Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

28.3.2021 11:45 Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

Kaksi edellistä Suomen cup -mestaruutta voittanut Helsinki Seagulls tavoittelee seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas selvisivät molemmat puolivälierikierroksestaan puhtain paperein voittamalla kaikki neljä otteluaan. Nyt joukkueet kohtaavat toisensa miesten Korisliigan välierissä.

Seagulls on sarjan – ja samalla koko pudotuspelien – kiistämätön ennakkosuosikki. Helsinkiläisten lokkien onnistui voittaa runkosarjassa 22 ottelustaan peräti 20. Vilpas puolestaan kaivoi tiensä pudotuspeleihin runkosarjan neljänneltä sijalta 15 ottelun voittosaldolla.

Asetelman tuntien voidaan todeta, että paineet ovat pitkälti Seagullsin niskassa. Suhteellisen uudella joukkueella ei ole tilillään vielä ainuttakaan Korisliigan mestaruutta, vaikka Suomen cup -voittoja varastossa onkin. Tällä kertaa, kunhan Korisliiga-kausi vain päästään koronavaikeuksista huolimatta pelaamaan maaliin asti, vaikuttaa, että 20 runkosarjavoiton ja neljän perättäisen puolivälierävoiton tuomassa myötätuulessa purjehtivan Seagullsin aika on koittanut.

– Tässä on vain sellainen harmillinen puoli, että valitettavasti runkosarjasta ei saa niitä voittoja mukaan playoffeihin, naurahtaa Seagullsin Shawn Huff.

Kokenut laituri tietää, että jokaiseen sarjaan on suhtauduttava omana kokonaisuutenaan ja jokaiseen peliin on lähdettävä samalla tavalla ottelu kerrallaan.

– Tämä on vähän tylsää mantraa, mutta urheilussa suoritukset on pakko pilkkoa palasiksi. Jos lähtee liikaa miettimään isoja asioita tai lähtee ensimmäiseen välieräpeliin jo voittamaan mestaruutta, niin se hetkeen keskittyminen herpaantuu.

Mestaruuden miettimiseen ei parane keskittyä, kun vastustaja saattaa yhä lähettää Seagullsin matkalle kohti pronssipeliä. Eikä vastustaja ole helpoimmasta päästä. Sen toteaa Huffkin.

– Vilpas on todella kokenut joukkue, jolla on laaja materiaali. Heiltä löytyy ratkaisijoita monelta eri pelipaikalta. Heillä on ollut vähän rikkonainen kausi kaikkine loukkaantumisineen, mutta tässä vaiheessa kautta näyttää siltä, että he pelaavat parasta koripalloaan juuri silloin, kun sitä kuuluukin pelata.

Kulunut kausi on Teemu Rannikon uran viimeinen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kulunut kausi on Teemu Rannikon uran viimeinen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kolikolla on aina kääntöpuoli. Yhtä lailla myös Vilppaan riveissä tiedostetaan, että aika mestaruuden saavuttamiselle on monella tavalla korkea. Joukkue on kuulunut pieneen ennakkosuosikkien joukkoon jo useamman kauden, mutta Pantteria ei yksinkertaisesti ole päästy nostamaan.

Sitä paitsi joukkueen kapteenille Teemu Rannikolle tilaisuus on täysin kirjaimellisesti viimeinen – hän jättäytyy kauden päätteeksi pelaajauraltaan eläkkeelle. Siitä huolimatta pelinjohtaja suhtautuu tilanteeseen kevyin mielin.

– Meille sopii oikein hyvin kerrankin tämä haastajan rooli, koska se ei tuo ylimääräistä painetta. Pääsemme aavistuksen vapautuneemmin pelaamaan välierissä kuin aiemmin, kun Seagulls on ihan selkeästi ennakkosuosikki.

Rannikolta meni joutsenlaulukaudestaan suuri osa sivu suun, koska hän toipui vaikeasta sääriluuvammasta. Tuntuman saamiseksi on päässyt kuitenkin onneksi kertymään jo kourallinen pelejä.

– Tuntuu ihan kohtalaiselta jo. Neljä fyysisesti raskasta ottelua Lahtea vastaan puolivälierissä toivottavasti auttoivat omaa pelaamistani siinä, missä muunkin joukkueen.

Monipuolisella Vilppaalla on iso määrä keinoja takataskussaan, ja Rannikko antaa erityistä kunniaa penkiltä tulleille pelaajille, jotka omalla työllään ratkaisivat puolivälierät näinkin selkeästi Vilppaan hyväksi. Seuraava vastustaja on kuitenkin aivan oma lukunsa.

– Seagulls on ollut aika suvereeni hallitsija koko Korisliiga-kauden. Mikä Seagullsista tekee niin hyvän kuin he ovat, on valtava määrä kokemusta ja se, että he tietävät sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, mitä ovat tekemässä. Hyökkäyksessä he jaksavat jauhaa kuviotaan niin kauan, että löytävät sen parhaan heittopaikan. Heidän pelaamisensa on erittäin maltillista ja konemaista, ja tässä tapauksessa käytän adjektiivia konemainen pelkästään positiivisessa mielessä, Rannikko toteaa.

 
7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

Näytä lisää vastaavia