Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

1.3.2020 23:31 Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

Carl Lindbomin vahva peli ei riittänyt viemään Radomia voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom säväytti upealla putback-donkilla, joka muistutti paljon hänen vuoden 2017 EM-kisojen kotiyleisön räjäyttänyttä donkkia. Lindbomin hyvästä pelistä huolimatta Radom taipui Bydgoszczin vieraana 66-80 (31-54). Radomin kohtalona oli surkea toinen neljännes, jonka kotijoukkue voitti 30-8. Lindbom kirjautti 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Petteri Koponen toipui edelleen loukkaantumisesta, mutta suomalaisvalmentajat pääsivät voittojen makuun.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlinsin upea kausi sai jatkoa makealla 92-91 (82-82, 45-48)-jatkoaikavoitolla Hampurista. Crailsheim sankari oli DeWayne Russell, joka upotti voittoheiton sisään viisi sekuntia ennen loppua. Crailsheim jatkaa kärkikastissa 14 voitolla ja kuudella tappiolla.

- Millainen ottelu. Hullua. Aloitimme ensimmäisen jakson erittäin hyvin ja meillä oli selkeä suunnitelma sekä teimme hyvin pisteitä. Toisella neljänneksellä meillä oli vaikeuksia puolustuspaineen kanssa ja olin hieman pettynyt. Kuten aina, joukkueemme osoitti luonnetta ja taistelutahtoa ja seisomme yhdessä vaikeilla hetkillä, Tuomas Iisalo hehkutti Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm otti tärkeän 85-69 (36-38)-vierasvoiton Bayreuthista. Ulm taistelee tiukasti edelleen pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners sen sijaan hävisi Ludwigsburgille 54-79 (21-33). Skyliners on sarjassa 14.
Ottelutilastot

Sasu Salinin mainiot otteet saivat jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salin heitti tehokkaasti 14 pistettä, kun Teneriffa kiri Joventut Badalonan ohi 96-90 (33-42)-voittoon. Salin saalisti myös kaksi levypalloa. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Murphyn Gipuzkoa jatkaa jaetulla kärkipaikalla, kun Gipuzkoa voitti Melillan 70-62 (39-22). Murphy oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen ja neljän levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Vahvasti Susijengin paidassa Sveitsiä vastaan pelannut Maxhuni oli jälleen Gran Canarian parhaimmistoa 13 pisteen, yhden levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla, mutta Gran Canaria taipui LEB Platan ottelussa Algecirasille 71-94 (33-47). Gran Canaria on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli tehokkaana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika peittosi Tartto Ülikoolin selvin numeroin 107-57 (57-30). Madsen oli tehokkaana tilastoidessaan vain kymmenessä minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Riika on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän joukkue Aix-Maurienne hävisi kotikentällään Nantesille niukasti 68-73 (32-34). Seppälä kirjautti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Aix-Mauriennen sijoitus on 15.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutuu lähtemään pitkältä takamatkalta Alpe Adria Cupin toiseen välieräotteluun, kun se hävisi vieraskentällä tshekkiläiselle Decinille 71-96 (23-57). Finaalijoukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

- Onnittelut kotijoukkueelle, he pelasivat erinomaista koripalloa ja olivat paljon aggressiivisempia kuin me. Meillä oli kolme viikkoa ilman pelejä ja se näkyi, että oli vaikea tulla maajoukkuetauon ja yhden harjoituksen jälkeen peliin. Piste-ero on vähän liian iso, mutta katsotaan mitä voimme tehdä viikossa, Mirolybov pohti Alpe Adria Cupin sivuilla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Gmunden sen sijaan otti ison voiton kaadettuaan kärkiottelussa Kapfenberg Bullsin 104-77 (55-45). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
20.6.2020 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Janssonin Ulm välieriin - Koposen kausi päättyi

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm eteni Saksan Bundesliigan lopputurnauksen välieriin. Petteri Koposen kausi sen sijaan päättyi, kun Bayern München putosi jatkosta. Espanjassa Sasu Salinin vahva pelivire jatkui, mutta Teneriffa hävisi jälleen.

19.6.2020 11:59 Pääjuttu

Elias Valtonen ammattilaisuran alkuun Tübingenin paidassa

Viimeiset kaksi kautta Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Arizona Statea edustantu Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen, 21, on allekirjoittanut 1+1-vuotisen sopimuksen Saksan Pro A-liigan Tübingenin kanssa. Susijengin nuoreen kaartiin kuuluvaa Valtosta, 200 cm, valmentaa Tübingenissa vuosikaudet Saksassa viihtynyt Daniel Jansson.

18.6.2020 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin loistopeli ei riittänyt voittoon Espanjassa –Jansson kiinni välieräpaikassa Saksassa

Espanjan liigan lopputurnaus saatiin käyntiin keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa aloitti harmittavalla tappiolla Salinin loistovireestä huolimatta. Saksassa sen sijaan alkoivat pudotuspelit ja Daniel Janssonin Ulm otti tiukan otteen välieräpaikasta.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

15.6.2020 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin Ulm lohkovoittoon

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm selvitti Saksan Bundesliigan lopputurnauksen lohkovaiheen tappioitta ja voitti A-lohkon.

13.6.2020 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo jatkosopimukseen Merlins Crailsheimin kanssa

Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat Saksan Bundesliigassa loistokauden pelanneen Crailsheim Merlinsin valmentajina myös ensi kaudella. Veljesten sopimus kattaa ensi kauden.

9.6.2020 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Bayern München murskasi Iisalojen Merlinsin

Saksan Bundesliigan kauden päättävässä lopputurnauksessa saatiin toinen kierros käyntiin maanantaina ja Petteri Koposen edustama Bayern München kirjautti avausvoittonsa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Merlins Crailsheimin kustannuksella.

6.6.2020 23:36 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin Ulm kukisti Koposen Bayern Münchenin

Saksan Bundesliiga starttasi uudestaan muutaman kuukauden tauon jälkeen kauden päättävän lopputurnauksen merkeissä. Lauantaina pyörähtivät käyntiin A-lohkon pelit ja Daniel Janssonin Ulm järjesti heti jättiyllätyksen kaatamalla Petteri Koposen Bayern Münchenin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

6.4.2020 12:48 Susijengi

Lassi Tuoville kaksivuotinen jatkosopimus SIG Strasbourgiin

Tammikuun lopussa SIG Strasbourgin päävalmentajaksi nostettu lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, on solminut joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää Tuovin Strasbourgissa ja Ranskan Pro A -liigassa kevääseen 2022 asti.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

Näytä lisää vastaavia