi, sillä hän oli mukana jo Joonas Iisalon kaudella 2017-18. Anttila toimii myös Vilppaan naisten joukkueen vastuuvalmentajana sekä nuorisovaiheen valmennuspäällikkönä.

37-vuotias Savolainen pelasi pitkän uran kasvattajaseurassaan ja liigapelejä kertyi viiden kauden aikana 121. Valmentajaura pääsarjatasolla lähti käyntiin Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 2021 ja keväällä 2022 Savolainen johdatti PeU Basketin päävalmentajana joukkueen I divisioona B:n mestaruuteen. Savolainen valittiin Vilppaan liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023 Toiviaisen siirryttyä seuran toiminnanjohtajaksi. Avauskaudellaan Savolainen johti Vilppaan vaikean alkukauden jälkeen Korisliigan neljännelle sijalle ja meneillään olevan kauden ensimmäinen tavoite täyttyi lauantaina, kun Vilpas raivasi tiensä Korisliigan ylempään jatkosarjaan kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olemme Teemun, Jeren ja Essin kanssa kehittäneet tekemistämme. On hienoa päästä jatkamaan hommia ensi kaudella saman valmennusstaffin kanssa. Uskon vahvasti, että kehittyminen tulee jatkumaan myös ensi kaudella ja keksimme uusia keinoja auttaa joukkuetta pelaamaan ja toimimaan laadukkaammin. Salossa on hyvä toimia valmentajana. Puitteet ovat kunnossa ja meillä on sarjan paras ottelutapahtuma. Siitä iso kiitos organisaation lisäksi Salon kaupungille, katsojille sekä talkoolaisille, sanoo Savolainen seuran tiedotteessa.

Teemu Rannikko päätti uskomattoman upean uransa Suomen mestaruuteen keväällä 2021 Vilppaan paidassa, eikä siirtyminen valmennuspuolelle tullut kenellekään yllätyksenä. Vilppaan onneksi uskollisuus seuraa kohtaan jatkui ja  Rannikko aloitti Savolaisen kanssa samaan aikaan Toiviaisen johtamassa valmennusryhmässä. Yhteinen tie jatkuu ainakin ensi kauden ja Rannikon rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä hän osallistuu jatkossa myös Vilppaan vieraspeleihin.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta joukkueena ensimmäinen tavoite on saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta myös ensi kautta ajatellen. Kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet hyvin opettavaisia ja yhteistyö Jussin ja Jeren kanssa on toiminut todella mallikkaasti. Hyvillä mielin kohti tulevaa, toteaa myös Susijengin valmennusryhmään kuuluva Rannikko.

Asiat

 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

Näytä lisää vastaavia