Kohti Susijengin EM-kotikisoja: Koripalloliitto jatkaa tapahtumatuotantoyhteistyötään

12.12.2023 09:40 Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen Stamenion kanssa. Sopimuksen myötä jatkuu Koripalloliiton järjestämien ottelutapahtumien tuottamista ja ohjaamista koskeva yhteistyö.

Kuva: Ville Vuorinen

EM-kotikisat 2017 ennakkotapahtumineen käynnisti Suomen Koripalloliiton tapahtumakehittämisen, jossa mm. urheilutapahtumien tuottamiseen erikoistunut Stamenion on toiminut strategisena kumppanina alusta alkaen.

Helsingissä järjestetyt 2017 EM-kotikisat olivat lähes kaikin mittarein jättimenestys. Yleisö arvioi Suomen otteluiden tunnelman arvosanalla 4,9 (maksimi 5) ja tapahtuma tuli valituksi mm. vuoden urheiluilmiöksi (Urheilugaala) ja vuoden kuluttajatapahtumaksi (Evento Awards).

Susijengin ottelutapahtumat ovat sittemminkin olleet yleisön suosiossa. Susijengi on täyttänyt areenoita johdonmukaisesti. Tuoreimpana huippupiikkinä Susijengi veti viime elokuussa Nokia Arenan lehtereille Tampereelle maaotteluun Liettuaa vastaan kaikkien aikojen ennätysyleisönsä, 13.054 katsojaa. Ottelutapahtumassa teetetyssä katsojakyselyssä NPS-lukema (Net Promoter Score) kohosi käsittämättömään 91,81:aan. NPS-kysely vastaa kysymykseen ”kuinka todennäköisesti suosittelisit” ja 50 NPS-pistettä pidetään yleisesti erinomaisena.

- Susijengin ottelutapahtumien tämän hetken taso on monen tekijän ja pitkäaikaisen panostuksen summa. Tapahtumia on kehitetty ja viety koko ajan määrätietoisesti ammattimaisesti eteenpäin. Olemme kartoittaneet maailmalta korisgenreen liittyviä palasia ja sovittaneet ne kotimaiseen fani- ja tapahtumakulttuuriin. Äärimmäisellä intohimolla niitä halutaan kehittää jatkossakin, kommentoi Susijengin peleissä tapahtumatuottajana ja -ohjaajana toimiva Matti Tammisto Stameniosta.

Lämpimän kiitoksen tapahtumatunnelmasta saavat niin fanit kuin Susijengikin. 

- On aivan selvää, että sellaisiin sfääreihin kuin fiilis Susijengi-peleissä nousee, ei voisi tapahtua ilman faneja. Iso rispekti 6. pelaaja -katsomolle. Kiitos täytyy antaa myös Susijengille, jolla tuntuu olevan fiksaatio tarjoilla kotiyleisölle jännitysnäytelmiä toinen toisensa perään, Tammisto päättää naurahtaen.

Susijengin tapahtumien lisäksi Suomen Koripalloliiton järjestämiin tulevien vuosien suurtapahtumiin lukeutuu mm. 18-vuotiaiden miesten EM-kisat Tampereella 2024, Susijengin EM-kotikisat 2025 ja Susiladiesin EM-kotikisat 2027. 

 
12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

12.7.2023 13:26 Susijengi

Koripalloliiton ja Veikkauksen yhteistyö laajenee - Veikkaus maajoukkueiden yhdeksi pääyhteistyökumppaniksi

Veikkaus ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Veikkaus on jatkossa yksi MM-kisoihin valmistautuvan Susijengin, Susiladiesin ja pyörätuolikoripallon maajoukkueiden pääyhteistyökumppaneista.

30.6.2023 10:46 Yhteistyökumppanit

Susikoulu koripallon MM-kisoihin Japaniin?

Kesä etenee ja Susijengin esiintyminen MM-parketilla lähestyy. Elo-syyskuun vaihteessa Japanin Okinawalla pelattavat MM-pelit ovat myös monen lapsiperheen kalenterissa. Tiedustelut suuren suosion saavuttanutta ja EM-kilpailuissa 2015 Montpellierissä ja 2022 Prahassa toteutettua Susikoulua kohtaan ovat lisääntyneet kesälomien alettua.

3.5.2023 10:00 Susijengi

Autosalpa Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppaniksi

Autosalpa toimii jatkossa sekä Susijengin että Susiladiesin yhteistyökumppanina. Autosalpa on suomalainen perheyritys, jolla on Etelä-Suomessa kahdeksan toimipistettä.

28.4.2023 12:50 Susijengi

Susijengin MM-kisojen matkapaketit tulevat myyntiin tapahtumakumppani Elämyksen kautta

Susijengi-fanien osalta jännitys tiivistyy tulevana lauantaina, kun FIBA suorittaa vuoden 2023 MM-kisojen lohkoarvonnat. Kumppani Elämyksen kautta tulee myyntiin 2.5. kaiken tarvittavan sisältävät matkapaketit Aasian MM-kisoihin.

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

7.11.2022 10:00 Susijengi

Fixus ja Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään

Fixus ja koripallomaajoukkueet ovat solmineet vuoden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on toiminut maajoukkueiden yhteistyökumppanina vuodesta 2020 lähtien.

15.9.2022 12:27 Susijengi

Osallistu Prahan Sudenpesän kyselyyn – voita kaksi lippua Susijengin marraskuun MM-karsintaan

Susijengi sai Prahassa huiman tuen yli 5000-päiseltä fanijoukolta. Koripalloliitto ja Elämysmatkat toteuttivat Prahassa suuren suosion saaneen Sudenpesän, joka toimi fanien ”olohuoneena”. Nyt on sinun vuorosi kertoa, miten onnistuimme siinä.

Näytä lisää vastaavia