Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

10.2.2020 09:48 Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

KTP:n tilastohai Byron Wesley odottaa vesikielellä Katajaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan neljättä sijaa 36 pisteellä pitävä KTP-Basket ottaa illalla vastaan kuusi pistettä taaempana kuudetta sijaa pitävän Kataja Basketin. Voitot ovat kuluvalla kaudella jakautuneet toistaiseksi joukkueiden välillä tasan, joten luvassa on tiukka ja motivoitunut vääntö.

KTP:n riveistä näyttöjä voi odottaa tilastotykki Byron Wesleyltä, jonka keskiarvot kaudella ovat 17,5 pistettä, 7,5 levypalloa ja 4,5 koriin johtavaa syöttöä. Katajan puolella sensaatioesitykset ovat usein tulleet Jarred Ogungbemi-Jacksonilta, jolla puolestaan vastaavat rivit näyttävät 18,3 pistettä, 5,7 levypalloa ja 6,1 syöttöä. Vieraiden kannalta valitettavasti kyseinen tilastojyrä ei ole illan kokoonpanossa, mikä toki paperilla nostaa KTP:n voiton mahdollisuutta.

– KTP on ollut vahva viimeisissä peleissään, ja Karhuvuoresta ei pisteitä kovin helpolla mukaan saa. Liikutimme palloa viime pelissä paremmin kuin aiemmin, ja samaan on pyrittävä KTP:n fyysistä joukkuetta vastaan. Jos haluamme voittaa, niin mustelmia pitää olla pelin jälkeen enemmän kuin vastustajalla, sanailee Katajan päävalmentaja Juha Sten ennen ottelua.

Tasaväkiseen peliin valmistaudutaan myös KTP:n puolella.

– Tämä on erittäin tärkeä peli molemmille runkosarjan sijoituksista taisteltaessa, ja ennen kaikkea on tulossa fyysinen ottelu. Kataja on sarjan kärkitasoa, kun keskittyminen pysyy kasassa täydet 40 minuuttia. Sen osoitti muun muassa Lahti Basketballin kaato ilman ykköstakamies Ogungbemi-Jacksonia. Katajalla on erinomaiset amerikkalaiset, ja nyt myös Aapeli Alanen on löytänyt tehoja kentän molemmissa päissä. Kouvot-pelissä toisella puoliajalla puolustusintensiteetti ja keskittyminen olivat erinomaista tasoa, ja samaa tarvitaan maanantaina alusta asti, toteaa KTP:n valmentaja Harri Laine.

Elisa Viihteen Korismaantai: KTP–Kataja

  • Vieraana Kati Nynäs
  • Lassi Tuovin videoterveiset
  • TOP 5 blokit ja donkit
  • Viikon All star 5 ja viikon pelaaja
  • Tulevan viikonkonlopun Copa Del Reyn tuhti ennakkopaketti
  • Saksan BBL-kuulumiset
  • Studiossa Saku Mäkynen ja Toni Flink
 
5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia