Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

9.4.2021 20:56 Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Okko Järven kipparoima Kauhajoki tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan välieräsarjoista toinen sai päätöksensä tänään, kun Kauhajoki lähetti Tampereen Pyrinnön suorinta tietä pronssiotteluun. Kotikentällään pelannut Pyrintö taipui sarjan viidennessä ottelussa 84–87.

Ottelun kulku oli varsin ailahteleva, sillä vieraat nappasivat heti alussa voimakkaan johtoaseman. Loppua kohden Pyrintö kuitenkin lähti nousemaan, ja viimeisistä minuuteista saatiinkin ennakoimaton trilleri. Isännät saivat viimeisessä hyökkäyksessään vielä tilaisuuden tasoittaa, mutta kolmosyritykset kolisivat rautoihin ja Kauhajoki otti itselleen jälleen kerran finaalipaikan. Korisliigan hallitseva kaksinkertainen mestari pääsee siis yrittämään vielä kolmatta perättäistään.

Pyrinnön paras pistemies oli ottelussa oli Shaquille Thomas, joka tulitti kaaren takaa peräti 13 yritystä – eikä turhaan, sillä niistä seitsemän upposi ja pelaajalle kertyi yhteensä 23 pistettä.

– Olimme takaa-ajajia koko pelin, mutta puoliajalla sovimme, että taistelemme loppuun asti. Onnistuimme aloittamaan kirin vähän liian myöhään. Jo kohta palataan salille, että ollaan valmiina pronssipeliin viikon päästä, Thomas totesi.

Kauhajoen riveissä vahvoja onnistumisia nähtiin Timothy TJ Holyfieldiltä, joka keräsi 25 pistettä ja 11 levypalloa, sekä Okko Järveltä, jolle merkittiin 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Ottelun alku oli vähän liiankin hyvä. Pyrinnön pistemäärä puoliajalla eli 26 oli varmaankin pienin tällä kaudella. Vaikka tiesimmekin, että Pyrintö tulee sieltä vielä, niin silti he onnistuivat. Hyvin pidimme kuitenkin lopussa homman hanskassa, kertoi Järvi.

Ottelutilastot

Seagulls ei ollut valmis paketoimaan sarjaa

Kauhajoki joutuu odottamaan tietoa finaalivastuksestaan vielä hetken, sillä Helsinki Seagulls kynsi tiensä mukaan kisaan voittamalla kotiottelunsa Salon Vilpasta vastaan 71–66. Välieräsarja kaventui illan tuloksen ansiosta, ja Vilpas johtaa enää 3–2.

Seagullsin pisteiden teosta vastasi ensisijaisesti Kendale McCullum, joka ei ole aiemmin välierissä saanut parasta rytmiään päälle. McCullum keräsi pelissä 19 pistettä.

– Pysyimme vain tiukasti pelisuunnitelmassamme. Pidimme tempoa yllä ja pelasimme vakaata puolustusta. Tämä on ammattiurani ensimmäinen kerta playoffeissa, ja tämä on ollut melkoista vuoristorataa. Lähdimme välieriin väärällä mielentilalla, mutta kun saimme hieman nenillemme, se herätti meidät, kommentoi McCullum Ruudun haastattelussa.

Hänen työtään illan voitossa tukivat vahvasti etenkin Timo Heinonen ja Shawn Huff. Heinonen jäi pisteissä vain kolmeen mutta dominoi raudan alla keräten kymmenen levypalloa ja oli peliajan lopussa vastuussa kriittisestä hyökkäyslevystä syntyneestä korista. Huff puolestaan pisti pystypainissa koville Vilppaan pelinjohtaja Teemu Rannikon ja imi tästä energiat. Samalla Huffin onnistui tilastoida 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan hyökkäyspäädyssä kovimmassa liekissä oli ehdottomasti Aatu Kivimäki, joka pussitti puolet kuudesta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi 21 pistettä. Kivimäki on ollut kolmoskätensä kanssa liekissä koko pudotuspelit, sillä hänen osumaprosenttinsa playoffeissa on parhaillaan 58,8 prosenttia 34 heitosta.

Vilpas ja Seagulls jatkavat välierävääntöään sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia