Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

24.7.2018 17:10 Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay.

Minivalmennusseminaari on uusi osa Koripalloliiton vuotuista valmentajakoulutustarjontaa. Seminaarin konsepti on Nuorisovalmennusseminaarista tuttu - aloitus perjantaina ja lopetus lauantaina. Seminaarin aiheet tulevat käsittelemään lasten urheilua ja valmennusta - minikoripalloa.


- Vuosien saatossa olemme saaneet paljon palautetta, että lasten urheilu ja valmennus ansaitsisivat lisähuomiota myös valmentajakoulutuksessa. Alkuun kehitimme Lasten valmennuksen erityispiirteet-koulutuksen, joka on ollut suosittu ja saanut sisällöistään hyvää palautetta. Nyt haluamme lisätä panostusta tämän seminaarin muodossa ja uskon, että saamme valmentajat jälleen kokoontumaan yhteen hyvien esitysten ja verkostoitumisen merkeissä, kertoo Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä.


Ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty


Seminaarin avaa pitkän linjan koripalloihminen Maikku Miettinen. Tällä hetkellä Maikku toimii TuNMKY:n urheilutoiminnanjohtajana ja myös valmentaa seurassaan pienimpiä junioreita. Koulutukseltaan Maikku on liikuntatieteiden maisteri, psykodraamaohjaaja ja työnohjaaja. Esityksessään Maikku pureutuukin ryhmän ohjaamisen perustyökaluihin - miten onnistuu varmistamaan hyvän oppimisilmapiirin ja laadukkaan toiminnan pienten lasten valmennuksessa.


Perjantain toinen esiintyjä on myös kokenut toimija koripallon parista. Petri Selkee on jo vuosia profiloitunut yksilön kehittäjänä ja lasten innostamisen puolesta puhujana. Näin ollen onkin luonnollista, että Petrin esitys tarjoaa malleja siihen, miten lapset saadaan innostumaan mukaan ja ennen kaikkea tulemaan kerta toisen jälkeen uudestaan koripalloharjoituksiin.


Tristan Fay ja Petka Lehtinen tulevat esittämään ajatuksiaan kokemuksistaan SUSI All Stars-valmennuksen pohjalta. Molemmat ovat urallaan opiskelleet ja profiloituneet fyysisen harjoittelun erityisosaajiksi ja ovat siinä roolissa nähneet, mitä haasteita 14-vuotiailla junioreilla on. Seminaarin puheenvuorossaan he haluavat esitellä työkaluja ja malleja, jotka sopivat lasten valmennukseen ja voisivat omalta osaltaan olla ennalta ehkäisemässä niitä haasteita, mitkä näyttäisivät olevan hieman myöhemmin yleisiä, kun harjoittelun ja pelin vaatimukset kasvavat. Molemmat miehet toimivat tällä hetkellä pienten lasten valmennuksen parissa.


Juha Oikarisen esitys etsii hyvän harjoituksen rakennusaineita minikoripallossa. Juha on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja, joka toimii Pukinmäen peruskoulussa koripallovalmentajana ja tyttöjen All Stars-valmentajana. Seurassaan Juha toimii lasten valmentajana.


Ohjelma 21. - 22.9.


Perjantai 21.9.

16:30             Ilmoittautuminen (majoittuminen reception, seminaari STC)
17:00             Avaus
17:15             Maikku Miettinen: Yksilöllisesti ryhmässä – ajatuksia ja työkaluja ryhmän valmentamiseen
18:45             Tauko
19:00             Petri Selkee: Otsikko tarkentuu myöhemmin 
21:00             Illallinen majoittujille, Rantamakasiini

Lauantai 22.9.

8:00               Aamiainen (majoittujille 9:30 asti)
10:00             Petka Lehtinen ja Tristan Fay: Valmiina sudenpolulle - ajatuksia All Stars-ikää edeltävään tukiharjoitteluun
11:30             Tauko
11:45             Juha Oikarinen: Minien hyvä koripalloharjoitus
13:15             Lounas
14:30             Esiintyjä vahvistuu myöhemmin
16:00             Tauko
16:15             Esiintyjä vahvistuu myöhemmin
17:45             Päätös
 

Minivalmennusseminaari 21. - 22.9.2018

Kaksipäiväinen Minivalmennusseminaari järjestetään vuosittain Kisakallion SUSI Training Centerissä. Seminaarin aiheet käsittelevät lasten valmennuksen aiheita ja lasten urheilun laatutekijöitä. Minivalmennusseminaarin avulla voi päivittää B-valmentajalisenssin ja suorittaa I-tason vapaavalintaiset opinnot.

Hinnasto:

95€ hlö (sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, lounaan lauantaina) 

110 € hlö (sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, illallisen ja lounaan)

140 € hlö (sisältää majoituksen 2hh, koulutusmateriaalin, illallisen ja lounaan)

Seminaarin maksu suoritetaan verkkopankissa tai luottokortilla ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli keskeytät maksamisen, kopio laskusta lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin.

Mikäli seura maksaa koulutuksen, kirjoita maksajantietoihin seuran yhteyshenkilön nimi ja seura lomakkeen kohtaan sukunimi / organisaatio.

ILMOITTAUDU MINIVALMENNUSSEMINAARIIN

 
11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

Näytä lisää vastaavia