Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

9.10.2020 14:00 BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Antero Lehto on yksi uuden Ruutu-mediasopimuksen mainoskasvoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Odottavan aika on ollut kyllä pitkä, Antero Lehto toteaa.

BC Nokia on päässyt vihdoin harjoittelemaan viiden pelaajan kentällisillä, amerikkalaisvahvistukset ovat kokoonpanossa, ja koko joukkue puhkuu intoa alkavan kauden alla. Kuten kaikkialla muuallakin kauden käynnistys on ollut tavallista hankalampi, eikä joukkueen potentiaalia pysty kunnolla arvioimaan muutoin kuin paperilla, mutta Lehdon mukaan ainakaan motivaatiosta ei nokialaisten menestys jää kiinni.

Kohta 20 vuotta Korisliigaa pelannut Lehto saapui Nokian riveihin pelattuaan noin puolentoista kauden poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

– Nokia halusi minut mukaan lähinnä siksi, että heiltä on aiempina kausina puuttunut kokoonpanosta juuri tällaisia kokeneita pelaajia, mutta totta kai lähden tekemään myös tulosta.

Kokeneilta ja strategisesti taitavilta pelaajilta odotetaan usein joukkueessa nimenomaan johtamisen taitoa ja äänekästä esimerkin näyttämistä nuoremmille pelaajille. Rooli on Lehdolle tuttu vanhasta joukkueestaan, mutta Nokialla hän joutuu hyppäämään näihin isoveljen saappaisiin täysin uutena jäsenenä, mikä toki muuttaa asetelmaa vanhasta.

– Enkä minä sentään ainoa kokeneesta päästä siellä ole kuitenkaan. Mukana on parhaillaan esimerkiksi Matias Ojala ja Lauri Toivonen, jotka vastaavat omalta osaltaan myös tästä kokemuksen tuomisesta joukkueeseen.

Ikämiesten läsnäolosta huolimatta joukkueen yleisilme on varsin nuori. Vetreyttä ja liikettä toki tarvitaan, sillä Lehto muistuttaa, että heidän joukkueensa ei ole pelaajien koon puolesta kovin iso vaan sen vahvuudet tulevat muualta. Jo viime kaudella Nokia pyrki vastaamaan vastustajan kokoon omalla nopeudellaan, ja samaa on varmasti luvassa.

– Tämä on ehkä vähän kliseisesti sanottu, mutta meillä on hyvä tasapaino, kun joka pelipaikalle on tarjolla sekä kokemusta että nuorta nälkää. Saman paikan pelaajilta löytyy erilaisia ominaisuuksia ja lahjoja, ja valmennus pystyy käyttämään pelaajia heille sopivissa tilanteissa.

Lehto nostaa nuorista esille itsensä kanssa samaa pelinjohtajan tonttia hoitavan Lassi Nikkarisen. Tietynlainen mentorointi on yhteistyössä paikallaan, koska pelaajat ovat ominaisuuksiltaan ja pelityyliltään osin hyvinkin samankaltaisia, mutta tästä huolimatta Lehto muistuttaa, että Nikkarisen kaltainen HBA-polun läpikäynyt pelaaja on Korisliigaan saapuessaan jo poikkeuksellisen valmis paketti.

– Jos itseäni muistelen samassa iässä ja vertaan ihan ylipäätään tämän päivän parikymppisiin pelaajiin, niin kyllä meininki on ihan eri. Nikkarinen tulee aivan varmasti olemaan meille avainpelaajia takakentällä, Lehto sanoo.

Mutta Nikkarinen ei ole ainoa, joka ansaitsee Lehdon kehut. Nuoret amerikkalaisvahvistukset Jeff Garrettin ja Daeshon Francisin kehuttuaan tämä intoutuu nostamaan silmällä pidettävien listalle myös vasta 18-vuotiaan Hugo Bomaninkin.

– Hän on antropometrialtaan suorastaan koripalloilijan prototyyppi, joten toivon todella, että hän ottaa tulevalla kaudella taas enemmän jalansijaa Korisliigassa, toteaa Lehto.

BC Nokia 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

Näytä lisää vastaavia