Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu entistä laajempana, keskiössä edelleen nuorten liikuttaminen

3.1.2020 09:47 Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön jalokiviä ovat olleet alakoululaisille suunnatut Pikkusudet-tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue. Uutena pilottihankkeena käynnistyy mm. yläkoululaisten liikkumisen lisääminen 3x3-koriksen avulla.

Vuonna 2015 käynnistynyt yhteistyö Koripalloliiton ja K-ryhmän välillä jatkuu tulevaisuudessa entistä laajempana. Allekirjoitettu sopimus on malliltaan 3+1-vuotinen.

- Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että K-ryhmä ja Pirkka ovat jatkossakin merkittävässä roolissa suomalaisessa koripallossa. Yhteistyö jatkuu vastuullisuusteeman ympärillä, jossa keskiössä ovat lapset ja nuoret. Jatkosopimuksemme antaa jatkossakin loistavat työkalut seuroille kehittää omaa toimintaansa ja saada sen avulla uusia lapsia mukaan koriksen pariin, Koripalloliiton myyntijohtaja Timo Vertio avaa.

K-ruokakaupat ja Pirkka ovat olleet merkittävässä roolissa liikuttamassa lapsia. Pirkka Street Basket on liikuttanut Pirkka Pikkusudet -koriskoulujen kanssa tähän mennessä jo yli 85 000 nuorta. Vuonna 2019 katukoriskiertueen rekka pysähtyi 33 kertaa järjestämään ”vuoden hauskinta koulupäivää” ympäri Suomen. Ensi vuonna kiertue sekä Pikkusudet-koriskoulut jatkavat liikuttamista tutuilla ja toimivilla konsepteillaan.

Tulevissa Tokion kesäolympialaisissa uutena lajina nähdään 3x3-koripallo. Lajin Suomen mestaruudesta on kilpailtu kahtena edellisenä kesänä – viime vuonna yli sata joukkuetta osallistui SM-turnauksiin. Jatkossa K-ryhmällä on yksinoikeus SM-kiertueeseen sekä maajoukkuetoimintaan, joka käynnistyy lähitulevaisuudessa.

Lisäksi K-ryhmä käynnistää yhdessä Koripalloliiton kanssa 3x3-koriksen pilottihankkeen, jonka tarkoituksena on lisätä liikettä yläkouluissa. Hankkeen käynnistymisestä tiedotetaan tarkemmin erikseen.

- On hienoa päästä laajentamaan hyvää yhteistyötä, jonka keskipisteenä on lasten ja nuorten hyvinvointi. Yläasteikäisen innostaminen on haaste, jonka haluamme ottaa vastaan. Meillä on jo erittäin hyvä pohja sekä loistavia tuloksia alakoululaisten liikuttamisesta, joten jatkumo on sikäli luonnollinen, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi.  

Pirkka-tuotemerkki on tuttu näky suomalaisessa koripallossa Susijengistä Suomen nuorten maajoukkueisiin ja lasten ja nuorten koristapahtumiin saakka. Myös koripallon näkyvyydessä on ollut kumppanuuden myötä piikki.

- Susijengi on tuttu näky nykyään myös suomalaisten jääkaapeissa. On fantastista, että Susijengi tähtipelaajineen on löytynyt pian liki sadasta miljoonasta Pirkka-maitopurkista ja löytyy jatkossakin, Vertio hymyilee.

Lisätiedot:

Timo Vertio, 040-544 9872
Koripalloliitto, myyntijohtaja

Harri Hovi, 050 383 7584
K-ryhmän päivittäistavaratoimiala, tavarakaupan johtaja

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Suomen Koripalloliitto on kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) jäsen, joka järjestää koripallon kansallista kilpailu-, harrastus- ja koulutustoimintaa. Koripallosarjoissa ”Stadista Sallaan” pelataan vuosittain yli 12 000 ottelua niin nuorten kuin aikuisten sarjoissa. Kotimaista huippukorista tarjoavat naisten ja miesten Korisliigat. Kansainvälisille kentille Koripalloliitto lähettää vuosittain kymmenen ikäluokkamaajoukkuettaan Susijengin johdolla jättämään maailmalle sinivalkoisia tassunjälkiä.

 
20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

27.2.2024 07:19 Pääjuttu

Koripalloliitto mukana liikuttamassa lapsia Liike on lääke -hankkeessa

K-ryhmän käynnistämä lajirajoja rikkova yhteishanke kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Koripalloliiton lisäksi mukana ovat Suomen Palloliitto ja Suomen Tennisliitto, jääkiekkoseuroja sekä LIIKE-kampanjabiisin tehnyt JVG. Hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna yli sata maksutonta liikuntatapahtumaa ympäri Suomea, mukaan lukien Pirkka Street Basket -tapahtumia.

12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

12.12.2023 09:40 Yhteistyökumppanit

Kohti Susijengin EM-kotikisoja: Koripalloliitto jatkaa tapahtumatuotantoyhteistyötään

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen Stamenion kanssa. Sopimuksen myötä jatkuu Koripalloliiton järjestämien ottelutapahtumien tuottamista ja ohjaamista koskeva yhteistyö.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

12.7.2023 13:26 Susijengi

Koripalloliiton ja Veikkauksen yhteistyö laajenee - Veikkaus maajoukkueiden yhdeksi pääyhteistyökumppaniksi

Veikkaus ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Veikkaus on jatkossa yksi MM-kisoihin valmistautuvan Susijengin, Susiladiesin ja pyörätuolikoripallon maajoukkueiden pääyhteistyökumppaneista.

30.6.2023 10:46 Yhteistyökumppanit

Susikoulu koripallon MM-kisoihin Japaniin?

Kesä etenee ja Susijengin esiintyminen MM-parketilla lähestyy. Elo-syyskuun vaihteessa Japanin Okinawalla pelattavat MM-pelit ovat myös monen lapsiperheen kalenterissa. Tiedustelut suuren suosion saavuttanutta ja EM-kilpailuissa 2015 Montpellierissä ja 2022 Prahassa toteutettua Susikoulua kohtaan ovat lisääntyneet kesälomien alettua.

9.6.2023 13:05 Susijengi

FIBA World Cup Trophy Tour rantautuu viikonloppuna Suomeen

Alkukesästä Eurooppaa kiertänyt Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n järjestämä MM-pokaalikiertue pysähtyy sunnuntaina 11.6. Helsinkiin. Tule katsomaan MM-pokaalia ja tapaamaan Susijengin pelaajia.

3.5.2023 10:00 Susijengi

Autosalpa Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppaniksi

Autosalpa toimii jatkossa sekä Susijengin että Susiladiesin yhteistyökumppanina. Autosalpa on suomalainen perheyritys, jolla on Etelä-Suomessa kahdeksan toimipistettä.

Näytä lisää vastaavia