Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

17.2.2024 20:32 Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

Eero Innamaa edusti Kauhajoen tärkeässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kauhajoki oli Salon Vilpasta vahvempi luvuin 77–70. Ottelussa ratkottiin keskinäisiä voimasuhteita, sillä joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi.

Pelin tähtitandemi koostui Kauhajoen suomalaisedustuksesta, sillä Eero Innamaa revitteli 17 pisteen ja viiden levypallon edestä samalla, kun Topias Palmi lisäsi pinoon yhdeksän pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan ykkönen oli Jamison Overton 28 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Teemu Suokas jäi pisteittä mutta jakoi neljä syöttöä.

– Teimme asioita niin kuin oli sovittu ja noudatimme pelisuunnitelmaa. Hyökkäyksessä emme vain pystyneet saamaan vapaita heittoja sisään, ja vastustaja rankaisi siitä toisessa päässä, Suokas kommentoi.

Ottelutilastot

Kärkikolmikosta Kataja juhli, mutta Seagulls ja Nokia eivät

Sarjanelonen Korihait pääsi juhlimaan kovaa päänahkaa kaadettuaan taulukkoa johtavan Helsinki Seagullsin 78–66.

Korihaiden korihaina nähtiin Javion Ogunyemi, joka upotti 20 pistettä ja saalisti yhdeksän levypalloa.

Seagullsin paras oli Shavon Coleman 19 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Lassi Nikkarisen saldo oli seitsemän pistettä.

– Korihait puolusti tänään todella hyvin, ja he saivat meidät pois omasta hyökkäyspelistämme. Kertyi 18 menetystä, ja kolmosten osumaprosentti oli aika matala, mikä osoittaa, että olisi pitänyt löytää paremmin lääkkeitä vastustajan puolustusta vastaan, Nikkarinen kommentoi.

Ottelutilastot

Sarjakolmonen Kataja Basket pääsi niin ikään yllättämisen makuun taivuttaessaan kakkosena edellä menevän BC Nokian 81–73.

Voiton pääarkkitehtina hääräsi kokenut kotimainen pelinjohtaja Tuomas Hirvonen 24 pisteellä, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla. Myös kaukoheittoja upposi neljä kertaa kuudesta.

BC Nokian parhaat pistesuoritukset olivat Both Gachin ja Tucker Richardsonin 15 mieheen.

– Kataja nousi tilanteen tasalle toisella puoliskolla, ja kaverit alkoivat upottaa heittoja. Tulevaisuudessa emme voi pelata vain paria neljännestä ja sen jälkeen mokata viimeisellä jaksolla, Richardson kommentoi.

Ottelutilastot

Alemmassa sarjassa pärjäsivät Pyrintö ja Kouvot

Bisons Loimaa taipui kotonaan luvuin 87–101 Kouvoille, joka johtaa parhaillaan miesten alempaa jatkosarjaa. Bisons puolestaan kamppailee sarjasta putoamista vastaan taulukon toiseksi viimeisellä sijalla.

Kouvojen parhaat pisteet olivat Quanterrius Jacksonin 31. Bisonsin DeVante Brooks teki 25 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi:

– Tiesimme, että ensimmäinen kymppi tulee olemaan meille vaikea, mutta en uskonut, että ihan näin vaikea. Pääsimme kuitenkin takaisin pelirytmiin toisella neljänneksellä. Puoliajalla päätimme, ettemme voi antaa paintista ja kolmen pisteen viivan takaa molemmista pisteitä, joten toinen piti ottaa pois, ja päädyimme ottamaan pois kolmoset. Se vaikutti heidän identiteettiinsä ja puuroutti hyökkäämisen, minkä kautta myös heidän puolustuksen intensiteetti laski. Teimme sata pistettä, ja se yleensä riittää voittoon.

Ottelutilastot

Sarjan viimeistä sijaa pitävä Lahti Basketball ei saanut parannettua asemiaan vaan hävisi Tampereen Pyrinnölle 90–104.

Pyrinnön voitosta oli isolta osin kiittäminen Nighael Ceaserin sensaatiomaista esitystä. Hänelle kertyi 30 pistettä ja peräti 18 levypalloa.

Lahden Harrison Cleary teki 28 pistettä ja syötti kuudesti.

Pyrintö on alemman jatkosarjan kolmantena ja tavoittelee sieltä nousua playoff-viivan yläpuolelle.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia