Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

3.2.2021 20:30 Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

Severi Kaukainen johti Kouvot voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kaarinassa nähtiin jännitysnäytelmä, kun Ura Basket kamppaili Kouvojen kanssa kentän herruudesta jatkoerään asti. Kotijoukkue taipui lopulta vain yhden korin erolla 122–124, ja Kouvot pääsi juhlimaan voittoa.

Voittajien riveissä nähtiin hämmästyttävän hyviä esityksiä koko kotimaiselta kolmikolta Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Tuomas Hirvonen. Laitahyökkäjä Knihtinen viihdytti yleisöä 19 pisteen ja kymmenen levypallon edestä, kun taas pelinjohtaja Hirvonen pussitti samat 19 pistettä ja lisäsi kylkeen huikeat 14 koriin johtavaa syöttöä. Isoimman saaliin korinteossa keräsi kuitenkin 24 pistettä tehnyt heittävä takamies Kaukiainen, joka jakoi lisäksi myös kymmenen syöttöä.

Uran kapteeni Matti Nuutinen pääsi myös vauhtiin ja vei Uran todella lähelle kauden toista voittoa. Nuutinen sai aikaan 23 pistettä huikealla 82 prosentin pelitilannetarkkuudella ja sai näppeihinsä lisäksi yhdeksän levypalloa. Uran unelma eli viimeiseen hyökkäykseen asti, mutta valitettavasti kahdeksan syöttöä jakaneen Trey Niemen yritys kaaren takaa kolahti rautaan.

Ottelutilastot

Korisliigassa nähtiin jatkoerävääntöjä toinenkin samaan iltaan, kun Tampereen Pyrintö taivutti Pyynikillä Kataja Basketin 109–105.

Kotijoukkueen pistetehtailua johti paikallistähti Osku Heinonen, joka tilastoi niitä 23. Katajalla puolestaan parhaassa vedossa oli Susijengi-sankari Jamar Wilson, joka keräsi komean rivin 30 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Pyrintö on runkosarjan toisella sijalla yhdeksän ottelun voittoputkessa. Kataja puolestaan pitää kuudetta paikkaa.

Ottelutilastot

Seagullsin ja Karhun voitot sovittiin varsinaisella peliajalla

Helsinki Seagulls palasi voittojen tielle yhden tappionsa jälkeen ja selvitti tiensä BC Nokian ohi maaliin luvuin 83–72. Seagulls pitää yhä visusti kiinni Korisliigan kärkipaikasta.

Ottelun säväyttäjä oli aiemmin kaudella Kuukauden Valopilkkunakin palkittu Kendale McCullum, joka esitteli taitojaan triplatuplan arvoisesti. McCullum tilastoi 15 pistettä, kymmenen levypalloa ja kymmenen syöttöä.

– Otimme tänään askeleen eteenpäin puolustuksellisesti. Jos puolustamme näin, tiukat ottelut kääntyvät meidän hyväksemme, McCullum kommentoi.

Erinomaisesti pelasi myös joukkuetoveri Shawn Huff, joka rekisteröi 17 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Nokian parhaat tilastonikkarit olivat Gokul Natesan 19 pisteellä ja Lauri Toivonen, joka jäi vain kuuteen pisteeseen mutta onnistui ottamaan 11 levypalloa ja antamaan kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Debyyttikauttaan Korisliigassa pelaava Erik Sajantila heilutti korisukkaa 20 pisteen arvoisesti, mutta hänen edustamansa Lahti Basketball taipui silti vieraana käyneelle Karhu Basketille 81–89.

Kauhajoen voitonparaatia johti kokenut takamies Bojan Sarcevic, joka ilotteli 19 pisteen ja yhdeksän syötön arvoisesti. Lahden riveissä Sajantilan ohella oli vedossa myös Brandon Peel, jolle merkittiin 13 pistettä ja 14 levypalloa.

– Tämä oli turhauttava tappio. Pelasimme paremmin kuin viime matsissa, ja pelaajat uskalsivat pelata vapaammin. Yritämme kasvattaa tästä ryhmästä pelaajia, jotka nousevat esiin ratkaisuhetkillä. Maksamme kovia oppirahoja siitä, että teemme pieniä virheitä, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Ottelutilastot

 
12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

20.3.2021 19:59 Korisliiga

Korisliigassa ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa – jatkoon Seagulls ja Vilpas

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

Näytä lisää vastaavia