Kataja päihitti Kobrat PowerParkissa – Joonas Lehtoranta pelasi debyyttinsä käärmepaidassa

6.12.2023 17:30 Vastikään Joonas Lehtorannalla vahvistunut Kobrat pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti PowerParkin Palace Areenalla mutta hävisi sen Kataja Basketille.

Kobrat ei saanut Katajaa kuriin itsenäisyyspäivän ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrat juhlisti itsenäisyyspäivä pelaamalla kotiottelunsa ensimmäistä kertaa Härmän PowerParkin Palace Areenalla. Vieraaksi saapui Kataja Basket. Isäntien merkkipäivä jäi kuitenkin vaisuksi, kun se taipui vierailleen raskain luvuin 69–88.

Merkittävää ottelussa oli myös se, että kokeneen Kobrat-pelaajan Juho Lehtorannan veli Joonas Lehtoranta liittyi ensimmäistä kertaa seuran pelivahvuuteen. Joonas on tähän mennessä viettänyt suurimman osan urastaan KTP-Basketin paidassa. Lapuan-debyytissään hän jäi pisteittä mutta merkkautti kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Pelin kovin pistemies oli Katajan Elijah Lufile, joka pussitti 22 ja kahmi samalla vielä 12 levypalloakin. Joukkuetoveri Tuomas Hirvonen edusti 11 pisteen, seitsemän syötön ja kahden riiston arvoisesti.

– Alkuun tuntui vähän oudolta pelata tällä tavalla vieraassa hallissa, mutta ihan hyvin näytti täälläkin uppoavan. Oikein kiva oli pelikokemus. Puolustimme hyvin Lapuan yksilöitä vastaan ja saimme vahvuudet pois. Emme myöskään antaneet heidän juosta kenttää, ja se oli varmasti tärkein asia tänään, Hirvonen pohti Ruudun haastattelussa.

Kobrien tilastokuningas oli KJ Buffen 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia