Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

23.10.2023 07:44 Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

Mikael Jantunen on aloittanut kautensa hienosti Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantunen saalisti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunnan, kun Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kaatoi paikallisottelussa vieraskentällä Nanterren 98-67 (54-28). Paris karkasi isänniltään toisella neljänneksellä voittamalla sen 26-8. Paris Basketball on sarjassa toisena kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni piiskasi joukkueensa hurjaan takaa-ajoon, kun Le Portel nousi 91-82 (39-51)-voittoon Gravelines-Dunkerquesta. Maxhuni urakoi 34 minuuttia ja siivitti Le Portelia 20 pisteen, neljän levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Le Portelille voitto oli kolmas peräkkäinen ja se on voittanut molemmat ottelunsa, joissa Maxhuni on pelannut.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa piti Real Madridia tiukoilla, mutta hävisi lopulta kotikentällään niukasti 76-82 (34-47). Salin heitti ottelussa kolme pistettä, nappasi yhden levypallon ja riisti kertaalleen. Teneriffalla on nyt kaksi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa koki saman kohtalon Valencian vieraana, kun Manresa lähti kotimatkalle 79-84 (38-41)-tappio niskassaan. Valtonen kerrytti tilastojaan kahdella pisteellä, levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Remu Raitanen oli isossa roolissa, kun Caceres nappasi kauden avausvoittonsa kaadettuaan Melillan 90-76 (55-43). Raitanen oli joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kolmen levypallon ja kahden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Alex Murphy pääsi tuulettamaan myös voittoa, kun Estudiantes nappasi Real Betisin vieraana 86-77 (37-27)-voiton. Murphy pussitti ottelussa 10 pistettä ja kasasi lisäksi kaksi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen pääsi nautiskelemaan 107-65 (55-33)-voitosta Ventspilsin kustannuksella. Madsen teki tarkkaa työtä heittäen täydellisellä heittopelillä kahdeksan pistettä ja sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Liettuan cupissa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiai taipui Gargzdain vieraana 93-95 (49-54). Kantonen heitti kahdeksan pistettä sekä sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Dolenc täytteli tilastojaan seitsemällä pisteellä ja syötöllä.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen edustama Patrioti Levice koki niukan 72-74 (34-40)-tappion Slovakian liigan kärkiottelussa Svitiä vastaan. Kaukiaisen tilastoriviä täyteltiin neljällä pisteellä, levypallolla ja neljällä syötöllä.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin tilastoriville kirjattiin kaksi pistettä, levypallo ja syöttö Domzalen kukistaessa Skofja Lokan 77-72 (34-35). Domzale on voittanut kaikki neljä otteluaan.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervo pääsi juhlimaan voittoa Stjarnanin kanssa, kun Hamar kaatui vieraskentällä 90-80 (42-43). Kanervo auttoi joukkuettaan 17 pisteellä, neljällä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Osku Heinosen Haukar puolestaan taipui Thor Thorlakshofnin vieraana niukasti 81-84 (42-37). Suomalaiskaksikko ylsi kaksinumeroisiin, kun Heinonen heitti 12 pistettä ja Tahvanainen sai tililleen 10. Heinonen keräsi lisäksi kaksi levypalloa ja kaksi riistoa ja Tahvanainen kolme levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Mikael Laihonen oli Radomin johtohahmo, kun hän heitti 21 pistettä Radomin kukistaessa Kotwican Puolan kakkosliigan ottelussa 105-103 (59-37). Laihonen esiintyi muutenkin vahvasti kahmien kuusi levypalloa, tarjoillen kolme korisyöttöä ja riistäen kertaalleen. Radomin alkukauden saldo on neljä voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Nopeasti virhevaikeuksiin joutuneen Ilmari Toikkasen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo, kun Svendborg Rabbits palasi Tanskan liigassa voittojen tielle voittamalla Värlöse Blue Hawksin 83-79 (38-49). Rabbits on kolmantena voitettuaan kuudesta ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajille voittoja

Lassi Tuovi pääsi Virtus Bolognan kanssa juhlimaan loppuviikosta kahta voittoa. Ensin Euroliigassa kaatui Belgradin Punainen tähti 85-79 (44-33). Bolognan saldo Euroliigassa on nyt kolme voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna porskuttaa neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä, kun se kaatoi sunnuntai-iltana Dinamo Sassarin 80-66 (45-35).
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg veti pidemmän korren Daniel Janssonin valmentamasta Tigers Tübingenista numeroin 94-84 (53-41). Aatu Kivimäki ei ollut Tigersin kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Merlins Crailsheim ei pystynyt haastamaan Bayern Müncheniä, vaan joutui taipumaan kotonaan 62-97 (32-54).
Ottelutilastot

Valtteri Mervola jatkoi hienoja esityksiään Saksan ProB:ssä kirjauttamalla 12 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplan sekä koristeli tilastojaan myös viidellä levypallolla ja kahdella riistolla, mutta Basketball Löwenin toisen puoliajan kiri oli liikaa Ehningen Urspringille ja pisteet matkasivat vierasjoukkueelle lukemin 111-85 (38-46). Löwen hurjasteli päätösneljännekseen peräti 41 pistettä.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden kaatoi St. Pöltenin vieraskentällä 94-83 (54-41).
Ottelutilastot
 

Otsikkoa, ingressiä ja uutista muokattu 23.10.2023 kello 9.20: Edon Maxhunin tilastot lisätty

 
27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

2.10.2023 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

30.9.2023 08:50 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

24.9.2023 18:53 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

Näytä lisää vastaavia