Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

8.10.2021 13:08 Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

Mikael Jantunen pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan ulkomailla.

Jantunen vietti kaksi kautta kovassa Utahin yliopistossa, mutta hiljalleen kypsyi päätös maisemanvaihdoksesta. Wartti Basketin kasvatin mukaan viime kauden jälkeen oli aika suunnata katse kohti vanhaa mannerta.

- Yliopistoon menin kehittymään pelaajana askel kerrallaan ja kahden kauden jälkeen sain ne kokemukset mitä halusinkin ja tunsin menneeni siellä eteenpäin. Nyt oli mielestäni oikea aika jatkaa eteenpäin urallani ja palata Eurooppaan. Minulla oli yliopistossa hyvät kaksi vuotta, muttei minulla ole epäillystäkään, että tein nyt urani kannalta oikean ratkaisun, Jantunen kertoo siirtonsa taustoista.

Oostende on Belgian selkeä ykkösseura. Se on voittanut maansa mestaruuden yhteensä 22 kertaa ja kymmenen kertaa peräkkäin. Joukkueen päävalmentajana toimii Dario Gjergja, joka on myös Belgian maajoukkueen päävalmentaja. Jantunen näki Oostenden hyvänä askeleena aloittaa ammattilaisura.

- Kun vaihtoehtoja alkoi ilmetä, niin valinta oli erittäin helppo. Täällä on hyvä valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä pelaajien kehittämisessä, meillä on nuori joukkue ja pääsen Mestarien liigassa pelaamaan tosi kovia pelejä. Meillä on paljon maajoukkuepelaajia joukkueessa, joten treeneissäkin on koko ajan kovia pelaajia vastassa.

Oostend on noin 70 000 asukkaan kaupunki Belgian rannikolla. Jantunen on viihtynyt hyvin rantakaupungissa.

- Kaiken kaikkiaan tämä on kiva paikka. Tämä on sen verran pieni, ettei täällä ole hirveästi muuta, niin pääsee keskittymään ihan täysin koripalloon. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja jengikaverit mukavia.

Hollannin ja Belgian sarjat yhdistivät tänä vuonna voimansa siten, että ensin joukkueet pelaavat maansa sisällä kaksinkertaisen sarjan. Sen jälkeen maiden viisi parasta ja viisi heikointa eriytyvät omiksi loppusarjoikseen. Ylemmän loppusarjan, Elite Goldin, kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan välieriin ja kolme seuraavaa pelaa puolivälierissä. Alemman loppusarjan, Elite Silverin, voittaja nousee myös mukaan puolivälieriin.

Jos on Jantunen viihtynyt kaupungissa, niin myös pelikentän puolella hän on ollut kuin kala vedessä. Jantunen on tilastoinut Belgiassa keskimäärin 13,8 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden.

- Kausi on lähtenyt ihan okei käyntiin. Valmentaja tykkää peluuttaa tasaisesti ja pitää kovaa tempoa yllä pelissä. Se sopii minulle hyvin ja olen päässyt hyvin pelitapaan sisään. Ensimmäiseen ammattilaisvuoteen mahtuu tietenkin hyviä ja huonoja pelejä, ja tämä on ollut jo tähän mennessä opettavaista. On nähnyt mitä pitää kehittää, että voi ottaa taas askeleita eteenpäin. Tulin hakemaan täältä oppia, ja olen sitä jo saanut ja tiedän mitä vaaditaan, kun pelataan näin korkealla tasolla ja kovia joukkueita vastaan.

- Ensimmäisenä tavoitteena on vakiinnuttaa peliaika ja sen myötä tuoda tehoja sekä auttaa joukkuetta eri tavoin. Joukkueena oman sarjan mestaruus on tietenkin tavoitteena ja Mestarien liigan alkulohkosta pääseminen jatkoon. Omat tavoitteet kulkevat siinä joukkueen kanssa rinnalla.

- Haluan kehittyä ja näyttää, että pystyn pärjäämään korkealla tasolla. Sitä varten teen töitä ja pyrin kehittymään. Olen jo nyt saanut valmentajalta uusia näkökulmia ja vinkkejä peliini, Jantunen pohtii.

Jantunen teki aiemmin viikolla debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende hävisi turkkilaisen Tofasin vieraana 83-92. Lohkon muut joukkueet ovat Lassi Tuovin valmentama ja Luukas Vaaran edustama SIG Strasbourg sekä tallinnalainen BC Kalev/Cramo.

- Mestarien liigassa on kovia joukkueita. Ensimmäisessä pelissä todistimme mielestäni, että meillä on saumat mennä jatkoon emmekä ole siellä vain katselemassa. Seuraavaksi kohtaamme Lassin Strasbourgin ja se on meille tosi tärkeä peli ja se pitää voittaa, korostaa Jantunen.

Henkilöt

 
5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Näytä lisää vastaavia