Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

9.7.2021 19:12 Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin hienoon kauteen. (Kuva: FIBA)

Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja sai puolivälierässä vastaansa pariisilaisseura Boulogne-Levalloisin. Ranskassa yleisörajoitukset olivat höllentyneet sen verran, että katsomoihin saatiin jo ottaa yleisöä, mutta Strasbourg joutui pelaamaan kotiottelunsa evakossa naisten EM-kilpailujen takia muutaman kymmenen kilometrin päässä Gries-Oberhoffenissa, joka on Strasbourgin kotiareena Rhenusia paljon pienempi. Katsomoon olikin päässyt noin 1000 ihmistä seuraamaan peliä.

- Puolivälieristä jäi hyvä maku. Se oli ennakkoon sellainen 50/50 matchup. Pelasimme pienessä 35-asteisessa hallissa ja pystyimme venymään hienosti. Pelinä se oli varmasti kannattajille makea, ja seuralle se oli onnistunut viimeinen kotiottelu, joka toi hyvää mieltä koko seurayhteisölle, Tuovi analysoi puolivälieräkoitosta.

Ranskan liigan loppuratkaisut pelattiin Rouenissa. Välierässä Strasbourg sai vastaansa ASVEL Lyon-Villeurbannen. ASVEL oli ottelussa vahvempi numeroin 83-67 ja eteni lopulta mestariksi kaatamalla finaalissa Dijonin.

- Peli oli meille todella hankala emmekä päässeet missään vaiheessa peliin sisään. Kävi kuitenkin selväksi, että pelasimme sarjan parasta joukkuetta vastaan, Tuovi antoi tunnustusta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi viime keväänä juuri ennen kuin koronapandemia katkaisi kauden. Aiempina vuosina kärkisijoista taistelleella Strasbourgilla oli allaan pari vaikeampaa kautta. Tuovi sai palautettua joukkueen jälleen kärkipaikoille, ja ensimmäinen täysi kausi päävalmentajana oli hänelle tärkeä onnistuminen.

- Kyllä se tiedetään, että tämä ammatti on raakaa tulosurheilua, mutta samalla se on mukava haaste. Se ei paljon paina, vaikka olisi toiminut seurassa pitkään ja olisi muuten mukava mies. Se on tietenkin tosi iso haaste ja toimii tietynlaisena tasonmittarina. Se täytyy sanoa, että paljon tuli virheitä ja niistä samalla paljon oppia. Jos koronatilanteesta hakee jotain hyvää, niin viime keväänä sai käyttää kunnolla aikaa tähän kauteen valmistautumiseen ja siihen tuli laitettua aika paljon tunteja ja effortia, Tuovi kertaa ensimmäisen päävalmentajakautensa oppeja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Strasbourgin kilpailullinen menestys oli hienoa, mutta pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda pohja jatkuvalle menestymiselle. Viime kauden joukkueesta jo usealla pelaajalla on sopimus kahdeksi seuraavaksi kaudeksi ja myös Tuovin sopimus jatkuu seuraavat kaksi kautta. Peruspalaset ovat siis jo paikallaan tuleville vuosille.

- Nyt tuli hyviä tuloksiakin, mutta olemme käynnistäneet projektin, jossa pyritään muokkaamaan koko seuran toimintakulttuuri ja olemme siinä oikealla tiellä, kun pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti. Niitä kohti menemme ja tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Pitkälle venyneen Ranskan kauden jälkeen Tuovi ei kauaa ehtinyt hengähtää, sillä hän matkasi heti Susijengin mukana Japaniin. Ehtii hän kuitenkin myös lomailla kesän aikana.

- Tämä menee tässä itsellään kauden päätökseksi. Tämä on tuttua juttua. Ehkä sitten heinäkuun lopussa ehtii vähän jopa siirtää ajatuksia pois koripallosta, Tuovi kertoo.

Henkilöt

 
10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

2.6.2022 13:42 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi jätti Aapeli Alaselle hyvän maun – ”Siinä tuli hyviä pelejä”

Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

9.4.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen jahtaa kauden toista pokaalia

Viron ja Latvia yhteisliigassa pelataan viikonlopun aikana Final Four -lopputurnaus, jossa ratkaistaan sarjan voittaja. Alexander Madsenin VEF Riika lähtee lopputurnaukseen ennakkosuosikkina.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

17.11.2021 13:43 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella iso vastuu Itävallassa – ”Olen johtavassa roolissa”

Aapeli Alanen kävi haistelemassa viime kauden lopuksi keskieurooppalaista koripalloa pelatessaan loppukauden tshekkiläisessä Brnossa. Täksi kaudeksi Alanen teki sopimuksen itävaltalaisen SKN St. Pöltenin kanssa.

4.11.2021 11:56 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins nauttinut vahvistuksena olemisen paineista – ”Tuntuu todella hienolta”

Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

2.11.2021 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

Näytä lisää vastaavia