Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

14.4.2021 14:45 Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Salon Vilpas. Ensimmäinen on hallitseva kaksinkertainen mestari, mutta jälkimmäinen järjesti välierissä yllätyksen pudottamalla kauden ennakkosuosikin.

Joukkueet ovat tulossa keskenään hyvin erilaisilta pudotuspelikierroksilta. Siinä missä Kauhajoki taisteli tiensä jatkoon läpi vajaasta miehityksestä kärsivän BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön täysin omintakeisen paikkapelaamisen, Vilpas taas on ottanut iskuja vastaan toinen toistaan fyysisemmissä sarjoissa ensin Lahti Basketballia ja sen jälkeen runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan.

Eroavaisuutta joukkueiden kulkemassa polussa korostaa myös Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

– Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi pelanneet sellaista joukkuetta vastaan, mitä Vilpas nyt edustaa. Me olemme joukkueena paljon lähempänä Seagullsia kuin mitä Vilpas on meidän aiempia vastustajiamme. Lisäksi näillä täysillä kokoonpanoillamme emme ole kohdanneet toisiamme vielä ollenkaan.

Takkia ei kannata heittää kellon käynnistyessä auki, vaikka Kauhajoella finaalikaksikosta korkeampi sarjasijoitus onkin. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kaataneet juuri sarjataulukossa ylempänä olleen joukkueen pois tieltään.

– Itselleni ei ollut mikään ihan valtava yllätys, että Vilpas pystyi siihen, vaikka Seagulls olikin myös omissa ajatuksissani ennakkosuosikki mestariksi. Vilppaan taistelukestävyys on tämän playoff-kevään aikaan testattu meitä kovemmin.

Keinot Kauhajoella ovat kuitenkin olemassa. Sen todistaa erityisesti se, että viime kerrat Pantteri-patsas on noussut ilmaan juuri heidän käsissään.

– Meidän vahvuutemme löytyvät esimerkiksi siitä, että isot pelaajamme ovat monipuolisia, liikkuvia ja pystyvät heittämään kaukaa. Vilpasta vastaan pitää saada liikutettua palloa, laitettua painetta ja hyökättyä korille. Meillä on kuitenkin ratkaisuvoimaisia pelaajia kuten Okko Järvi ja Anthony Hilliard, ja pääsemme ottelusarjaan täydellä miehityksellä, toteaa Koskimies.

 

Koskimiehen kommenttiin siitä, että Vilppaan taistelukestävyyttä on mitattu, ei löydy vastalauseita ainakaan salolaisten päävalmentajalta Sami Toiviaiselta. Kaksi aiempaa kierrosta ovat ottaneet veronsa, ja joukkuetta on nähty kentällä teippausten peitossa jo tähänkin asti.

– Olemme pelanneet kymmenen todella fyysistä pudotuspeliä. Kauhajoki ei ole vielä joutunut samanlaiseen paineeseen ja vääntöön. Meillä sellaiseen vastaaminen tulee jo selkäytimestä, ja uskon, että kykymme nousta vaikeista paikoista kantaa finaaleissa aika pitkälle, Toiviainen toteaa.

Tilanne on kuitenkin verrattain hyvä, sillä Toiviainen kertoo, että Deondre Parks Jr:ia lukuun ottamatta joukkue pääsee ensimmäiseen peliin täydellä miehityksellä, ja Parkskin palannee rivistöön pian. Täyttä kokoonpanoa tarvitaan finaaleissa, sillä vaikka Vilpas onkin jo kaatanut kauden ennakkosuosikin, edessä on toinen Korisliigan parhaimmistoon kuuluva joukkue.

– Kauhajoki on taktisesti erittäin haastava vastus. Heillä on paljon erilaisia keinoja hyökkäyspäässä ja paljon laadukkaita pelaajia. Bojan Sarcevicin palloskriinipelaaminen ja johtaminen on ydin heidän hyökkäyksessään, vaikkakaan ei heidän ainoa vahvuutensa.

Pöytä on katettu. Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina 15. huhtikuuta klo 18.00.

 

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia